Objavljeno: 16.9.2008

World Cyber Games 2008 drugič v Sloveniji

World Cyber Games, največji svetovni festival računalniških iger ter tehnologije, se letos zopet vrača v Slovenijo: najboljši slovenski igričarji se bodo lahko na tekmovanju v štirih uradnih igrah pomerili v soboto, 20. septembra, v zabaviščnem centru Arena Vodafone live! nasproti Koloseja v Ljubljani.

Prijave za sodelovanje v igrah Counter Strike, FIFA Soccer 2008, Need For Speed in Warcraft 3 potekajo prek uradne spletne strani slovenskega WCG, priložnost za prijavo pa se bo iztekla sredi prihodnjega tedna, nekaj dni pred tekmovanjem. Zmagovalce v vseh kategorijah letos čaka spopad z najboljšimi igralci sveta na obali Rena v četrtem največjem mestu v Nemciji – Kölnu. Ta veliki finale bo potekal od 5. do 9. novembra 2008. Za udeležbo slovenskih zmagovalcev na svetovnem finalu bo tudi letos poskrbel strateški partner in nosilec licence WCG za Srbijo, Hrvaško, Slovenijo in Črno Goro, podjetje ComputerLand.

Prireditev ne bo namenjena zgolj tekmovalcem, pač pa tudi obiskovalcem in navijačem, ki jih zanimajo igrice in najnovejša tehnologija. Obiskovalci se bodo tako lahko brezplačno pomerili v nagradni igri Pac Man, v kateri bo Janus Trade podelil lepe nagrade, glasbeno navdahnjeni pa se bodo lahko zapisali med rock legende v tekmovanju Guitar Hero Aerosmith z bogatim nagradnim skladom. Prireditev bo kot glasbeni gost popestril slovenski raper Zlatko.

Uradni računalnik na slovenskem finalu Tekmovalci, ki se bodo udeležili slovenskega finala WCG 20. septembra v Ljubljani, bodo turnir odigrali na računalnikih z naslednjo konfiguracijo: Procesor: AMD Athlon 64 X2 5600+ Osnovna plošča: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, 780G Pomnilnik: Kingston HyperX DDR2 6400 Ohišje: Coolermaster Centurion 590 Napajalnik: Coolermaster 460W Grafična kartica: ATI Radeon HD 3870 DDR3 Disk: 160GB

http://www.wcg-adria.com/slovenia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji