Objavljeno: 19.5.2012

Zasilni napajalnik

Najbrž se je že vsakomur zgodilo, da je telefonu ali drugi mobilni napravi zmanjkalo zaloge energije ravno tedaj, ko ob sebi nima napajalnika ali, še huje, električnega omrežja iz katerega bi jo napajali. Sony bo junija začel s prodajo kompleta CycleEnergy USB, ki lahko pomaga tudi v teh v teh skrajnih primerih.

CycleEnergy USB je pravzaprav modularna naprava, ki lahko sočasno napaja do dve napravi prek vmesnika USB. Osnovna naprava je opremljena z akumulatorjem zmogljivosti 4.000 mAh, kar zadostuje približno za dvakratno polnjenje mobilnih telefonov (kot primer so vzeli Sony Xperia).

Še bolj zanimiva, zagotovo pa nenavadna, je možnost, da mobilni napravo napolnimo z vrtenjem ročice, s katero ustvarimo električno energijo. Čudežev seveda ne moremo pričakovati. V splošnem velja, da moramo ročico pridno vrteti okoli tri minute, da lahko nato minuto govorimo po telefonu. Pri stikanju po internetu bo treba za vsako minuto vrteti ročico pet minut. In tako dalje.

Kljub vsemu je rešitev CycleEnergy USB lahko včasih izredno dragocena in koristna, zlasti daleč od urbanih naselij in električnih omrežij. Tega se zaveda tudi Sony, zato je na celoto postavil kar zasoljeno ceno - na Japonskem, kjer bo rešitev sprva na prodaj, bo preračunano potrebno odšteti kar 100 dolarjev.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji