Objavljeno: 3.3.2011

Zlonamerne aplikacije v Android Marketu

Google je iz distribucijskega kanala mobilnih aplikacij Android Market umaknil okoli 20 programov, še nekaj deset drugih pa preiskuje, saj se je izkazalo, da vsebujejo zlonamerno programsko kodo.

Tako se je prvič v zgodovini Marketa zgodilo, da so napadalci vanj pritihotapili programsko opremo, ki lahko krade uprabnikove osebne podatke in pridobi dostop do skrbniškega računa pametnih mobilnih telefonov in tablic z operacijskim sistemom Android.

Uporabniki so opravili 200.000 prenosov nevarnih aplikacij, napadalci pa so jih izdelalovali tako, da so prenesli izvirne aplikacije, jih nekoliko spremenili, dodali škodljivo kodo in ponovno objavili.

Pojav nevarnih aplikacij ni nepričakovan, saj Google za razliko od Appla aplikacij pred objavo ne preverja. Škodo popravljajo tako, da na daljavo odstranjujejo aplikacije iz telefonov uporabnikov.

Umaknjene so bile naslednje aplikacije: Falling Down, Super Guitar Solo, Super History Eraser, Photo Editor, Super Ringtone Maker, Super Sex Positions, Hot Sexy Videos, Chess, Hilton Sex Sound, Screaming Sexy Japanese Girls, Falling Ball Dodge, Scientific Calculator, Dice Roller, Advanced Currency Converter, App Uninstaller, Funny Paint, Spider Man.

https://market.android.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji