Objavljeno: 1.3.2006

Začetek za ADSL2+

Z začetkom marca je Telekom Slovenije prek partnerskih podjetij SiOL, Voljatel in Amis začel ponujati novo storitev širokopasovnega dostopa do interneta, ki temelji na standardu ADSL2+. Naročniki katerega koli od SiOL-ovih paketov se tako lahko po novem odločijo za hitrost 10 in 20 Mb/s v smeri proti naročniku, v drugo smer pa komunikacije potekajo s hitrostjo 768 Kb/s. Pomemben del SiOL-ove prenovljene ponudbe je tudi polno razvezan dostop, ki ga dopuščajo vsi paketi, tudi paketa Solo in Duo Študent.

Pogoj za vzpostavitev priključka ADSL prek polnega razvezanega dostopa je le prekinitev naročniškega razmerja za obstoječi (analogni ali ISDN) telefonski priključek s Telekomom Slovenije. Cene hitrejšega dostopa do interneta so 11.500 tolarjev na mesec za povezavo s hitrostjo 10 Mb/s in 16.100 tolarjev na mesec za povezavo s 20 Mb/s. SiOL ponuja tudi ugodnejše telefonske storitve. Naročniki SiOL-ove IP telefonije imajo mesečno na voljo do 120 minut brezplačnih pogovorov v omrežju Telekom Slovenija, ugodnejši pa so tudi klici v tujino. Telefonske storitve v omrežju SiOL ostajajo brezplačne. Z uvedbo novih paketov za internetni dostop si uporabniki lahko omislijo do dva priključka za SiOL TV.

Družba Voljatel nove storitve ADLS2+ ponuja v lastnem omrežju na 13 lokacijah v večjih mestih in regijskih centrih, svoje omrežje pa gradi tudi v drugih krajih. V Voljatelovem omrežju so na voljo štirje paketi s hitrostmi od 1 Mb/s do 20 Mb/s v smeri proti uporabniku in od 256 kb/s do 1 Mb/s v obratni smeri, cene mesečnih naročnin se pri skupnem razvezanem dostopu gibljejo od 3.990 tolarjev do 12.990 tolarjev, pri polnem razvezanem dostopu pa so cene od 4.990 tolarjev do 13.990 tolarjev.

Mesečna naročnina za polni razvezani dostop že vključuje naročnino na storitev IP telefonija, ki omogoča nižje cene klicev v domača in tuja fiksna ter mobilna omrežja. Voljatel je razvija tudi povsem novo in trenutno najbolj napredno tehnologijo na slovenskem trgu - VDSL 2. VDSL 2 bo nudil zmogljivosti 70 Mb/s k uporabniku in 50 Mb/s od njega. Storitve hitrejšega dostopa do interneta bo nudilo tudi podjetje AMIS, podrobnosti in cene pa bodo znane v nekaj dneh.

http://www.siol.net

http://www.volajtel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji