Objavljeno: 6.6.2010

Windows Live Essentials 2011

Microsoft je najavil novo različico kompleta brezplačnih orodij Windows Live Essentials 2011, ki prinaša precej izboljšav v obstoječe programe, pa tudi nekaj novosti. Komplet sestavljajo program za obdelavo fotografij Windows Live Photo Galery, urejevalnik video posnetkov Windows Live Movie Maker, odjemalec za elektronsko pošto Windows Live Mail, program za trenutno sporočanje Windows Live Messenger, urejevalnik besedil in blogov Windows Live Writer, povsem novo pa je orodje Windows Live Sync. Ta temelji na dosedanjem programi Live Mesh in omogoča sinhronizacijo datotek med več računalniki. Zanimivo, da podpira tako Windows kot Mac OS X računalnike, med drugim pa v okolju Windows podpira tudi daljinski dostop do računalnikov.

Največ izboljšav je bil deležen program Live Photo Galery. Ta zdaj podpira zaslone s podporo za večkratni dotik, zanimiva novost pa je tudi sposobnost razpoznave obrazov, kar pride prav zlasti pri iskanju gradiva. Uporabnike bo navdušila tudi funkcija Photo Fuse, s katero lahko naredimo hitro montažo delov iz različnih fotografij. Še najbolje se obnese pri fotografijah z istim kadrom, kjer večino montaže opravi povsem samodejno. Tudi sicer so pri Microsoftu močno izboljšali orodja za retuširanje fotografij. Ne nazadnje pa lahko s programom zdaj objavimo fotografije neposredno na Facebook.

Podobno funkcijo je dobil tudi urejevalnik Movie Maker. Ta pozna poleg Facebooka še Flickr, YouTube in Microsoftov SkyDrive. Microsoft je dodal nekaj novih orodij za urejanje, nove predloge ter zmožnost samodejne izdelave filma na podlagi zbirke fotografij. Windows Live Mail je dobil pogled na pogovore po vzoru Gmaila, hiter predogled vsebin in tesnejšo povezavo s koledarji, zaradi česar je postal zelo podoben Outlooku.

Novi programi bodo delovali na računalnikih z okolji Windows Vista in Windows 7, vendar ne tudi v Windows XP. Microsoft bo Live Essentials 2011 v javni preizkus objavil že čez nekaj tednov, končna različica pa naj bi bila pripravljena jeseni.

http://www.windowslivepreview.com/essentials/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji