• Iz našega Bloga: Hudič z datotečnimi sistemi

    Po vsej verjetnosti poznate tiste Applove reklame ‘I’m a PC and I’m a Mac’. Mogoče se tudi spominjate reklame, kjer se poudarja, da sta sistema med seboj že zares kompatibilna in si brez težav med seboj pošiljata datoteke. To je načeloma res, a situacija je vseeno daleč od idealne. Največja težava pri uporabnikih, ki dnevno uporabljamo več različnih operacijskih sistemov, so datotečni sistemi.

    Objavljeno: 7.9.2011
  • PowerDVD za Androide

    Podjetje CyberLink, znano po številnih večpredstavnih programih, zlasti pa predvajalniku PowerDVD, je predstavilo mobilno različico ali bolje rečeno spremljevalno orodje za tablične računalnike z okoljem Google Andorid. PowerDVD Mobile lahko deluje samostojno, še bolje pa v tandemu s paketom PowerDVD na osebnem računalniku. V taki kombinaciji podpira pretočni prenos podatkov in predvajanja večpredstavnih posnetkov, povrh vsega pa lahko posnetke nudi drugim tablicam in celo televizorjem, ki so združljivi s protokolom DLNA.

    Objavljeno: 6.9.2011
  • Sony predstavlja naglavni 3D zaslon

    Čeprav zaslone, ki jih poveznemo na glavo in prikazujejo sliko tik pred očmi poznamo že vrsto let, ti niso prav pogosti v vsakdanji rabi. Sony namerava zdaj to spremeniti. Najnovejši naglavni zaslon z imenom Personal 3D Viewer HMZ-T1 ponuja cel kup poslastic, med drugim tudi prikaz slike v 3D tehniki. Osnovo tvorita dva zaslona z diagonalo 18 milimetrov, ki sta povrh vsega narejena z najsodobnejšo tehnologijo OLED. Vsak od njiju prikazuje sliko z ločljivostjo 1280 x 720 pik, skupaj pa uporabniku ustvarita vtis slike z diagonalo skoraj 20 metrov (750 palcev).

    Objavljeno: 6.9.2011
  • LG predstavlja televizorje s peresom

    Ljudje so vse bolj navajeni na uporabo zaslonov občutljivih na dotik, kot so tisti v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, zato so se pri korejski družbi LG odločili poskusiti tudi s televizorji, ki jih lahko krmilimo z dotikom, pravzaprav peresom. LG je razvil tehnologijo za pisanje in izbiranje vsebin na velikih zaslonih, ki so jo poimenovali PenTouch, prvi modeli pa bodo kmalu v prodaji v ZDA in bodo obsegali plazemske zaslone z velikostmi 50 in celo 60 palcev.

    Objavljeno: 6.9.2011
  • Sejem IFA

    Konec prejšnjega tedna smo obiskali največji evropski sejem tehnologij, IFA. Gre za sejem, na katerem je predstavljena predvsem domača elektronika, predstavlja pa se tudi vse več bele tehnike. Nas so seveda najbolj zanimale novosti na področju zabavne elektronike, od pametnih telefonov ter tabličnih računalnikov pa do novih tehnologij 3D televizorjev.

    Objavljeno: 5.9.2011
  • Zmeda okoli WebOS

    Napoved družbe HP, da namerava ukiniti tablice in pametne telefone na temelju operacijskega sistema WebOS, ter kasnejša pocenitev tablic TouchPad je v javnosti povzročila nepričakovane reakcije. Ko so cene TouchPadov padle na 100 dolarjev, se je javnost nenadoma zganila in zdaj so to eni najbolj iskanih izdelkov na internetu. Čeprav so zaloge tablic že pošle, jezni in razočarani uporabniki še naprej zahtevajo pojasnila in povprašujejo po izdelkih. Spletna stran, ki so jo naredili za obveščanje o zalogah TouchPadov je denimo klecnila pod težo hkratnih povpraševanj.

    Objavljeno: 5.9.2011
  • Panasonic pripravlja cenejše 3D fotoaparate

    Panasonic sodi med tiste proizvajalce, ki najbolj verjamejo v tehniko 3D posnetkov. Po tem, ko so med prvimi predstavili 3D video kamere in dodatek za zmogljive DSLR aparate, se zdaj spogledujejo z izdelki za širše množice. Na sejmu IFA v Berlinu so tako prikazali prototip fotoaparata iz družine Lumix, ki napoveduje potrošniški model s 3D tehnologijo. Prikazani prototip ima vgrajena dvoje tipal in objektivov z optičnim zumom 4x, ki uporablja zložlive leče, podobno kot pri sedanji družini fotoaparatov FP.

    Objavljeno: 5.9.2011
  • OCZ ponuja hibridni pomnilnik

    OCZ skuša z novim izdelkom RevoDrive Hybrid PCI Express združiti najboljše iz dueta pomnilniških enot SSD in klasičnih magnetnih diskov. Novi izdelek ima na kartici PCI Express kar oboje - 100 GB veliko enoto SSD in disk velikosti 1 TB. Celota stane 499 dolarjev, kar je kar občutno več kot v primeru, da bi se odločili kupiti samostojno enoto SSD in 1 TB velik disk (skupaj okoli 300 dolarjev), vendar neposredna primerjava ni možna.

    Objavljeno: 5.9.2011
  • Galaxy Tab 7.7 izginil

    Samsung je na sejmu IFA v Berlinu umaknil tablico Galaxy Pad 7.7. Za njo ni ostala nobena sled. Uradni odgovor Samsunga se glasi, da so to storili zaradi sodnega spora, a podrobnosti ne morejo izdati, dokler ne dobijo dovoljenja s sodišča. V četrtek predstavljena tablica je očitno nekomu šla zelo v nos, saj so Korejci kmalu po veličastni predstavitvi napovedali, da tablice ne bodo prodajali povsod po svetu. Zelo verjetno ima nenaden umik zvezo z nedavno prepovedjo prodaje tablice Galaxy Tab 10.1, ki jo je Apple proti Samsungu uveljavil na sodišču v Nemčiji. Začetna prepoved, ki je veljala za področje cele Evrope, je bila kasneje omejena le na Nemčijo, v zameno za Samsungovo obljubo, da tablice v tej državi ne bo promoviral.

    Objavljeno: 4.9.2011
  • Konkurenca za iPad

    Že nekaj časa se šušlja, da bo edini pravi konkurent tablici podjetja Apple novi Kindle. Res, da podobno govorijo vsi nadobudneži za lastno tablico, a v namero Amazona ne gre dvomiti. Kindle bo cenovno ugoden, tehnološko dovršen izdelek z izrednim vsebinskim zaledjem. Spletišče TechCrunch se je prvo dokopalo do naprave in prvi vtisi so pozitivni. Tablica bo imela sedem palčni zaslon in procesor z le enim jedrom. Ker je namen Amazona prvenstveno ustvariti napravo udobno za branje, bo novi Kindle brez sprednje ali zadnje kamere. Poganjal ga bo zelo prirejeni Android 2.2, kjer bo vse Googlovo zamenjano z Amazonovim, vključno z Marketom. Površina zaslona bo občutljiva na dva hkratna dotika in ne desetih kot je temu pri konkurenčnih modelih. Vse našteto bo prispevalo k občutno dostopnejši ceni. Tablica Kindle bo za 250 dolarjev naprodaj že novembra.

    Objavljeno: 4.9.2011
  • Samsung Galaxy Note kot skicirka

    Novi Samsungov telefon, no, bolj beležnico, so na sejmu IFA v Berlinu poskušali predstaviti tudi kot odlično orodje za skiciranje. Poglejte si filmček.

    Objavljeno: 3.9.2011
  • Tehnologija belih lis v Veliki Britaniji

    Velika Britanija bo postala prva država v Evropi, ki bo uporabila tehnologijo belih lis (White Space Technology). Gre za izkoriščanje neuporabljenega prostora znotraj digitalnega signala, namenjenega oddajanju in sprejemanju televizijskega programa. Tehnologija nenehno išče proste kapacitete, premore v signalu, ki jih uporabi za prenos svojih podatkov. Takšen brezžični signal odlikuje velik domet in prebojnost ovir v obliki zidov. Hitrost prenosa se zlahka primerja z omrežjem 3G, katerega včasih tudi preseže. Tovrstno izkoriščanje belih lis ne moti obstoječih brezžičnih in Bluetooth povezav, saj uporablja nižje frekvence, prvenstveno namenjene televiziji. V Veliki Britaniji upajo, da bodo z dotično tehnologijo pokrili redko poseljena območja, kjer ne obstaja komercialni interes za klasičen dostop do interneta. Uporaba bo podobna omrežju Wi-fi in bo prav tako sestavljena iz usmerjevalnika ter omrežnih kartic. Usmerjevalnik belega prostora bo moral od posebnih strežnikov najprej dobiti seznam radijskih frekvenc in podatek o jakosti dovoljenega signala. Slednje bo onemogočilo moteče prekrivanje ter odpravilo morebitne motnje pri delovanju. Ofcom, britansko neodvisno telo zadolženo za komunikacije, smelo predvideva zagon tehnologije belih lis v Veliki Britaniji že v začetku leta 2013.

    Objavljeno: 3.9.2011
  • Ultra prenosniki na pohodu

    Maršu tankih prenosnih naprav se pridružuje Acer z modelom Aspire S3. Tajvanci so na tiskovni konferenci v Berlinu prikazali lepotca iz magnezijeve zlitine, ki tehta le 1,3 kilograma. Nič čudnega, saj ima suhec le 13 milimetrov trebuha. Da bi se prenosnik z zaslonom HD LED velikosti 13,3 palca iz spanja zbudil v obljubljeni sekundi in pol skrbi procesor i3 (i5 ter i7 pri dražjih modelih). Z roko v roki z možnostjo Instant On gre Instant Connect, ki poskrbi, da bo ob prehodu iz spanja vzpostavljena tudi omrežna povezava. Aspire S3 je opremljen z brezžično in Bluetooth 4.0 povezavo, ima podporo zvoku Dolby Home Theater, izhod HDMI, bralnik spominskih kartic, vgrajeno kamero in mikrofon, ter zmogljivo baterijo, ki zmore sedem ur neprekinjenega delovanja ali petdeset dni spanja. Vse različice prenosnika Acer Aspire S3 bodo na voljo konec septembra. Cene se bodo gibale v območju od 799 do 1199 evrov.

    Objavljeno: 3.9.2011
  • Najtanjša tablica in največja televizija

    Toshiba inovira s trenutno najtanjšo Androidno tablico na svetu. V Berlinu so pokazali model AT200, ki z zaslonom 10.1 neposredno konkurira Galaxy Tabu podjetja Samsung. Honeycomb poganja dvojedrni procesor hitrosti 1,2 GHz, ki zlahka prežveči privzeto ločljivost 1280 x 800 točk. Popolna oprema vsebuje povezavi Wi-fi in Bluetooth ter vrata USB, micro SD in HDMI izhod za povezavo s televizorjem. Dve kameri omogočata video konference na poti, ki bodo vsled elegantnosti naprave pravi užitek. Tablica pri debelini 7,7 milimetrov tehta le 558 gramov. Slednje ne gre na rovaš baterije, saj naj bi zdržala do osem ur težkega dela.

    Objavljeno: 2.9.2011
  • HTCjeva kontra

    Medtem ko Samsung veselo napoveduje nove Androidne naprave, HTC ne sedi križem rok. Žogico vrača s telefonoma Titan in Radar. Tajvanci bodo z njima podprli prihajajoči operacijski sistem Windows Phone 7 Mango. Večji Titan bo imel kar 4,7 palčni SLCD zaslon, eno jedrni procesor, ki bo tiktakal pri 1,5 GHz, 512 GB RAMa in do 16 GB shrambe. Obe kameri (8 in 1,3 MP) bosta dobro izkoristili integracijo operacijskega sistema z novo pridobitvijo Microsofta, storitvijo Skype. Drugi, namenjen cenovno nižjemu segmentu trga, telefon Radar bo preprostež z zaslonom velikosti 3,8 palcev, procesorjem hitrosti 1 GHz ter 512 MB RAMa. Slabši bosta tudi kameri in skrčen prostor, ki ga bo imel na voljo uporabnik Radarja. Kljub siromašnejši opremljenosti bo Radar vseeno deležen dobrot iz Manga, večopravilnosti, izboljšanih aplikacij ter 500 drugih izboljšav. Telefona prideta na trg skupaj z nadgradnjo operacijskega sistema, sredi oktobra.

    Objavljeno: 2.9.2011
  • Samsungov (še) pametnejši televizor

    Samsungova platforma pametnih televizorjev, Smart TV, raste. S ponosom so Korejci obelodanili, da bo cilj tisočih aplikacij dosežen že septembra. Trenutno jih je za linijo televizorjev Smart TV na voljo že več kot 900, število pa se iz dneva v dan povečuje. Levji delež je sicer programov za gledanje videa na zahtevo, a prav slednjemu se lahko (v tujini) pametni televizorji zahvalijo za vedno večje zanimanje uporabnikov. Načrti za prihodnost so seveda smelejši. Samsung si televizor zamišlja kot osrednjo pametno napravo digitalnega domovanja. Z njim naj bi zapolnili vrzel v spletnem življenju njihovih uporabnikov, saj bi bila njegova uporaba udobnejša od podobno zmogljivih naprav. Tako bi televizor kljub korenitim spremembam v navadah ljudi, ostal skupna stična točka družine, okoli katerega bi se občasno njeni člani zbrali in družili na sodoben način. Smart TV ni pozabil niti na tretjo dimenzijo, saj mu bo dodana možnost gledanja 3D posnetkov, naloženih na spletni portal Youtube. Z dotično potezo so se Korejci odzvali na kritike uporabnikov, ki so v preteklosti največkrat letele na pomanjkanje z dodatno dimenzijo obogatene vsebine.

    Objavljeno: 2.9.2011
  • Novi Galaksiji

    Na berlinskem sejmu IFA je Samsung prikazal kar nekaj novosti. Največ zanimanja sta poželi novi Galaksiji. Najprej je prisotne osupnil telefon Galaxy Note, ki izstopa predvsem z ogromnim Super AMOLED zaslonom. Z velikostjo 5,3 palcev zlahka osvoji titulo, največjega v konkurenci. Po njem bomo lahko tapkali s prsti ali, po zaslugi vmesnika S-Pen, pisali s priloženim pisalom. Dodatni razlogi za cejenje slin so ločljivost 1280 x 800 točk, dvojedrni 1,4 GHz procesor, 1 GB RAMa in operacijski sistem Android Gingerbread (2.3). Dve kameri (8MP in 2MP) in LED bliskavica bodo poskrbeli za nadomeščanje dežurne kamere ali fotoaparata, medtem ko bo lahkost naprave (178 gramov) omogočila lažje rokovanje z njo. Kot že ime naprave pove, bo njena posebnost pisanje zapiskov. Slednje bo olajšal program S Memo, ki bo sprejemal ročne vnose, glasovne posnetke, fotografije in še kaj. Naprava tako združuje beležnico, navaden telefon in tablico. Kdaj in s kakšno ceno se bo Galaxy Note pojavil, za zdaj ni znano.

    Objavljeno: 1.9.2011
  • Objavljeno: 1.9.2011
  • Sony predstavil tablice

    Pričakovano je Sony na sejmu IFA v Berlinu predstavil že pred časom napovedane tablične naprave. Prva je bila na vrsti tablica Tablet S, ki se s slabimi devetimi palci in pol velikim zaslonom, 16/32 GB pomnilnika, Wi-Fi povezavo ter ostalimi pritiklinami uvršča v sam vrh tovrstne ponudbe na trgu, a hkrati ne ponuja nič novega. Večji posebnež je "školjka", Sony Tablet P. Dva pet palčna zaslona odpirata precej možnosti za inovacije. Kot Tablet S bo tudi dvojni P poganjal Android Honeycomb in se ponašal z običajnimi tehnološkimi dodatki v obliki merilca pospeška, žiro tipala, USB vrat in branja SD kartic. Tablica S pride na trg v prihodnjih tednih, medtem ko bo na dvojni P treba v Evropi počakati do konca novembra. Cene se začnejo pri slabih 500-ih dolarjih. Koliko bo naneslo to v evrih, vedo le Japonci.

    Objavljeno: 1.9.2011
  • Tim Cook po stopinjah Jobsa

    Že vrabci na veji čivkajo, da je Tim Cook zamenjal edinstvenega gospoda Jobsa, ki zaradi bolezni ne more nadaljevati svojega poslanstva. Skrivnost ni niti, da Cooku večina vedeževalcev ne napoveduje uspešnosti pri nošenju čevljev, ki jih je za sabo pustil veliki Steve. Vse našteto ne pomeni, da Tim ne bo tega vsaj poskusil. Na spletu se že pojavljajo dokazi, da je zamenjavo vzel presneto resno. Ker je bil Steve Jobs znan po svojih kratkih elektronskih pogovorih z uporabniki Applovih izdelkov, enako počne sedaj tudi Tim Cook. Kar nekaj je jabolčnih oboževalcev, ki so ob čestitki za napredovanje na naslov tcook@apple.com dobili kratko zahvalo. Srečo lahko poskusi vsakdo. Če bo Tim začel nositi tudi pulije (kavbojke že obleče), pa bomo šele videli.

    Objavljeno: 1.9.2011
  • Firefox za tablice z Androidom

    Mozilla je pokazala spletni brskalnik Firefox, ki temelji na mobilni različici, a je prilagojen tabličnim zaslonom. Več prostora pomeni boljši uporabniški vmesnik, saj lahko razvijalci bolje prenesejo stvari, ki delujejo na namizni verziji, v izdelek namenjen tablicam. Po predstavljenem sodeč so se oblikovalci vmesnika za Firefox zgledovali po celotni uporabniški izkušnji operacijskega sistema Android Honeycomb. Nadgradnja mobilne različice Firefoxa bo imela značilen gumb Nazaj, Awesome Bar za hiter dostop do priljubljenih spletnih destinacij ter odlično izvedeno brskanje z zavihki. Datum izida še ni znan.

    Objavljeno: 1.9.2011
  • Wacom revolucionar

    Podjetje Wacom je pojem na področju izdelovanja strojnih pripomočkov za ustvarjanje digitalnih umetnij. Čeprav so najbolj poznani po kakovostni seriji risalnih tablic, imajo v portfelju še nekaj drugačnih pristopov, ki niso nič manj dobri. Takšen je nov izdelek z imenom Inkling, ki omogoča umetniku, da zopet ustvarja na prastar način, s pisalom in papirjem. Gre namreč za prelomno kombinacijo sprejemnika in pisala, ki med ustvarjanjem beležita vsak uporabnikov gib. Rezultat je risba na papirju ter njena digitalna kopija v pomnilniku sprejemnika.

    Objavljeno: 31.8.2011
  • Facebook izplačal nagrade

    V prvih enaindvajsetih dneh, odkar so pri Facebooku razpisali nagrade za odkrite ranljivosti največjega socialnega omrežja na svetu, so fantje in dekleta iz Kalifornije pridnim uporabnikom izplačali že za 40.000 dolarjev nagrad. Nagrade so ovrednotene od 500 do 5000 dolarjev, kjer je za najvišji znesek treba odkriti resnično zevajočo luknjo v varnosti omrežja Facebook. Največji znesek je bil izplačan uporabniku, ki je odkril kar šest različnih varnostnih razpok. Za svoj trud je dobil 7000 dolarjev. Cilj programa, ki še vedno traja, je odpraviti pomanjkljivosti v varovanju mreže ter njenih uporabnikov in narediti Facebook neprodoren.

    Objavljeno: 31.8.2011
  • Gigantski USB ključek

    Na tajvanskem sejmu Display Taiwan je podjetje Transcend šokiralo vse prisotne s predstavitvijo USB ključka z enormno kapaciteto. Ključek, ki deluje po standardu USB 3.0, ponuja kar 2 TB prostora. Res je trenutno šele v fazi prototipa, a se zna zgoditi, da bo pripravljen za proizvodnjo že letos. Videz celotne serije tankih pomnilniških medijev, veliki bodo od 16 GB do že omenjenih 2 TB, si lahko ogledate na spodnji video povezavi. Cene najzmogljivejšega modela Tajvanci niso hoteli izdati.

    Objavljeno: 31.8.2011
  • Amis s Telekomovo optiko

    Z današnjim dnem so pri podjetju Amis začeli s prodajo širokopasovnih povezav na optičnem omrežju Telekoma Slovenije. Spomnimo, da mora Telekom omrežje deliti po odločbi Agencije za pošto in elektronske komunikacije, ki mu je na začetku letošnje pomladi naložila, da omogoči dostop do svoje infrastrukture tudi alternativnim ponudnikom. Odločbo prvi pretvarja v dejanski produkt Amis, ki je (kot običajno) pripravil izredno ugodne pakete. Med zanimivejšimi priboljški naj omenimo, da sta najbolj prodajanim paketom dodana brezžični modem in še en STB sprejemnik, ter da bodo zanje prvih šest mesecev računali le enajst evrov. Sicer se cene optičnih paketov gibljejo med 30 do 60 evrov.

    Objavljeno: 30.8.2011
  • S Samsungom čebljanje zastonj

    V pripravah na sejem potrošniške elektronike v Berlinu, prireditev IFA, je Samsung razkril načrte o lastnem sporočilnem servisu. Z njim bo, kot pri konkurenčnih iMessage in Blackberry Messenger, moč zaobiti plačljivo SMS komunikacijo. Poleg brezplačnega tekstovnega čveka bo storitev ChatON omogočala naprednosti v obliki potrditve prejema, prikaz dejavnosti sogovornika in še več podobnih priboljškov, poznanih iz namiznih programov za neposredno sporočanje. ChatON bo na voljo na številnih napravah in ne bo omejen na njih izvor, strojno moč ali določen operacijski sistem. Našteto pomeni, da ga bodo lahko uporabljali tudi uporabniki telefonov, ki ne nosijo Samsungovega logotipa, in tisti, ki se ne ponašajo z najdražjimi modeli. Deloval bo na sistemih Android, iOS, Blackberry, badaOS in tudi na PCju. Slednje s pomočjo spletnega odjemalca, ki bo tako kot pripomočki na drugih platformah poleg skupinskega pogovora omogočal še razdeljevanje slikovnega gradiva ter video in avdio posnetkov. ChatON se bo septembra pojavil v dvainšestdesetih jezikih širom več kot 120 držav.

    Objavljeno: 30.8.2011
  • Črv nad oddaljeno namizje

    Pojavil se je novi črv, ime mu je Morto. Nazivu primeren je njegov namen. Škodo računalniku in njegovim uporabnikom povzroča z uporabo storitve Oddaljeno namizje. Marsikdo v svetu Windows si z dotično storitvijo olajša delo na daljavo, saj Remote Desktop omogoča preprost dostop do sistema z uporabo omrežne povezave. Morto išče slabo zaščitene sisteme, naj bodo to delovne postaje ali računalniki. Z njimi se poveže preko privzetih vrat 3389 in vanje vdre s pomočjo ugibanja administratorskega gesla. Ko šibko zaščito predre, najprej izklopi varnostne servise operacijskega sistema ter prevzame nadzor nad omrežnim prometom. Virus Morto ni ne nadpovprečno inteligenten ne pretirano škodljiv, zato tudi njegovo odstranjevanje znalcem ne bi smelo predstavljati težav, je pa živ dokaz, da slabo zaščiteni sistemi dobesedno sami kličejo nesrečo. Za uspešno obrambo pred črvom Morto je dovolj zamenjati šibko geslo (npr. admin123), spremeniti privzeta vrata Oddaljenega namizja ali omejiti dostop do protokola RDP.

    Objavljeno: 30.8.2011
  • Nova številka Monitorja

    Poletje se počasi zaključuje, mi pa se vračamo v ustaljen ritem s septembrsko številko revije. V njej smo pod drobnogled vzeli zadnjo generacijo pametnih telefonov, predvsem njihove zmogljivosti fotografiranja ter snemanja videa. Seveda smo jih primerjali s cenejšim fotoaparatom in tudi video kamero.

    Objavljeno: 30.8.2011
  • Google hoče evropski televizor

    Pametni televizorji so na pohodu in h koritu hitijo vsi veliki. Podjetje Google je platformo zanje na trg poslalo že lansko jesen, a je žal aktualna različica Google TVja omejena na vseh koncih in krajih. V Evropi je še ni moč dobiti, podpira jo (pre)malo naprav in za nameček se je ponudniki vsebin otepajo kot hudič križa. Naštete težave bodo odpravljene, zatrjuje Eric Schmidt, predsednik uprave podjetja Google. Podjetje bo ostalo zavezano prvotnemu načrtu in bo za dosego zastavljenega cilja ubralo logično pot. V pripravi so strateški dogovori z največjimi televizijskimi hišami ter širitev začetnega izbora naprav. Za slednje bodo poskrbeli vodilni proizvajalci televizijskih sprejemnikov. V razgovoru v sklopu škotskega televizijskega festivala ni zanikal niti možnosti, da bi se dotična programska oprema utegnila znajti na Motorolinih kabelskih napravah, kar se glede na nedavni prevzem telekomunikacijskega giganta zdi naravno sosledje dogodkov v prihodnje. Neprepričljivemu začetku navkljub se bo Google TV pojavil tudi v Evropi. Pametni televizor po Googlovo, si bomo lahko omislili že naslednje leto.

    Objavljeno: 29.8.2011
  • Ni vse zlato, kar se na Facebooku sveti

    Čeprav sodobna slovenska denarnica kipi od številnih trgovskih kartic z najrazličnejšimi popusti, nas na področju zbiranja potrošniških ugodnosti Američani pustijo daleč zadaj. Nič čudnega, da onkraj luže rastejo spletni servisi z ugodno (dnevno) ponudbo kot gobe po dežju. Evropa jim zvesto sledi in velikanoma Groupon ter LivingSocial (oziroma slovenskemu BigDeal.si) se je pred meseci pridružil še Facebook s storitvijo Deals. Zuckerbergova druščina je življenje dodatka Deals budno spremljala in naposled ugotovila, da ji takšen način poslovnega sodelovanja ne ustreza. Facebook Deals bodo zato v kratkem ugasnili. Kljub navidezni predaji bodo še naprej opazovali dogajanje na trgu, saj se zavedajo pomembnosti panoge, ki je ne nameravajo zapustiti. Konkurenca je dokaz o ranljivosti goljata glasno pozdravila.

    Objavljeno: 29.8.2011
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji