Objavljeno: 2.10.2003

Že petdeseta Sodobna elektronika

Sejem telekomunikacij, komponent, elektronike za avdio in video, avtomatizacije in zabavne elektronike, bo potekal na Gospodarskem razstavišči v Ljubljani od 7. do 10. oktobra. Na sejmu se bo predstavilo 121 razstavljavcev oziroma 137 podjetij in ustanov iz 20 držav Evrope, Izraela, Japonske, Kanade, Kitajske, Tajvana in ZDA.

Prikazani bodo prodajni programi z aktualnimi novostmi v industrijski in zabavni elektroniki po naslednjih področjih: industrijska avtomatizacija, merilna elektronika, telekomunikacije, komponente, proizvodna oprema, avdio-video tehnika, fotografska oprema, pisarniška avtomatizacija in zabavna elektronika.

Prireditev bodo spremljala mnoga strokovna spremljajoča dogajanja: ISEP - mednarodni posvet o elektroniki v prometu; slovenski industrijski forum EE, posvet o sistemu inteligentne zgradbe in razstava slovenske sodobne fotografije, ki se bodo odvijala v razstavnih dvoranah, v sejemskem kongresnem centru Forum. V počastitev okrogle obletnice bo organizirana tudi retrospektivna razstava iz zgodovine slovenske elektroindustrije, ki že od leta 1953 v začetku oktobra v Ljubljani pripravlja sejemski pregled vsakokratnih svetovnih dosežkov sodobne tehnologije.

V času sejma bo v galeriji dvorane B potekala tudi razstava sodobne slovenske fotografije, ki bo nekakšen prerez slovenske produkcije sodobne umetniške fotografije v zadnjih petnajstih letih in ena največjih tovrstnih razstav v minulih letih. Razstava bo razširjena še na interaktivni fotografski dogodek s kreativnimi delavnicami.

Prireditev Sodobna elektronika se je razvila iz mednarodne razstave radia in telekomunikacij, ki je bila prvič organizirana leta 1953. Svoje današnje ime je dobil leta 1958, ko je prerasel svoj okvir namembnosti radiu - danes pa uživa sloves ene od najpomembnejših mednarodnih prireditev s področja elektronike v tem delu Evrope.

Sodobna elektronika bo odprta vsak dan med 9.30. in 18. uro.

http://www.ljubljanski-sejem.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji