Objavljeno: 13.10.2004

WS-Management za upravljanje IT sistemov

Podjetja AMD, Dell, Intel, Microsoft in Sun so objavila novo specifikacijo Web Services Management (WS-Management), ki omogoča bolj učinkovito upravljanje IT sistemov z uporabo spletnih storitev. WS-Management bo poenotil način za dostopanje in izmenjavo upravljavskih informacij prek celotnih informacijskih sistemov, s čimer znižuje stroške in kompleksnost pri upravljanju informacijske infrastrukture.

Z uporabo spletnih storitev in protokola WS-Management, bo omogočen dostop do naprav in omrežij, ne glede na to, ali so sistemi vključeni, nameščeni ali pa so v običajnem operativnem stanju. WS-Management prav tako podpira celoten nabor upraviteljskih možnosti,ki segajo od nadzora posameznih komponent, do osebnih računalnikov, strežnikov in celo mobilnih naprav, kot so ročni računalniki.

Specifikacija predstavlja pomemben temelj za naslednjo generacijo upravljavskih orodij zaradi širine podprtih funkcionalnosti in sposobnosti izkoriščanja prednosti arhitekture spletnih storitev za večjo varnost, zanesljivost in boljše transakcijske možnosti.

Microsoft bo denimo specifikacijo WS-Management uporabil v naslednji različici strežniškega paketa Windows Server ter v nadzorniškem paketu MS Operations Manager (MOM). Kasneje nameravajo podporo razširiti tudi na druge podsisteme. Podobne načrte postopne vpeljave imajo tudi drugi proizvajalci strojne in programske opreme.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji