Objavljeno: 6.4.2012

Yandex ponuja brezplačno 10 GB prostora

Očitno se nam v prihodnosti obeta boj med ponudniki pomnilniškega prostora v oblaku, kjer se bodo, vsaj še nekaj časa, za uporabnike potegovali z vedno večjo količino brezplačnega prostora. Pred časom je Dropbox ponujal 2 GB, vendar so ga med tem drugi prehiteli in večina nudi vsaj 5 GB brezplačnega prostora za sinhronizacijo datotek med različnimi napravami.

Pred kratkim se je pojavil nov ponudnik rusko mlado podjetje Yandex, ki obljublja že 10 GB prostora. Storitev je za zdaj še v preizkusu in dosegljiva samo na povabilo, povrh vsega pa še trenutno le v ruskem jeziku. Angleščina pride menda na vrsto prav kmalu.

Yandex sicer ni največji brezplačni prostor na spletu (spomnimo, Microsoft nudi 25 GB v svoji storitvi SkyDrive, vendar z omejitvami), vendar je trenutno med največjimi kar se tiče "prostega dostopa", torej brez omejitev in drugih prodajnih trikov.

Med tem pa ne počivajo niti že uveljavljeni ponudniki. Drobox je nedavno začel kampanjo, kjer uporabnikom omogoča pridobitev kar tja do 32 GB brezplačnega prostora, če v storitev uporabnik privabi svoje prijatelje. Kmalu se bo tekmi pridružil tudi Google, ki bo menda na začetku ponujal 5 GB brezplačnega prostora.

http://disk.yandex.ru/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji