Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.8.2024

Za večino uporabnikov mobilne telefonije bodo podražitve presenečenje

Poletje je na trgu mobilne telefonije vse prej kot dopustniško. Že kar nekaj mobilnih operaterjev je v zadnjem obdobju napovedalo podražitve svojih storitev, a raziskava, ki jo je izvedel Aragon*, kaže, da se večina uporabnikov tega sploh ne zaveda. Prav tako le petina vprašanih ve, da imajo po napovedani podražitvi 60 dni časa, da odstopijo od pogodbe brez dodatnih stroškov. Zdaj je torej pravi čas, da uporabniki prestopijo k operaterjem, ki ne dražijo svoje ponudbe.

Spregledane napovedi podražitev

Po podatkih raziskave, ki jo je v začetku meseca avgusta izvedel Aragon, se dve tretjini slovenskih uporabnikov mobilne telefonije ne zaveda podražitev, ki so jih to poletje napovedali njihovi operaterji. Ti so sicer v skladu z zakonom uporabnike morali obvestiti o podražitvah, vendar se tega obvestila spomni le četrtina vprašanih. Višji zneski na položnicah mobilnih operaterjev bodo tako za večino Slovenk in Slovencev presenečenje. 

60 dni za brezplačno zamenjavo operaterja

Ob višanju cen mobilnih storitev imajo vsi uporabniki zakonsko pravico do odstopa od pogodbe brez dodatnih stroškov v 60 dneh od prejetja obvestila o spremembi cen. Uporabniki lahko mobilnega operaterja zamenjajo brez pogodbene kazni in brez vračanja že prejetih preteklih popustov na naročnino. A tega se, po podatkih raziskave, zaveda le petina Slovencev, skoraj 30 % pa napačno meni, da bi odstop od pogodbe pomenil dodatne stroške. 

Po mnenju Slovencev najmanj draži bob

Kar 35 % vprašanih je kot ponudnika, ki najmanj draži svojo ponudbo, navedla bob. Ta že 12 let ne draži svojih storitev, kar so prepoznali tudi uporabniki. Že več kot desetletje drži obljubo in ponuja mobilne pakete brez višanja cen, brez vezave in brez skritih stroškov. V posebni ponudbi, ki velja le do konca avgusta, je svoja največja paketa drzni bob in hit bob znižal na le 5 evrov na mesec za vse nove naročnike za eno leto. V paket drzni bob je poleg neomejenih količin klicev in sporočil SMS vključenih 90 GB prenosa podatkov, v paket hit bob pa 7 GB prenosa podatkov. 

več informacij o paketih bob na: https://www.bob.si/obljuba.

*Raziskavo o podražitvah, zavedanju, obveščanju in percepciji med uporabniki mobilne telefonije je bob izvedel v sodelovanju s podjetjem Aragon, d.o.o. Raziskava je bila izvedena po ESOMAR standardu, med 1. in 6. avgustom 2024, s pomočjo metodologije CAWI (računalniško podprto spletno anketiranje). Vključena je bila populacija z dostopom do interneta. Velikost vzorca znaša 1.007 posameznikov in glede na demografske kazalce odraža splošno populacijo v starosti 15 let in več. V izvedeni raziskavi je bil uporabljen večji reprezentativni vzorec, zato lahko podatke posplošimo na celotno populacijo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Služba za odnose z javnostmi: pr@bob.si

Spletno mesto: www.bob.si

YouTube: www.youtube.com/GOVORIbob

Facebook: https://www.facebook.com/GOVORIbob/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji