Objavljeno: 26.7.2018 13:00

Xiaomi napada z Mi A2 in AndroidOne

Kitajski Xiaomi, trenutno četrti največji proizvajalec telefonov na svetu, je s svojim modelom Mi A1, kot kaže, zadel terno, uspeh pa ga je le še bolj opogumil. Mi A1 je cenovno izredno ugoden telefon z dovolj zmogljivo strojno opremo, da popolnoma gladko poganja čisti Android (v obliki distribucije AndroidOne), zato ga pri Monitorju že dalj časa z veseljem priporočamo.

Foto: GSMArena

Tudi pri nas pa bo kmalu na voljo njegov naslednik, model Mi A2, ki so ga Kitajci pravkar predstavili. Premogel bo močnejši procesor (Snapdragon 660), dvojno kamero (12- in 20-megapikno), 20-megapikno sprednjo kamero, 6-palčni zaslon v razmerju 18:9 in ločljivosti 1080p, 3000 mAh akumulator z do 6 GB pomnilnika in do 128 GB shrambe. Cena osnovnega modela bo, kot kaže, nekoliko višja, okoli 240 evrov. Kolikšna točno bo pri nas, kjer uradnega zastopnika ni, še ni znano.

Predstavljena je tudi »lažja« različica, model Mi A2 Lite, z nekoliko manjšim zaslonom z zarezo, procesorjem Spandragon 625 (takega ima tudi lanski model A1) in zmogljivejši akumulatorjem – 4000 mAh.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji