Objavljeno: 19.4.2008

Zemanta med zmagovalci RedHerring 100 Europe 2008

Med zmagovalci izbora 100 najbolj perspektivnih visokotehnoloških podjetij v Evropi, ki ga vsako leto organizira poslovna revija RedHerring, je tudi slovensko podjetje Zemanta. Še ne eno leto staro podjetje sta ustanovila Andraž Tori in Boštjan Špetič na osnovi uspešne izvedbe projekta Odprti kop za MMC RTV Slovenija.

Zemanta se ukvarja z razvojem programske opreme, ki blogerjem samodejno predlaga slike, povezave, članke in ključne besede, ki se ujemajo z zapisano vsebino. Na voljo je kot brezplačna razširitev za Firefox in kmalu tudi Internet Explorer, zaenkrat pa od sistemov za upravljanje blogov podpira Wordpress, Blogger in TypePad.

Zemanta je bila že septembra lani zmagovalka natečaja Seedcamp, preko katerega si je zagotovila stik z dvema vodilnima britanskima skladoma tveganega kapitala - Eden Ventures in The Accelerator Group.

Nagrado RedHerring 100 Europe podeljuje globalna medijska hiša RedHerring, ki združuje inovatorje in investitorje iz vsega sveta ter odkrivanja nova in inovativna tehnološka podjetja. Njihovi uredniki so med drugim odkrili tudi podjetja kot so Google, eBay in Skype.

Zemantina razširitev za platformo Wordpress.

www.zemanta.com

http://www.zemanta.com/demo/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji