Objavljeno: 19.9.2011

Zunanji disk za mobilne čase

Western Digital je prenovil podporo za mobilne naprave, s katerimi je odslej mogoče na preprost način dostopati do vsebin na zunanjih omrežnih diskih WD My Book Live. Nove aplikacije WD 2go in WS 2go Pro omogočajo, da uporabniki mobilnih naprav Apple iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) in Google Android dostopajo do podatkov na diskih, ne glede na to, ali se nahajajo v domačem omrežju ali pa do teh dostopajo prek interneta. V slednjem primeru je povezovalni člen spletna storitev W2GO, ki omogoča varen dostop do podatkov v domačem omrežju, sicer varovanim z požarnimi zidovi.

Uporabniki lahko dostopajo do video posnetkov, fotografij in glasbe na običajen ali pretočni način, zagotovljen pa je tudi dostop do pisarniških dokumentov (Office, PDF) in drugih datotek. Uporabniki lahko na zahtevo datoteke prenesejo v obdelavo na oddaljeno napravo, kjer so dostopni tudi kadar ni internetne povezave. Ob ponovni vzpostavitvi povezave se spremenjeni dokumenti samodejno sinhronizirajo z oddaljenim diskom. Za dodaten sloj zaščite je WD uvedel dostop do datotek s pomočjo štirimestnega gesla.

Storitev WD 2go je brezplačna za uporabnike diskov WD My Book Live. Aplikacija WD 2go Pro je plačljiva (2,99 dolarja), omogoča pa delitev posameznih datotek ali imenikov z drugimi uporabniki in sicer prek elektronske pošte, spletne povezave ali neposrednega dostopa. Diski My Book Live so sicer na voljo v različicah s 1, 2 in 3 TB, stanejo pa med 160 in 250 dolarji.

http://www.wdc.com

http://www.W2GO.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji