Objavljeno: 20.7.2007

Windows Home Server že v proizvodnji

Microsoft je v proizvodnjo predal kodo za nov izdelek namenjen domačemu okolju - Windows Home Server. Nov strežnik je namenjen domačim uporabnikom v pomoč pri zaščiti, hrambi podatkov, povezovanju in upravljanju domačega omrežja uporabnikov. Nudil bo enostaven in centraliziran način izdelave varnostnih kopij računalnikov v domačem omrežju in enostavno razširljiv diskovni prostor za hrambo digitalnih vsebin, kot so fotografije, glasba, video in dokumenti. Windows Home Server bo samodejno poskrbel, da so datoteke posnete hkrati na več fizičnih diskih, čeprav sistem hrambe ne temelji na običajnih metodah zrcaljenja in postavitve diskov v polje RAID.

Podatke bo mogoče souporabljati v nizu različnih naprav v domačem okolju, vključno pri sistemih Windows Media Center in igralnih konzolah Xbox 360. Zanimiva lastnost bo tudi podpora za daljinski dostop do strežnika iz interneta, na varen način. Uporabniki bodo tako lahko do podatkov dostopali ali pa nanj prenašali iz poljubnega mesta na internetu, pri čemer bo znal sistem pravilno delovati tudi čez domače požarne zidove in usmerjevalnike.

Windows Home Server bo na voljo kot samostojen izdelek, kot tudi kot strežniška naprava s prednaloženim sistemom, ki ga bodo ponujali proizvajalci strojne opreme. Microsoft je ob tem dva nova proizvajalca strojne opreme, ki bosta do konca letošnjega leta predstavila izdelke s programsko opremo Windows Home Server. Fujitsu Siemens Computers razvija izdelek SCALEO Home Server, Iomega pa razširljiv izdelek, ki bo vključeval štiri hitro zamenljive diske. Omenjena partnerja sta se tako pridružila že obstoječim podjetjem, ki bodo ponudila rešitve Windows Home Server, kot so Gateway, HP, LaCie in Medion.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji