Objavljeno: 22.10.2001

Začel se je letošnji Infos

V Cankarjevem domu se je danes začela petdnevna sejemska in izobraževalna prireditev Infos'01. Na letošnjem Infosu se predstavlja kar 158 razstavljavcev, v sedmih izobraževalnih linijah pa se bo v petih dneh zvrstilo več kot 300 seminarskih predavanj. Ob tem bo Infos gostil še pet okroglih miz in več kot 120 drugih dogodkov in predstavitev.

Seminar Infos je vsako leto dobra priložnost za izmenjajo znanj in mnenj o informacijskih in telekomunikacijskih tehnologijah. Letošnji je tako kot je to v navadi že nekaj let zapored zopet razdeljen na barvne linije, ki pokrivajo posamezna področja.

Seminar je letos razdeljen na več sklopov kot lani. Rdeča linija je posvečena e-ekonomiji, ki se vse bolj uveljavlja pri poslovanju med podjetji, modra linija, razvojni izzivi e-ekonomije, pa se iste teme loteva iz bolj tehničnega vidika. Letos bo še posebej zanimiva oranžna linija o informatiki v javni upravi, saj smo na tem področju priča hitrim spremembam. Zelena linija bo tudi letos posvečena informacijski infrastrukturi, rumena pa izobraževanju in znanju za razvoj.

Mednarodna (vijolična) linija ima letos naslov Infosov regijski forum o informatiki (The Infos Alps-Adriatic Region Forum on Information), z njo pa želijo organizatorji Infos uveljaviti kot eno osrednjih prireditev s področja informacijske družbe in nove ekonomije na področju regijskega povezovanja prek meja Slovenije. Pri tem se osredotočajo na razvojne prednosti Slovenije, povezovanje razvojnih akterjev ter promocijo znanja in dosežkov. Obiskovalcem bodo predstavili domača in mednarodna znanja ter tehnološki dosežki na področju elektronskih komunikacijskih omrežij in storitev kakor tudi informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij. Mednarodna linija se bo odvijala v treh zaporednih dneh v času prireditve Infos, sekcije pa bodo izvedene v obliki predavanj ini moderiranih okroglih miz.

Novost letošnjega programa je linija o medicinski informatiki ter bela linija - raziskave in razvoj.

Infos bo zaprl svoja vrata v petek, 26. oktobra.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji