Objavljeno: 10.9.2002

Windows XP Service Pack 1 že na voljo

Microsoft je po pričakovanjih objavil končno različico popravkov Service Pack 1 za operacijski sistem Windows XP. Komplet prinaša vse popravke sistema, ki jih je doslej objavil Microsoft, nekatere nove gonilnike pa tudi nekatere nove funkcije in spremembe v sistemu. Zaradi vsega tega je komplet popravkov precej velik, saj je v paketu za prenos prek spleta velik skoraj 140 MB! Seveda ga je možno naročiti tudi na nosilcu CD-ROM.

Service Pack 1 prinaša tudi nekaj pomembnih sprememb, kot je novi modul, s katerim lahko iz sistema odstranimo nekatere ključne elemente, kot so spletni brskalnik, odjemalec za elektronsko pošto, program za trenutno sporočanje, Microsoftova različica javanskega stroja in drugi deli. Seveda pa jih lahko uporabljamo tudi naprej tako, kot doslej. Dodani so novi gonilniki za vmesnike USB 2.0, manj vidna pa je nova podpora za peresnike TabletPC in nove tipe potrošniških elektronskih naprav.

Microsoft je tudi nekoliko spremenil sistem Windows Product Activation (WPA), ki je zdaj bolj prijazen do uporabnika. Namesto, da sistem v trenutku prepreči delovanje sistema, če zazna preveliko spremembo v sistemu (s tem naj bi preprečevali nelegalno uporabo na več sistemih sočasno), sistem WPA odslej uporabniku omogoča tri dni nemotenega dela, v katerem lahko ta opravi potrebne spremembe ali preseli podatke. Obenem pa so z novim sistemom WPA tudi onemogočili nadgradnjo na Service Pack 1 za sisteme, ki so doslej uporabljali nelegalne kode.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji