Objavljeno: 22.4.2009

Začenja se prehod na DirectX 11 grafične kartice

Dvoboj za pripravo prve s knjižico DirectX 10 združljive grafične kartice je dobila Nvidia, kot kaže pa se bodo pri številki 11 veselili rdeči. Pri AMD-ju naj bi se namreč počasi že pripravljali na splavitev novega izredno zmogljivega grafičnega procesorja, trenutno znanega pod razvojnim imenom ATI RV870, ki naj bi v obliki pravih grafičnih kartic na prodajne police trgovin prišel konec julija.

Podobne govorice so vzklile tudi v taboru Nvidie, kjer pravijo, da naj bi bil nov grafični procesor s kodnim imenom GT300 nared sredi oktobra. Poznavalci razmer v grafični industriji pa so hitro začeli s preračunavanjem tednov, potrebnih za razvoj tako naprednega izdelka in prišli do zaključka, da bodo nove grafične kartice na policah trgovin v najboljšem primeru novembra, če pri zelenih ne bo težav z delovanjem procesorja.

Medtem ko proizvajalca tehnične lastnosti prihajajočih procesorjev še vedno skrbno skrivata, pa ne moreta mimo dejstva, da se prodaja grafičnih kartic, prav tako kot tudi osebnih računalnikom dobesedno ustavlja. Cela industrija zato že čaka na prihod operacijskega sistema Windows 7, ki naj bi zopet poživil prodajo novih računalnikov.

ati.amd.com

www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji