Objavljeno: 18.5.2006

WMP 11 "ušel"

Windows Media Player 11, ki bo na voljo ob prihodu novega operacijskega sistema Windows Vista, je v obdobju internega preskusnega obdobja pobegnil razvijalcem oz. preskuševalcem in se že širi po internetu. WMP 11, ki ga je kot nadgradnjo moč namestiti tudi v okolju Windows XP, je po prvih kritikah sodeč odličen izdelek, saj se pohvale in visoke ocene vrstijo ena za drugo.

V primerjavi s sedanjim Media Playerjem ima različica 11 prijaznejši uporabniški vmesnik, ki ni le prijetnejši na pogled, ampak ponuja tudi boljšo organizacijo zbirke in posledično hitrejše iskanje ter lažjo navigacija. Seveda so na razpolago tudi ostala preprosta orodja in zmogljivosti, ki jih ponavadi najdemo v sodobnih medijskih predvajalnikih: zapisovalnik plošč CD, sinhronizacija glasbe, orodje za pretočne vsebine, luščenje glasbenih plošč itd.

Morda najpomembnejša novost WMP 11 pa je tesna integracija glasbene prodajalne URGE, ki jo Microsoft pred nekaj dnevi obelodanil skupaj s televizijsko hišo MTV. Poleg dveh milijonov skladb v zapisu WMA s kakovostjo 192 kb/s, bodo uporabniki lahko prenašali tudi nekatere video-vsebine kanalov MTV, VH-1 in CMT ter jih prenašali na svoje prenosne predvajalnike.

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/11/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji