Objavljeno: 11.3.2006

Windows Live Search Beta

Ko je Microsoft naznanil prihajajočo ponudbo spletnih storitev Live, je napovedal, da bo kmalu predstavil tudi prve storitve za končne uporabnike. Obljubo je izpolnil že pred časom, zdaj pa je na voljo še spletni iskalnik Windows Live Search - zaenkrat v različici beta. Za razliko od Googla, ki kot različice beta ponudi praviloma povsem delujoče izdelke, pa za bodočega naslednika MSN Search tega ne moremo trditi. Kljub temu da je nov pravzaprav samo uporabniški vmesnik, je iskalnik za resno uporabo skoraj neuporaben.

Glavna težava novega iskalnika je počasnost. Iskalno polje se sicer prikaže takoj, pod njim pa si Live Search vzame kar nekaj sekund, da naloži še par novic, uporabnikovo pošto, vire RSS, vreme in nekaj podatkov o live.com. Počasnejše je tudi samo iskanje, verjetno zaradi vmesnika, morda pa tudi zato, ker se vsi rezultati prikažejo na eni strani in se po njih premikamo z drsnikom, ki pa včasih odpove. S posebnim drsnikom nastavljamo obseg predstavitve posameznih zadetkov, a se v primeru, da se nahajamo nekje sredi zadetkov, ob premiku drsnika premaknemo povsem drugam. Windows Live Search Beta v Applovem Safariju ne deluje.

Z iskalnikom lahko iščemo tudi novice, slike, zemljevide in vire novic, zanimivo pa je, da za iskalnik niz "microsoft" vrne skoraj 30-krat manj zadetkov kot Google.

http://www.live.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji