Objavljeno: 11.9.2002

Združenje za lažjo migracijo sistemov

Skupina velikih proizvajalcev programske opreme in računalnikov je ustanovila delovno skupino, ki bo skušala poenostaviti postopke potrebne za prenos podatkov in programov iz računalnika na računalnik. Prenos podatkov iz starega na novi računalnik je velika nevšečnost tako za posamezne uporabnike kot tudi za podjetja, saj je postopek danes vse prej kot enostaven. Na trgu sicer obstajajo orodja, vendar so zapletena, draga in pogosto ne rešujejo vseh vprašanj.

Združenje, ki so ga ustavili med drugim IBM, Intel in Microsoft, namerava temu narediti konec. Cilj delovne skupine je postaviti tehnične standarde in pravila, ki bi omogočali enostavni prenos vsebine enega računalnika na drugega brez zapletov okoli gonilnikov, nastavitev in drugih tehničnih podrobnosti. V projektu sodelujejo tudi proizvajalci, ki že danes ponujajo namenska orodja, kot sta Symantec in Laplink. Združenje naj bi hkrati skrbelo za promocijo in osveščanje o postopkih, ki zagotavljajo varen prenos podatkov. Napori združenja bodo usmerjeni tako na področje izdelkov za domačo rabo, kot na poslovne sisteme. Trenutno delujejo pod pokroviteljstvom družbe Intel, ki je iniciativo vključilo med svoje napore za poenostavljanje uporabe osebnih računalnikov.

Združenje trenutno še pripravlja ustanovne dokumente in koledar zastavljenih ciljev, zato še ni povsem jasno, kdaj bodo napori obrodili prve sadove. Pobudo podpirajo in pozorno spremljajo tudi veliki proizvajalci računalnikov, saj sodijo tudi med največje uporabnike tovrstnih postopkov.

http://www.pc-migration-wg.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji