Objavljeno: 22.9.2008

Zunanji diski z ekološko osveščenostjo

Podjetje Buffalo Technology je predstavilo novo družino zunanjih diskov LinkStation, ki se lahko med prvimi tovrstnimi izdelki pohvalijo s funkcijami za varčevanje z energijo. Ko je disk priključen neposredno na računalnik (ne pa tudi prek omrežja), lahko uporabnik nastavi samodejno izključitev diska, kadar ni povpraševanja po podatkih.

Novi diski LinkStation Live, ki imajo prijetnejše, zaobljeno ohišje in so na voljo v različicah med 500 GB in 1 TB, poleg tega ponujajo druge zanimive lastnosti. Od nedavnega vsebujejo zanimiv spletni vmesnik, ki je optimiziran tudi za rabo na mobilnih telefonih, zlasti Apple iPhonu, s katerega lahko neposredno dostopamo do diska (če je priključen na omrežje).

Novi LinkStationi imajo vgrajen tudi odjemalec za protokol BitTorrent, s čimer lahko izmenjujemo datoteke tudi brez posredovanja računalnika. Nenazadnje pa je vgrajen tudi strežnik DLNA, ki omogoča strežbo datotek večpredstavnim predvajalnikom in drugim napravam zabavne elektronike, kot je denimo Sony PlayStation 3. Cene se gibljejo od 120 do 300 dolarjev, odvisno od velikosti diska, vgrajenih vmesnikov in nabora funkcij.

http://www.buffalotech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji