Objavljeno: 24.7.2000

Zaslon in SKB Banka predstavili mobilno bančništvo WAP

SKB Banka je prva banka v Sloveniji za stranke uvedla mobilno bančništvo po tehnologiji WAP. Stranke SKB Banke lahko prek svojih prenosnih telefonov WAP izvajajo vpogled v stanja in promet na bančnem računu, pozneje pa tudi druge transakcijske storitve. Rešitev varnega mobilnega poslovanja je zagotovilo podjetje Zaslon na temelju integralnega sistema elektronskega bančništva (SEB).

Rešitev mobilnega bančništva SKB Banke (http://wap.skb.si) temelji na uporabi protokola WAP (Wireless Application Protocol). WAP združuje spletne tehnologije s sodobnimi mobilnimi omrežji in uporabnikom prenosnih telefonov GSM s podprtim WAP-om in WTLS-jem omogoča dostop do prirejenih internetnih vsebin. Stranke SKB Banke lahko v začetni fazi spremljajo stanje in promet na računih, v nekaj mesecih pa bo prek mobilnih telefonov WAP mogoče opravljati tudi bančne transakcije, kot so plačilo položnic, izvajanje internih prenosov in druge.

Varno opravljanje finančnih transakcij je eden ključnih pogojev za uvajanje mobilnega in elektronskega poslovanja. Zaslon je skupaj s strokovnjaki SKB Banke varno uporabo mobilnega bančništva zagotovil s karticami za enkratna gesla ActiveCard, ki jih uporabniki telefonskega bančništva Zeleni telefon in internetnega bančništva SKB NET uspešno uporabljajo že od leta 1997.

http://wap.skb.si

http://www.zaslon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji