Objavljeno: 24.3.2007

YouTube dobiva konkurenco

Medijska velikana News Corporation in NBC Universal sta sklenila razviti lastno storitev za razširjanje in predvajanje videoposnetkov preko spleta, ki bo postala neposreden tekmec priljubljenemu YouTubu, ki je v lasti Googla.

Posebnost novega omrežja videoposnetkov bo prisotnost televizijskih in filmskih vsebin, ki so sicer zelo dobro zastopane tudi na YouTube, vendar pretežno nelegalno, kar slednjemu povzroča nemalo preglavic.

Nova storitev bo začela obratovati letos poleti in bo že ob začetku ponudila na tisoče ur oddaj, filmov in drugih posnetkov, ki jih pripravlja ducat uveljavljenih televizijskih mrež in dva velika filmska studia.

Glavni partnerji ustanoviteljev pri razširjanju novega omrežja bodo AOL, MSN, MySpace in Yahoo!, katerih uporabniki predstavljajo kar 96 odstotkov uporabnikov interneta v ZDA, imeli pa bodo neomejen dostop do celotne knjižnice.

Brezplačnost storitve bodo omogočali oglasi, oglaševali pa bodo med drugim Cadbury Schweppes, Cisco, Esurance, Intel in General Motors.

www.newscorp.com

www.nbcuni.com

www.youtube.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji