Objavljeno: 7.7.2003

Windows Small Business Server 2003

Microsoft bo v drugi polovici leta objavil novo različico strežniškega kompleta namenjenega malim podjetjem. Windows Small Business Server (SBS) 2003, ki ga razvijajo v okviru projekta z imenom Bobcat, bo vseboval prenovljene sestavne dele ter izboljšave za lažjo uporabo in nadzor celotnega sistema.

Tako kot doslej, bo SBS 2003 slonel na drugih Microsoftovih strežniških izdelkih, predvsem pa na novem strežniškem sistemu Windows Sever 2003. Ta bo nudil tudi nekatere druge storitve, kot je spletni strežnik IIS 6.0 in podpora za upravljanje z dokumenti s paketom Windows SharePoint Services. Pomembna razlika glede na sedanji SBS 2000 je ta, da bo novi komplet na voljo v dveh različicah - z in brez podatkovnega strežnika SQL Server 2000. Razlog je v temu, da veliko malih podjetij v resnici ne rabi podatkovnega strežnika.

V kompletu bo tudi varnostni strežnik ISA Server 2000 ter podpora za omrežno souporabo modemov in faksov. Pomemben člen kompleta bo novi poštni strežnik Exchange Server 2003, celota pa bo odslej na voljo tudi za nekoliko večja omrežna okolja - do 75 uporabnikov (doslej do 50 uporabnikov). Poleg omenjenih modulov naj bi SBS 2003 vseboval nova spletna orodja za nadzor vseh sestavnih delov, kot tudi novi uporabniške spletne dveri, s katerimi bodo lahko uporabniki storitve strežnike dosegali tudi od doma ali prek interneta.

SBS 2003 je menda že povsem nared, pri Microsoftu pa čakajo le še na zaključek razvoja poštnega strežnika Exchange Server 2003. Cene bodo znane ob dokončni objavi izdelka, vendar analitiki pričakujejo enako cenovno politiko, kot pri dosedanji različici.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji