Objavljeno: 2.7.2003

Windows Server 2003 SP1 bo vseboval nova orodja za varnost

Microsoft načrtuje za december mesec prvi komplet popravkov za še sveži Windows Server 2003, v katerem bodo tudi povsem nova orodja za doseganje večje varnosti. Med temi je orodje Security Configuration Wizard, ki bo upraviteljem omogočalo vpogled in nastavitev spiska storitev za posamezne programske izdelek, ki so potrebni za delovanje, pa tudi nastavitve varnostnih vidikov delovanja takih sistemov.

Orodje bo črpalo podatke iz posebne podatkovne baze XML in prikazalo podatke za sam Windows Server 2003, pa tudi za morebitna druge izdelke, kot so poštni strežnik Exchange Server in podatkovni strežnik SQL Server. Ko strežniku določimo vlogo orodje Secuirty Configuration Wizard odstrani vse ostale nepotrebne storitve, kar je bilo treba odslej opraviti ročno, za kar pa je bilo potrebno kar nekaj poznavanja strukture in delovanja vseh vpletenih izdelkov. Poleg tega bo isto orodje odprlo tudi vsa nepotrebna omrežna vrata, kar bo še dodatno povečalo varnost sistemov.

Novo orodje bo imelo dva načina delovanja in sicer s samodejnim zaznavanjem vlog, ki jih ima strežnik ter zmožnostjo ročnega dodajanja nastavitev. Med drugim bo poleg obstoječih storitev na strežniku prikazalo tudi še potrebne storitve za izbrano vlogo, ki na strežniku še niso nameščene.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji