Objavljeno: 11.7.2003

ZIT za strateški razvoj IKT v Sloveniji

Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS je z izbiro izvajalca za izvedbo analize sektorja informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) začelo z izvajanjem prve faze priprave strategije razvoja sektorja. Z analizo želi ZIT ugotoviti, kako razvit in konkurenčen je slovenski sektor IKT v primerjavi z EU in pristopnimi državami. Za izvedbo analize sektorja je programski odbor izbral uveljavljeno mednarodno podjetje IDC.

Projekt priprave strategije sektorja IKT je razdeljen v dve fazi. V prvi fazi projekta želi ZIT ugotoviti razvitost in konkurenčnost slovenskega sektorja IKT v primerjavi z EU in pristopnimi državami. Poleg tega želi dobiti čim bolj realno sliko stanja v sektorju in ocene njegovih razvojnih možnosti in priložnosti. Prva faza projekta bo zaključena še v letošnjem letu, medtem ko bo oblikovanje strategije sektorja IKT zaključeno predvidoma v mesecu marcu prihodnjega leta.

Pri pripravi strategije bo ZIT aktiviral vse svoje člane in k sodelovanju povabil tudi deležnike in ključne akterje iz gospodarstva, javnega sektorja in civilne družbe, ki delujejo na področju IKT. Upravni odbor ZIT je projekt izdelave strategije sektorja opredelil kot osrednji projekt združenja v letošnjem letu. Za vodenje projekta je imenoval šestčlanski programski odbor, ki ga vodi Dušan Caf, njegovi člani pa so Tristan Ažman, Franci Mugerle, Borut Rismal, Dušan Zupančič in Ivan Žerko. Z izvolitvijo novega upravnega odbora, se je programskemu odboru pridružil še novoizvoljeni predsednik ZIT Rudi Bric.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji