Objavljeno: 9.9.2005

Zabavna elektronika v Berlinu

Na največjem evropskem sejmu zabavne elektronike IFA v Berlinu je več kakor četrt milijona obiskovalcev od 2. do 7. septembra videlo tako rekoč vse, kar je na področju zabavne elektronike vredno videti.

Med razstavljavci je tokrat nedvomno izstopal Sony, ki je v skladu s svojim novim rekom kot.nihče.drug (Like.no.other) obiskovalce presenetil z nadvse izvirno predstavitvijo. Za razliko od vseh drugih, ki so na svojih razstavnih prostorih na bolj ali manj klasičen sejemski način predstavljali množico najrazličnejših izdelkov, so pri Sonyju svoj prostor z nekakšnimi izpod stropa padajočimi zavesami razdelili na nekaj »sob«, v katerih je bilo mogoče temeljito preizkusiti nekatere izbrane izdelke. V eni od sob so se na primer obiskovalci lahko zleknili v udobne fotelje in se zatopili v to ali ono igrico na prenosnem igralniku PSP, v drugi pa so se lahko ulegli v nekakšne velike cevi, si na ušesa nataknili slušalke in preizkusili digitalni walkman.

Microsoft se posebej ni predstavljal, a na Samsungovem razstavnem prostoru smo lahko vseeno občudovali čudovito grafiko prihajajočega igralnika XBox 360. Fujitsu Siemens je v sodelovanju z Intelom prikazoval delovanje digitalnega doma, z omreženimi gospodinjskimi aparati in brezžičnim televizorjem, ki ga lahko odnesemo tudi na teraso ali vrt. Tudi Daewoo je prikazoval napredno belo tehniko – hladilnik z zaslonom LCD in internetno povezavo ter mikrovalovno pečico z bralnikom čipov RDIF.

Pri Intelu je precej pozornosti vzbujala nenavadna interaktivna »informacijska miza«, na katero s sistemom kamer predvajajo veliko računalniško sliko, z dotikom roke pa lahko odpiramo in zapiramo različne dokumente. Pri JVC-ju pa smo občudovali sicer majhnega, komaj četrt metra visokega, a presenetljivo živahnega in gibčnega robotka.

http://www.ifa-berlin.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji