Objavljeno: 26.3.2011

Za iPad in Nintendo 3DS zopet v vrstah

Čeprav so trgovine širom sveta polne najrazličnejših izdelkov elektronike, so za nekatere od teh navdušenci še vedno pripravljeni čakati v vrstah. 25. marca se je pričela prodaja novega Apple iPada 2 v 25 državah po celem svetu, med drugim tudi v sosednjih Italiji in Avstriji. Podobno kot pred letom dni se je zopet ponovila zgodba dolgih vrst pred trgovinami, ki so dobili prve izvode priljubljenih tablic. Naša slika je iz bližnjega Celovca, kjer je tudi bila dolga vrsta in več kot ura čakanja. Pa tudi v nekoliko bolj oddaljeni Kanadi ni nič bolje.

Kljub temu bodo mnogi v teh državah morali še kar nekaj časa počakati na svoj primerek. Z izjemo manjše količine izdelkov, ki je prišla v maloprodajo, je potrebno na nove iPade čakati tri do štiri tedne, tako v ZDA, kot drugod. Čakalna doba se je sicer po začetku prodaje v ZDA nekoliko skrajšala za približno teden dni, vendar na dan prihajajo novi strahovi, da utegne tudi iPad postati žrtev domnevnega pomanjkanja sestavnih delov zaradi motenj v proizvodnji po japonskem katastrofalnem potresu. Apple je menda že začel iskati alternativne vire in zakupovati večje količine planirane proizvodnje.

Apple iPad pa ni edina naprava, za katero ljudje te dni čakajo v vrsti. V Veliki Britaniji so pred trgovinami neučakano čakali bodoči kupci igralnih konzol Nintendo 3DS, prve tovrstne naprave z zaslonom, ki prikazuje 3D sliko brez posebnih očal. Nekaj podobnega se je zgodilo pred tedni tudi na Japonskem, ko je 3DS doživel začetek prodaje na domačem trgu.

http://www.apple.com

http://www.nintendo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji