Objavljeno: 5.7.2002

Yamaha CRW-F1, zapisovalnik prihodnosti

Podjetje Yamaha je predstavilo zapisovalnik CRW-F1, ki predstavlja v vseh pogledih precejšen kvalitetni skok glede na ostale tekmece na trgu. Model CRW-F1 zmore zapisovati na nosilce CD-R s hitrostjo 44x, pri tem pa uporablja tehniko zapisovanja CAV, zato zmore 80 minutni CD zapisati v samo 163 sekundah. Tudi zajem glasbe poteka s hitrostjo 44x, področje kjer ima za zdaj veliko prednost pred tekmeci pa je podpora za zapisovanje na nosilce CD-RW s hitrostjo kar 24x, medtem ko ostali dosegajo danes kvečjemu hitrost 12x. Obenem je zapisovalnik CRW-F1 v celoti združljiv z novim standardom Mt.Rainier (oziroma Easy Write), kar pomeni še lažjo uporabo izbrisljivih nosilcev v kombinaciji z najnovejšimi operacijskimi sistemi in programi.

S tem pa se spisek zanimivih lastnosti še ne konča. CRW-F1 je prvi zapisovalnik, ki uporablja Yamahino tehnologijo DiscT@2, s katerim zna zapisovalnik na neuporabljeno področje nosilca zapisati sliko, napis ali druge oznake. Zaradi tega na sam nosilec ni treba več pisati s pisalom ali lepiti posebne nalepke za zapisovanje. Tako kot novejši zapisovalniki Yamaha, podpira tudi novinec tehnologijo Advanced Audio Master, ki zagotavlja kar se da kvalitetno snemanje glasbe brez napak. Yamahina ekskulizvna tehnologija Audio Track Edit v kombinaciji z nosilci CD-RW omogoča, da izbrišemo oziroma presnamemo le posamezne glasbene sledi na nosilcu, ne pa celega glasbenega CD-ja naenkrat. Med drugim zna zapisovalnik pisati tudi na nosilce dolžine 90 in 99 minut, kar so doslej znali le redki izdelki. Seveda tudi CRW-F1 podpira tehnologijo za varno zapisovanje SafeBurn, ob zapisovalniku pa Yamaha prilaga tudi cel kup programske opreme.

Novi model CRW-F1 je na voljo kar v sedmih izvedbah, od katerih so štiri notranje in tri zunanje. Notranje izvedbe se razlikujejo po vmesniku (IDE in SCSI) in po barvi ohišja (črna in bela). Zunanji modeli pa so na voljo z vmesnikom SCSI, USB 2.0, najzmogljivejša različica pa ima vgrajen tako USB 2.0 kot firewire. V prodajo pride konec julija ali v avgustu, tedaj pa bodo znane tudi cene.

http://www.yamahamultimedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji