Objavljeno: 6.4.2006

Windows XP na Macih

Apple je javnost presenetil z napovedjo, da bo s prihodnjo različico Mac OS X, ki sliši na razvojno ime Leopard, Macom s procesorji Intel omogočil uporabo operacijskega sistema Windows XP. Za ta namen so razvili programsko opremo Boot Camp, ki je že danes na voljo za prenos s spleta, a za zdaj kot razvojna različica beta, torej ni nujno, da je povsem izpopolnjena.

Pred uporabo Boot Campa je potrebno namestiti najnovejše posodobitve sistema Mac OS X in najnovejšo strojno programsko opremo. Zatem novo orodje pripravi potrebne gonilnike za Microsoftov operacijski sitem in jih zapeče na ploščo CD, tako da pri namestitvi sistema Windows iskanje gonilnikov po internetu ne bo potrebno.

Boot Camp z uporabo preprostega drsnika pripravi tudi prostor za namestitev novega sistema, brez premikanja in prenašanja obstoječih datotek na računalniku. Po ponovnem zagonu in ob vstavljeni namestitveni plošči CD s sistemom Windows, se začne namestitev, ob koncu katere uporabimo že prej shranjene gonilnike, ki se samodejno namestijo, ko vstavimo ploščo CD. Ob vsakem zagonu sistema lahko s pritiskom na tipko alt dostopimo do menija, v katerem izberemo, kateri OS želimo zagnati.

Po mnenju nekaterih poznavalcev naj bi si Apple s tem korakom obetal, da bo pridobil še več uporabnikov sistema Windows. Čas pa bo pokazal, ali so odgovorni imeli prav.

http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji