Objavljeno: 29.9.2002

Windows XP kmalu s podporo za bluetooth

Microsoft je proizvajalcem računalniške opreme že dostavil programski dodatek, ki zagotavlja sistemsko podporo za vmesnike bluetooth. S tem so izpolnili obljubo, ki so jo dali že pred nekaj meseci. Novi dodatek za Windows XP pa naj ne bil zgolj nov gonilnik, temveč osnova za precej večjo spremembo v osebnih računalnikih.

Microsoft namreč načrtuje, da bi s podporo za vmesnike bluetooth in WLAN (801.11a in 802.11b) lahko povsem odpravili povezovalne kable na osebnih računalnikih, z izjemo tistega za priključitev na električno omrežje. Vse druge povezave, vključno s povezavo na monitor, naj bi v bodoče potekale prek brezžičnih povezav kratkega ali srednjega dosega.

Microsoft je glede implementacije bluetootha tesno sodeloval s številnim partnerji, poleg tega pa je eden od ustanoviteljev interesnega združenja Bluetooth SIG. Tudi zaradi tega analitiki menijo, da bo ta korak močno pospešil prodajo izdelkov z vmesniki bluetooth, kar je bilo doslej pod pričakovanju ponudnikov in tržnih analitikov. S tem naj bi se promet povečal s 76,6 milijonov dolarjev v letu 2001 na več kot 2,6 milijarde dolarjev v letu 2006. Kljub temu, da imajo modul za podporo bluetoothu proizvajalci že v rokah pa pri Microsoftu opozarjajo, da bodo uporabniki to lahko uporabili v izdelku šele čet tri do šest mesecev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji