Objavljeno: 24.5.2006

Windows Vista in Office 2007 Beta 2

Microsoft je na letni konferenci Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) predstavil nove razvojne različice svojih najpomembnejših projektov, kot so Windows Vista, Office 2007 in Longhorn Server. Hkrati z drugo razvojno različico, ki bo na voljo tudi širšim množicam, so potrdili, da bodo izdelki tako kot napovedovano na voljo šele v začetku leta 2007, pri čemer bodo pogodbene stranke dobile končne različice nekoliko prej kot kupci prek drugih prodajnih kanalov. V razvojni različici je nabor novih tehnologij in zmožnosti domala dokončen, kar pomeni, da bodo možne tudi nadgradnje na končno različice izdelkov, ko bodo te na voljo.

Konferenco je sicer otvoril Bill Gates, ki je nagovoril predvsem razvijalce strojne opreme. Poudarek je bil predvsem na 64-bitnih arhitekturah, ki bodo v bodoče igrale pomembno vlogo zlasti na strežniškem področju. Hkrati so najavili tudi nove partnerski program za operacijski sistem Windows Vista, ki ga bodo prilagali proizvajalci svojim računalnikom. Zanimivost je tudi program FlexGo, ki bo omogočal inovativen pristop k financiranju nakupa računalnika v deželah v razvoju, kamor pa je, zanimivo, padla tudi Slovenija. Več o tem v drugi novici. Omeniti velja še nov program za proizvajalce strojne opreme, v katerem Microsoft poziva partnerje s področja strojne opreme k razvoju storitev za platformo Windows Live. V okviru tega so z Motorolo predstavili prototip brezžičnega telefona, ki lahko opravlja navadne, kot tudi internetne klice.

Pomembne novosti so tudi na področju virtualizacije. Microsoft je tako potrdil, da bodo le okoli pol leta za objavo Windows Longhorna predstavili novo virtualizacijsko tehnologijo, ki bo bodočim strežnikom omogočala virtualizacijsko delovanje le z majhnim pribitkom na strojno opremo, s pomočjo posebnega zagonskega programa, znanega tudi kot Hypervisor. Še nekoliko prej pa bo nared projekt Carmine, zdaj imenovan System Center Virtual Machine Manager, ki je namenjen centralnemu upravljanju navideznih računalnikov v omrežju. Popolna novost je tudi najava, da Microsoft kupuje podjetje Softricity, ki razvija drugačen pristop k virtualizaciji posameznih aplikacij, ki so ločene od namestitve v operacijski sistem in ne vplivajo na delovanje le tega.

Bill Gates je nagovoril inženirje strojne opreme.

Windows Vista in Office 2007 Beta 2.

Windows Vista in Office 2007 Beta 2.

Windows Vista in Office 2007 Beta 2.

http://www.microsoft.com/whdc/winhec/default.mspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji