Objavljeno: 22.10.2003

Znana cena novega PlayStationa

Sony je objavil ceno novega igralnika PlayStation, znanega pod imenom PSX, ki pa ne bo predstavljal nove generacije igralnikov, temveč bo le bolj dodelan PlayStation 2. PSX bo pravzaprav center za večpredstavnost in zabavo, saj bo poleg igralnika vključeval tudi predvajalnik DVD in videorekorder z diskom velikosti 160 GB, na katerega bo mogoče posneti preko 200 ur televizijskega programa. Cena za japonsko tržišče bo znašala, preračunano, 620 evrov, začetek prodaje in cene za ZDA in Evropo pa še niso znane.

Glede na siceršnje razmere na trgu videorekorderjeve z diski, ki so na Japonskem že precej popularni, je cena za PSX precej ugodna, čeprav ne vključuje DVD zapisovalnika. Kljub temu pa so analitiki trga in, seveda navdušenci nad igralniki nekoliko skeptični, saj PSX ne prinaša ničesar novega na področju iger, PlayStation 2 pa je že tako najbolj razširjen igralnik na svetu.

Čeprav se že dalj časa govori o pravem nasledniku, torej PlayStation 3, pa iz Sonyja še zmerom ni nobenih informacij o možnem časovnem okviru za predstavitev tega igralnika. Znano je edino, da skupaj s Toshibo razvijajo poseben procesor imenovan Cell, ki bo srce novega igralnika in, glede na načrte obeh korporacij, tudi mnogih drugih naprav.

http://www.sony.com

http://www.playstation.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji