Objavljeno: 7.6.2008

Yahoo - razkol med lastniki se veča

Razhajanja med vodstvom družbe Yahoo in največjim delničarjem Carlom Icahnom so prerasla v pravo bitko. Icahn je prvi izmed velikih delničarjev, ki je odprto kritiziral delovanje sedanjega vodstva družbe Yahoo v primeru prevzema s strani Microsofta. Icahn je nedavno javno objavil, da je vodstvo Yahooja sabotiralo pogajanja z Microsoftom in s tem škodovala interesom vlagateljev.

Vrh družbe Yahoo na čelu z Jerryem Yangom se je prav tako odzval zelo burno. Icahna so obtožili, da nima vizije in ima kot edini interes prodati podjetje tekmecu iz Redmonda. V ta namen so uporabili zaščitne korake (tako imenovano "strupeno tableto"), ki bi otežili delovanje Icahna in njegovih somišljenikom. Prav tako so zaposlenim poslali pismo, v katerem napovedujejo neljube dogodke, tudi "pranje umazanega perila" v javnosti, vendar vztrajajo, da ne bodo popustili.

Icahn je med tem poslal pet točk, v katerih prikazuje svoje namere, v prvi vrsti zamenjavo Jerrya Yanga na čelu družbe. To naj bi se zgodilo najkasneje do začetka avgusta, ko bo skupščina delničarjev. Icahn prav tako napoveduje nadaljevanje pogajanj z Microsoftom, prvič pa je tudi javno zapisal, da je pripravljen prodati svoj delež za ceno 34,475 dolarja za delnico. Pri Microsoftu novih dogodkov za zdaj ne komentirajo.

Carl Icahn.

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji