• Telekom z zanimivo storitvijo – delitev podatkovnih gigabajtov s prijatelji

    Gigabajtov, ki jih imamo danes vključene v paketih mobilnih operaterjev, je vse več, tako da marsikomu na koncu meseca ostajajo. Nekaterim pa jih kljub temu kdaj tudi zmanjka. Kaj ko bi jih takim kar podarili?

    Objavljeno: 4.9.2019 09:00
  • Kdo najhitreje nadgrajuje telefone z Androidom?

    Počasne nadgradnje operacijskega sistema so rak rana Androidnega sistema, kljub temu, da se Google resno trudi, da bi temu ne bilo tako.

    Objavljeno: 3.9.2019 14:00
  • Nagrajenci revije Monitor

    Z žrebom, ki smo ga v prostorih Mladine d.d., založnika revije Monitor, opravili v torek 3. septembra, smo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo prejeli prenosni akumulator za mobilni telefon, ki lahko novejše združljive telefone napolni tudi brezžično. Izžrebanim iskreno čestitamo.

    Objavljeno: 3.9.2019 13:00
  • Uporabniki avtomobilov Tesla niso mogli odkleniti avtomobila, ker - telefonska aplikacija ni delovala

    Portal TNW poroča, da je »veliko uporabnikov« avtomobilov Tesla danes dobesedno ostalo pred vrati (svojega avtomobila), saj jim telefonska aplikacija ni hotela odkleniti avtomobila.

    Objavljeno: 3.9.2019 10:00
  • Omrežje bitcoin, kdaj ga bo pohitril Lightning Network?

    Bitcoin ima nekaj resnih pomanjkljivosti, med katerimi sta za končne uporabniki najpomembnejši visoki stroški transakcij in počasnost omrežja. To dvoje naj bi rešil Lightning Network (LN), ki predstavlja infrastrukturo na drugem nivoju na vrhu bitcoina. Svoj veliki dan bi bil moral imeti že pred tremi leti, pa se še vedno uporablja le s 0,0045 odstotka vseh obstoječih bitcoinov.

    Objavljeno: 3.9.2019 05:00
  • Želite nastopati v priljubljenih filmih? Potrebujete le kitajsko aplikacijo ZAO.

    Le nekaj dni je minilo, od kar je kitajsko podjetje Momo na Applovi tržnici Appstore objavilo »deep fake« aplikacijo ZAO, pa je že senzacija.

    Objavljeno: 2.9.2019 12:30
  • Google Maps (Zemljevidi) na telefonu po novem s plastjo Street View

    V mobilni aplikaciji Google Maps lahko po novem med plastmi/zemljevidi poleg običajnih (privzeta, satelitska, teren) izberemo tudi plast Street View.

    Objavljeno: 2.9.2019 12:00
  • Huawei potrdil, da bo novi telefon Mate 30 Pro predstavil 19. septembra, v Münchnu

    Huawei je na Twitterju objavil kratek video, s katerim napoveduje, da bo svoj novo vrhunsko serijo telefonov Mate 30 dejansko predstavil v Münchnu in to 19. septembra, kot smo špekulirali tudi že pri Monitorju. Procesor Kirin 990, ki bo vgrajen v telefon(e), bo predstavljen na sejmu IFA, 14 dni prej, kot smo že vajeni.

    Objavljeno: 2.9.2019 10:00
  • Celovito evidentiranje delovnega časa eTM

    Ne glede na dejstvo, da je evidenca delovnega časa na začetku nezaželena, se v praksi izkaže, da jo kasneje zaposleni z odobritvijo sprejemajo. Sistem eTM predstavlja mnogo več kot le evidentiranje oz. registracijo delovnega časa - vedno bolj prevzema osrednjo vlogo kot integrator različnih sistemov v podjetju.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 2.9.2019
  • Oracle Fusion Cloud za upravljanje s procesi strateške nabave

    Oracle Fusion Cloud ponuja vrhunske zmogljivosti na področju poslovne programske opreme v celoviti, varni in povezani zbirki v oblaku. Vdelani poslovni procesi upoštevajo sodobne dobre prakse. Vgrajene družbene, mobilne in analitične zmožnosti, umetna inteligenca in strojno učenje pa pripomorejo, da uporabnikom in svojim strankam ponudite sodobno izkušnjo ter zmogljivosti, ki jih od vas zahteva trg.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 2.9.2019
  • Izdelali so čip iz ogljikovih nanocevk!

    Raziskovalci z MIT-a so pokazali prvi 16-bitni procesor, ki je zgrajen iz ogljikovih nanocevk. Gre za zelo pomemben korak pri razvoju čipov in mikroprocesorjev, ki ne bodo več uporabljali silicija. S silicijem se namreč približujejo fizikalnim mejam. Pri taktu čipov smo jih že dosegli, sedaj pa se jim bližamo tudi pri miniaturizaciji. Zato se raziskovalci ozirajo k drugim materialom, med katerimi so obetavne tudi ogljikove nanocevke.

    Objavljeno: 1.9.2019 05:00
  • Ustvarite delovna mesta prihodnosti že danes

    Trendi na področju delovnih mest so tesno povezani s tehnologijo. Ta namreč ljudem omogoča, da delajo kadarkoli in od koderkoli ter s katerekoli naprave. Za delodajalce pa je bolj kot delovne metode, navade in prostori pomemben rezultat dela.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.9.2019
  • Bomo električne avtomobile (in telefone) kmalu napolnili v šestih minutah?

    Podjetje Echion Technologies, ki je izšlo iz univerze v Cambridgu, trdi, da je iznašlo način, kako izdelati litijeve akumulatorje, ki jih je moč napolniti v borih šestih minutah. V primerjavi s sedanjimi (vsaj) 45 minutami, bi to bil velikanski napredek.

    Objavljeno: 31.8.2019 07:00
  • Hekerji so prevzeli nadzor nad Twitter računom Jacka Dorseya, soustanovitelja in šefa – Twitterja

    Twitter račun Jacka Dorseya je včeraj za dobrih 15 minut postal orodje v rokah hekerske skupine Chuckling Squad, na njem pa so se pojavljali tviti in retviti, ki so bili uperjeni proti Judom, proti holokavstu in proti temnopoltim Američanom. Eden izmed tvitov je napovedal tudi bombo v Twitterjevi centrali.

    Objavljeno: 31.8.2019
  • Naslednji korak - polnjenje telefona z močjo 120 W!

    Kitajska korporacija BKK Electronics, ki trži blagovne znamke Oppo, Vivo, OnePlus in Realme, je napovedala telefon Vivo Nex 3 5G, ki ga bo mogoče polniti z močjo kar 120 W. Na voljo bo še nekaj inovativnih novosti.

    Objavljeno: 31.8.2019
  • Uporabniki iPhonov so bili leta izpostavljeni hekerjem

    Strokovnjaki Googlovega projekta Zero so spregovorili o varnostnih luknjah, ki so »nekaj let« omogočale okužbo iPhonov zgolj s tem, da je uporabnik obiskal namenoma postavljeno spletno stran. O najdbah so že 1. februarja obvestili Apple, ki je nato šest dni kasneje izdal iOS 12.1.4 z vključenimi popravki.

    Objavljeno: 30.8.2019 10:00
  • Kitajska postaja predraga

    V luči aktualno ameriško-kitajske trgovinske vojne, ki je (tudi) tehnološkim podjetjem prinesla dodatne carine, le ta počasi preusmerjajo proizvodnjo v druge azijske države. Poleg carin temu botruje tudi višanje standarda kitajskega prebivalstva, oz. vedno višji »stroški dela«. Plače, po domače.

    Objavljeno: 29.8.2019 14:00
  • Huaweievi novi telefoni Mate 30 ne bodo imeli Googlovih aplikacij in storitev, pravi Google

    Reuters poroča, da Huawei v svojih najnovejših pametnih telefonih Mate 30, ki naj bi bili (po nekaterih govoricah) predstavljeni 18. septembra v Münchnu, ne bo smel uporabiti Googlovih aplikacij in Googlovih storitev. 

    Objavljeno: 28.8.2019 22:00
  • Priljubljena aplikacija CamScanner vsebuje trojanskega konja

    Raziskovalci podjetja Kaspersky poročajo, da so v priljubljeni aplikaciji za telefone z Androidom CamScanner zasledili trojanskega konja.

    Objavljeno: 28.8.2019 12:00
  • Tako naj bi izgledal prihajajoči Huawei Mate 30 Pro

    Približuje se jesen, ko Huawei že tradicionalno predstavlja najnovejše člane svoje telefonske družine Mate (Mate 30, Mate 30 Pro in Mate 30 Lite). Ali se bo to zgodilo že v septembru ali morda v oktobru, si novice še nasprotujejo, nekaj pa je o novih telefonih že »znano«.

    Objavljeno: 28.8.2019 11:00
  • Google Maps (Zemljevidi) v načinu AR tudi pri nas

    Google je v začetku avgusta navigacijo v načinu nadgrajene resničnosti (Augmented Reality – AR) »spustil« tudi na telefone Android, ki niso Google Pixel. Na voljo je tudi pri nas.

    Objavljeno: 28.8.2019 09:00
  • Sevanje Applovih in Samsungovih telefonov nad zakonskimi mejami

    Neodvisna raziskava, ki jo je za časnik Chicago Tribune izvedel kalifornijski RF Exposure Lab, je pokazala, da nekateri popularni telefoni zakonske meje za sevanje mobilnih telefonov prekoračujejo. Testirali so iPhone 7, 8, 8 Plus, X in Samsung Galaxy S8, S9, J3 ter telefone Motorola in BLU. Rezultati so pokazali, da iPhone 7 seva več kot dvakrat več od zakonske meje. Ostali telefoni so bili pod mejami, ko so teste izvajali v skladu s pravilnikom.

    Objavljeno: 27.8.2019 05:00
  • Ko vam dostavna služba prinese telefon, ki ga niste naročili

    BBC poroča o novi goljufiji, ki postaja vedno bolj uporabljana v Veliki Britaniji – zlorabljeni poročajo, da se začne tako, da vam dostavna služba na dom prinese vrhunske in najnovejše telefone, ki jih sploh niste naročili.

    Objavljeno: 27.8.2019
  • V ukrajinski jedrski elektrarni na skrivaj rudarili kriptovalute

    Ukrajinska tajna služba (SBU) je začela preiskavo incidenta v jedrski elektrarni, ki naj bi jo zaposleni povezali v internet. Notranjega omrežja jedrskih elektrarn seveda ni dovoljeno povezovati v internet, ker ga s tem izpostavimo tveganjem hekerskih napadov in drugih varnostnih ranljivosti. Upravljavci ukrajinske jedrske elektrarne so ta pravila prekršili, ker so želeli moč jedrske elektrarne uporabiti za rudarjenje kriptovalut.

    Objavljeno: 26.8.2019 10:00
  • Chrome: Počistimo vrstico z razširitvami

    Eden ključnih razlogov, zakaj je Googlov brskalnik Chrome tako priljubljen (uporablja ga 74 odstotkov bralcev naše spletne strani, če štejemo tudi obiskovalce na mobilnih napravah), je tudi množica razširitev, ki so na voljo v namenski tržnici. Izbira je tako velika, da se nekaterim uporabnikom v brskalniku že dela gneča. Vsaka nameščena razširitev namreč prispeva dodatno ikonico, za katere počasi zmanjkuje prostora. V novi različici brskalnika, lahko temu naredimo red.

    Objavljeno: 26.8.2019 08:30
  • Google Photos zna iskati po besedilih v fotografijah

    Google Photos je ena najbolj uspešnih spletnih storitev, ki je nastala iz propadlega družabnega omrežja Google+. Storitev, ki so jo osamosvojili leta 2015, je letos poleti v komaj štirih letih dosegla mejnik - milijardo uporabnikov po celem svetu. Za primerjavo - nič manj priljubljeni spletni poštni sistem Gmail je za milijardo uporabnikov potreboval 12 let.

    Objavljeno: 25.8.2019 01:00
  • Intel širi deseto generacijo procesorjev za prenosnike

    Intel je predstavil nove modele procesorjev desete generacije za prenosnike imenovane Comet Lake. To je že druga skupina procesorjev desete generacije za prenosnike v letošnjem letu, saj so pred nekaj meseci predstavili modele, ki nosijo skupno ime Ice Lake. Pri slednjih gre za procesorje, ki so namenjeni ultra tankim prenosnikom, v ospredju novosti pa je bila predvsem povečana grafična zmogljivost.

    Objavljeno: 24.8.2019 01:00
  • Največje električno vozilo na svetu ne potrebuje polnjenja

    V švicarskem kamnolomu Biel od lanskega aprila obratuje največje električno vozilo na svetu, ki ga za povrhu ni treba nikoli napolniti. Gre za velik tovornjak Lynx, ki prazen tehta 58 ton, naloži pa lahko še 50 ton rude. Poganja ga 4,5-tonska električna baterija, ki ima kapaciteto 600 kWh, kar je več kot sedem Tesel S.

    Objavljeno: 23.8.2019 11:00
  • Samsung Galaxy Note 10 in 10+ od danes v prodaji tudi pri nas

    Na včerajšnji slovenski predstavitvi smo novinarji videli nova telefona Galaxy Note 10 in Note 10+, ki smo ju premierno preizkusili že pred štirinajstimi dnevi, v New Yorku.

    Objavljeno: 23.8.2019 08:00
  • Naslednji Android se bo imenoval preprosto Android 10

    Google je končno objavil uradno ime za naslednjo različico operacijskega sistema, ki nastaja pod delovnim imenom Q. V nasprotju z dosedanjo prakso, ko so nove različice poimenovali po slaščicah, zaradi česar je tokrat internetna skupnost stavila na imena kot so Quiche, Quinoa ali Quesadilla, bo ime izdelka uradno preprosto Android 10.

    Objavljeno: 23.8.2019 08:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji