Objavljeno: 25.5.2009

Zelena NT Konferenca se je začela

Z uvodnimi predavanji znanih predavateljev se je pričela tradicionalna NT Konferenca 2009. Letos je na njej prisotnih več kot 1900 udeležencev (kar je manj od lanskoletne prireditve) iz 650 podjetij. Vsej tej množici slušateljev bo v štirih dneh - zadnji, četrti, pokonferenčni dan je namenjen IT strokovnjakom in razvijalcem - na voljo 130 predavanj in 12 delavnic. Osrednja pozornost letošnje konference je namenjena storitvam v "oblaku", saj se z Windows Azure tudi Microsoft podaja na že precej konkurenčno področje tovrstnih storitev.

Ne samo splet, tudi NT konferenca prihaja v različico 2.0, saj so letos lahko tudi slušatelji glasovali, katera predavanja želijo slišati. Navkljub negotovim razmeram v svetovnem gospodarstvu - predstavniki Microsofta se namreč namenoma izogibajo besedne zveze gospodarska kriza - NT konferenca ponuja nekaj sprememb glede na prejšnja leta. Kot že omenjeno, je bil, na željo tehničnih strokovnjakov, znova vpeljan 4. dan konference, ki bo postregel s tehnično najbolj poglobljenimi predavanji, ki bodo slušateljem nudila poglobljen vpogled v prihajajoče tehnologije. Letošnji slogan konference "Skupaj dvigujemo oblake" ima tako dva pomena. Poleg očitne usmerjenosti v storitve v "oblaku", je Matej Potokar, direktor slovenskega Microsofta poudaril tudi "dvigovanje oblakov, ki se zgrinjajo nad gospodarstvom".

Osrednji gost uvodne prireditve je bil evropski komisar za znanost in raziskave dr. Janez Potočnik. Poudaril je pomen sodelovanja med zasebnim in javnim sektorjem pri iskanju odgovorov na izhod iz sedanje gospodarske situacije. Po njegovih besedah lahko s povečanjem sredstev za raziskovanje Evropa postane vodilna na področju informacijske tehnologije.

Kot vedno, bo MS tudi letos zbiral dobrodelna sredstva za pobudo "Učimo se za življenje". Za vsako sposojo zelenega prevoznega sredstva - skiroja - bo slovenski Microsoft prispeval 10 EUR.

Ekološko zeleno nit bo dopolnjeval tudi zabojnik, v katerega bo moč v času konference odmetavati staro elektronsko opremo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji