• Creative Labs Audigy 2

    Podjetje Creative Labs, znano po svojih izdelkih Sound Blaster, je predstavilo novo generacijo zvočnih kartic Audigy 2. Nove kartice podpirajo zvok z ločljivostjo 24 bitov in frekvenco vzorčenja 192 kHz, s povsem novim procesorjem pa zagotavljajo 24-bitno podatkovno pot in razmerje med signalom in šumom, ki znaša kar 106 dB. V računalnikih opremljenih z enoto DVD-ROM (vsaj 6x), bo nova kartica omogočala tudi dekodiranje in predvajanje posnetkov DVD Audio. Ob tem so razširili tudi podporo za prostorski zvok, saj Audigy 2 podpira sedem zvočnikov (sistem 6.1), skladen pa je s prostorskimi standardi THX in Dolby Digital EX. Creative Labs namerava kasneje predstaviti tudi zvočnike, ki bodo znale izkoriščati dodatne možnosti (dodan bo še zadnji centralni zvočnik).

    Objavljeno: 26.9.2002
  • Sony raste najhitreje

    Sony je v nekaj letih postal eden od pomembnih proizvajalcev osebnih računalnikov, pohvali pa se lahko z največjo rastjo prodaje. S tega vidika so zadnjem letu prehiteli tudi družbo Dell, ki sicer proizvede največ osebnih računalnikov, obenem pa uživa zdravo rast prodaje v časih, ko drugim prodaja upada. V zadnjem četrtletju so prodali za 23,7% več računalnikov kot v enakem obdobju lani, kar jih je povzdignilo na osmo mesto nas svetu, medtem ko so bili še konec leta 2001 na dvanajstem mestu.

    Objavljeno: 26.9.2002
  • HP računa na barve

    Hewlett Packard je predstavil niz novih barvnih tiskalnikov, s katerimi želi prodreti predvsem tam, kjer zdaj tiskajo le črno-belo. Z novimi modeli skuša predvsem odgovoriti na dosedanje kritike pri barvnih tiskalnikih v poslovni rabi, kot sta hitrost tiska in nadzorljivost. Seveda pa računajo, da lahko na tem področju dodatno zaslužijo več kot drugod, tudi na račun potrošnega materiala.

    Objavljeno: 26.9.2002
  • Popkin Software s podporo jeziku BPML

    Orodje System Architect podjetja Popkin Software omogoča celovito modeliranje poslovnih procesov, podatkovnih tokov in predmetov v podjetjih. Temelji na večuporabniškem repozitoriju, preko katerega je mogoče spremljati vse podatke, povezane s poslovnimi procesi in ponovno uporabiti že definirane predmete.

    Objavljeno: 25.9.2002
  • Western Digital predstavil "Driverzillo"

    Proizvajalec diskov Western Digital je predstavil tako imenovano Driverzillo, disk s kapaciteto 200 GB in kar 8 MB predpomnilnika. Driverzilla sodi v družino izdelkov Caviar Special Edition, vendar je prvi disk EIDE s tako velikim predpomnilnikom. Pri podjetju zatrjujejo, da je Driverzilla tako daleč najhitrejši disk s priključkom EIDE na tržišču, hitrejše delovanje pa bodo opazili tako domači uporabniki pri igrah in filmih kot tudi podjetja, ki bodo Driverzillo uporabila v strežnikih.

    Objavljeno: 25.9.2002
  • Prepoznavna miška

    Pri japonskem Fujitsu Laboratories so razvili nov biometričen način prepoznave oseb, ki temelji na preverjanju žil v dlani. Vzorec žil v dlani je pri vsakem človeku drugačen, poleg tega se s staranjem ne spreminja. Pri Fujitsuju so naredili tudi prvo napravo, ki uporablja ta način identifikacije in sicer računalniško miško, ki pred pričetkom delovanja preveri uporabnika. Dlan najprej osvetli z infrardečo lučjo, ki razloči žile, nakar pridobi vzorec ožilja v dlani in ga primerja s podatkovno zbirko za identifikacijo. Med razvojem so sistem preizkusili na 700 uporabnikih, kjer se je izkazal za 100 odstotno zanesljivega. Pri družbi Fujitsu sicer tudi razvijajo druge načine identifikacije z uporabo biometričnih podatkov kot so prstni odtisi, prepoznava glasu in obraznih potez.

    Objavljeno: 25.9.2002
  • Mikroprocesor UltraSparc 1,2 GHz

    Družba Sun Microsystems je predstavila novi mikroprocesor UltraSparc III, ki deluje s taktom 1,2 GHz in porabi manj energije, kot njegovi predhodniki (53 W namesto sedanjih 75 W). Manjša poraba električne energije je pomembna lastnost, saj se vezja manj grejejo, manj pa je tudi napak pri računanju. Mikroprocesor so izdelali v družbi Texas Instruments, pri tem pa uporabili 130-nm tehnologijo.

    Objavljeno: 25.9.2002
  • Sapphire 2002

    Podjetje SAP je letošnjo uporabniško konferenco za svoje evropske kupce organiziralo septembra v Lizboni. Napovedali so agresivnejši boj za manjša podjetja.Letošnji Sapphire ni postregla z večjimi programskimi presenečenji, saj je SAP večino letošnjih novosti predstavil že na CeBitu, zato pa sta vodilna moža SAPa, Hasso Plattner in Henning Kagermann, že v uvodnem govoru (ki je prisotne v glavnem razočaral) poudarila, da njuno podjetje vstopa tudi na področje malih in srednjih podjetij, kjer se bodo srečali z močno konkurenco IBM-a in Microsofta. >>Microsoft postaja vse pomembnejši ponudnik poslovnega programja, zato bodo naša pogajanja o nadaljnjem sodelovanju odslej bolj trda,<< je poudaril Plattner. SAP bo še naprej tesno sodeloval z Microsoftom na ravni operacijskih sistemov, saj SAPove stranke pričakujejo programsko opremo tako za Microsoftove kot za ne-Microsoftove zasnove.

    Objavljeno: 24.9.2002
  • DVD zapisovalniki, ki res žgejo

    Nekateri Pioneerjevi zapisovalniki DVD niso pripravljeni za prihajajoče nosilce DVD-R in DVD-RW, na katere bo mogoče zapisovati z 2-, oziroma 4-kratno hitrostjo. V nekaterih primerih se je zgodilo, da je prevelika hitrost vrtenja diska namreč uničila tako nosilec kot tudi sam zapisovalnik. Težave so se pojavljale pri naslednjih enotah: zapisovalnik DVD DVR-7000, profesionalni zapisovalnik PRV-9000 in računalniških komponentah DVR-A103, DVR-A04 in DVR-A104.

    Objavljeno: 24.9.2002
  • Nova stikala Cisco

    Pri IP telefoniji potuje glas v obliki podatkovnih paketov, zato bi podjetja lahko poenostavila svojo infrastrukturo tako, da bi ta uporabljala eno samo omrežje - brez posebnih telefonskih central. Za podjetja, ki želijo na istem omrežju združiti glasovne in podatkovne storitve, so pri družbi Cisco Systems izdelali tri nova stikala. Vsa tri stikala imajo priključke ethernet in lahko služijo kot priključna mesta v posameznih oddelkih ali kot osrednje stikalo v manjših podjetjih.

    Objavljeno: 24.9.2002
  • Nova različica Crystal Reports

    Podjetje Crystal Decisions je izdalo novo različico svojega v svetu najbolj razširjenega orodja za poročanje, Crystal Reports 9. Nova različica se zlasti vključuje v Microsoftovo platformo .NET, podpira javo in standarde COM, kar bo olajšalo poročanje na mobilnih napravah in povezovanje v spletne rešitve podjetja.

    Objavljeno: 24.9.2002
  • Prihajajo novi Palmi

    Palm se močno trudi, da bi pospešil prodajo svojih ročnih računalnikov, zato uvaja dve novi tržni znamki za profesionalno in domačo rabo. Že oktobra naj bi tako predstavili prve modele iz bodoče znamke ročnih računalnikov za domačo rabo z imenom Palm Zire. Presenetili naj bi predvsem z nizko ceno, saj bo pričakovanjih osnovni model na voljo že za 100 dolarjev. Sočasno pa bodo na trg prišli tudi prvi ročni računalniki namenjeni profesionalni rabi, ki bodo nosili skupno ime Palm Tungsten. Pričakujemo lahko, da bodo sistemi zasnovani na novem jedru s procesorji Arm, vsebovali bodo najnovejši PalmOS, za profesionalno rabo pa bodo bogato opremljeni z brezžičnimi vmesniki. Na začetku naj bi prišla na vrsto dva modela in sicer prvi, ki bo imel vgrajen vmesnik bluetooth, drugi pa bo imel vgrajeno podporo za omrežje GPRS. Prve slike kažejo tudi na to, da lahko pričakujemo povsem nove oblike Palmov.

    Objavljeno: 24.9.2002
  • Macromedia ColdFusion MX za Javo

    Družba Macromedia je poslala na tržišče novo različico programa za spletne strežnike ColdFusion MX, ki vsebuje podporo za programe napisane v javi (J2EE). Program lahko deluje na spletnih strežnikih podjetij IBM (WebSphere Application Server), Sun (Sun ONE) in Macromedia (JRun), v pripravi pa je različica za programski strežnik BEA WebLogic. S pomočjo programa ColdFusion lahko hitro razvijamo dinamične spletne strani in intranet programe, ter različne sisteme za urejanje vsebin. Poleg tega nam lahko služi za iskanje po shranjenih besedilih, za risanje grafov in za samodejne grafične obdelave. S pomočjo podpore za Javo pa lahko enostavno vključujemo različne spletne storitve, saj program sam prevzame izmenjevanje podatkov med temi programčki prek protokola SOAP. ColdFusion MX je seveda še posebej prilagojen za najnovejše različice orodij istega podjetja - Macromedia Dreamweaver MX in Macromedia Flash. Macromedia ColdFusion MX za J2EE spletne strežniške programe je na voljo za 3.400 ameriških dolarjev.

    Objavljeno: 23.9.2002
  • Počasno širjenje storitev IP

    Kljub precejšnjim kapitalskim vložkom v telekomunikacijsko infrastrukturo je prodaja storitev IP v zahodni Evropi slabša od pričakovanj, ugotavljajo v svetovalnem podjetju Cap Gemini Ernst & Young in tržno-raziskovalnem podjetju Dresdner Kleinwort Wasserstein. Prihodki od prodaje storitev IP naj bi se v prihodnjih dveh letih povečali s sedanjih 14 na 17,5 milijarde dolarjev, kar je premalo za ponovno oživitev finančno podhranjenega telekomunikacijskega sektorja. V raziskavo je bilo vključenih 50 podjetij, 15 ponudnikov storitev IP in 10 dobaviteljev opreme, ki so izpostavili prednosti in slabosti storitev IP. Med prednostmi so našteli odprte standarde, ki pospešujejo razvoj novih aplikacij. IP omogoča uporabnikom preprosto priključitev na vsa omrežja, ne glede na operacijski sistem. Razpršena distribucija podatkov v paketih pa omogoča uporabo omrežja le takrat, ko je to potrebno. Kljub tem prednostim pa ponudniki IP v preteklih dveh letih niso vedno izpolnili obljub o boljši, cenejši in preprostejši storitvi. Od 50 uporabnikov storitve VoIP jih je 30 potarnalo nad kakovostjo in zanesljivostjo, skoraj 90 odstotkov anketiranih podjetij pa je izpostavilo problem varnosti pri razvoju navideznih zasebnih omrežij IP (IP-VPN). Stroški za opremo IP so še vedno precej visoki, cene za uporabo javnih telefonskih omrežij pa nenehno padajo in zmanjšujejo prednost uporabe protokola VoiP.

    Objavljeno: 23.9.2002
  • Gneča pri strežniških rezinah

    Trg strežniških rezin bo letos vreden le 120 milijonov dolarjev, v letu 2006 pa že 3,7 milijarde dolarjev, napovedujejo pri družbi IDC. Zato ni presenetljivo, da se vsi večji proizvajalci strežnikov preizkušajo tudi na tem trgu. Poleg najbolj znanih podjetij (IBM, Dell, Sun in HP) je eden od pionirjev in vodilnih ponudnikov strežniških rezin podjetje RLX pred kratkim predstavilo nov model ServerBlade 1200i, ki vsebuje procesor Pentium III s taktom 1,2GHz. RLX-ove strežniške rezine s procesorji Transmeta so tudi med najtanjšimi, saj jih v standardno omaro z višino 3U lahko stisnejo kar 24. Novi 1200i uporablja hitrejše, a energetsko požrešnejše čipe, zato jih bodo v standardno omaro lahko postavili le 12. Vsaka rezina lahko vsebuje dva diska z zmogljivostjo 60 GB in do 2 GB pomnilnika. ServerBlade 1200i z enim procesorjem in 256 MB pomnilnika bo imel začetno ceno 1529 dolarjev.

    Objavljeno: 23.9.2002
  • Globalna podpora Linuxu

    IBM se je odločil za podporo operacijskemu sistemu Red Hat Linux Advance Server na celotno serijo strežnikov eServer. S to potezo se je IBM odločil za večletno partnerstvo z vodilnim distributerjem Linuxa, družbo Red Hat. Glavna naloga obeh partnerjev je popularizacija izdelka Advance Server, stranke, ki se odločajo za Linux, pa bodo imele na ta način precej boljšo podporo. Kupci se bodo namreč sami odločili, kdo bo njihov primarni dobavitelj in vzdrževalec Linuxove programske opreme - IBM ali Red Hat, obe družbi pa bosta ponujali skupno tehnično podporo.

    Objavljeno: 23.9.2002
  • Trg ročnih računalnikov brez zagona

    Družba IDC sporoča, da je Palm zadržal vodstvo na trgu ročnih računalnikov. Prodajni rezultati v drugem četrtletju so namreč pokazali, da ima Palm 32,2-odstotni tržni delež, HP je zaradi združitve s Compaqom skočil na drugo mesto s 16,5-odstotnim deležem, tretji je Sony z desetino tržnega deleža, na četrto mesto (z drugega) pa je padel Handspring s 6,5 odstotka. Ta statistika je sicer malce zavajajoča, saj raziskava ne vključuje hibridov med dlančniki in mobilnimi telefoni, kamor spada Handspringov Treo.

    Objavljeno: 22.9.2002
  • Le zmerno večanje proizvodnje mobilnih telefonov

    Kot kažejo raziskave se proizvodnja mobilnih telefonov le začenja pobirati po lanskem upadu prodaje. Glede na raziskavo podjetja Nikkei Market Access se bo letošnja proizvodnja mobilnih telefonov povečala za 6,5 odstotka na 384 milijonov proizvedenih aparatov, kar je še vedno manj kot 430 milijonov v letu 2000. K povečanju prodaje je nekoliko pripomogla tudi uvedba mobilnih telefonov z barvnimi zasloni v Evropi in ZDA, saj se je njihov tržni delež že povečal na 20 odstotkov, raziskava pa za naslednje leto predvideva, da bodo mobilni telefoni z barvnimi zasloni predstavljali kar 35 odstotkov trga. Kljub temu pa to naj ne bi bilo dovolj za veliko povečanje prodaje v naslednjem letu, saj raziskava ocenjuje, da bo sicer nekoliko večje kot letos, a skupna proizvodnja naj kljub temu ne bi dosegla več kot 420 milijonov telefonov.

    Objavljeno: 22.9.2002
  • Logitechove tipkovnice za večpredstavno usmerjene

    Logitech je predstavil tri nove tipkovnice, ki naj bi s svojo obliko in pestrim naborom različnih barv, pa tudi s funkcionalnostjo prepričale morebitne kupce. Tipkovnice so opremljene z obilico gumbov za bližnjice, s katerimi lahko hitro dostopamo do izbranih imenikov na disku, se sprehajamo po spletnih dokumentih, seveda pa ne manjkajo tudi tipke za krmiljenje CD ali DVD enot. Tipkovnice delujejo z vsemi računalniki PC, medtem ko lahko USB različice priključimo tudi na Macintoshe.

    Objavljeno: 22.9.2002
  • "Govoreče rokavice" za komunikacijo z gluhonemimi

    Avstralski raziskovalec Waleed Kadous je na Univerzi New South Wales pripravil rokavice, ki zmorejo prevesti znakovni jezik v besedilo za izpis na računalniku. Rokavice so priključene v računalnik in programirane, da sledijo gibom rok, programska oprema pa zna prepoznati različne znake in jih prevesti v angleščino. Na preizkusu so se rokavice pokazale kot zelo zanesljive, saj so pravilno prepoznale 95 odstotkov znakov. Kljub temu Kadous še ni zadovoljen z rezultati, saj je povedal, da je cilj njegovega dela razviti celotno napravo, ki bo zmogla znakovni jezik prevesti v govorjeno besedo.

    Objavljeno: 21.9.2002
  • AMDjevi Hammerji že prihajajo s proizvodnih trakov

    AMD je na sejmu CeBIT Shanghai predstavil prve vzorce novih procesorjev z jedrom K8. Procesorji ClawHammer, namenjeni delovnim postajam, ki se bodo prodajali pod že uveljavljenim imenom Athlon, bodo tako na voljo že do konca leta, medtem ko naj bi bile strežniške različice procesorjev, SledgeHammer, z marketinškim imenom Opteron, v prve računalnike vgrajeni v začetku leta 2003. Procesorji bodo najprej na voljo velikim proizvajalcem OEM, saj v začetku AMD ne bo zmogel izdelati dovolj procesorjev, da bi jih lahko prodajal tudi izdelovalcem klonov. Tudi največji proizvajalci sistemskih naborov, VIA, SiS in ALi so že končali z razvojem prvih različic naborov za procesorje K8. Navkljub dejstvu, da so tako procesorji kot tudi sistemski nabori že na voljo, pa bodo novi AMDjevi procesorji po mnenju poznavalcev večji tržni delež dosegli šele proti koncu leta 2003.

    Objavljeno: 21.9.2002
  • Brezžično povezovanje na razdaljah do 70 km

    MaxStream, eden vodilnih proizvajalcev opreme za brezžično povezovanje, je predstavil sistem 9XStream, oddajnik in sprejemnik, delujoč s hitrostjo 1200 bitov na sekundo na frekvenčnem spektru 900 MHz, ki omogoča brezžično povezovanje na razdaljah do 70 km. Naprava je manjša od kreditne kartice, s povečano razdaljo pa so precej zmanjšali potrebo po namestitvi posredovalnikov signala, s čimer se občutno zmanjšajo stroški postavitve brezžičnega omrežja, uporabljala pa jo bodo predvsem storitvena podjetja v svojih omrežjih za samodejno odčitavanje števcev v gospodinjstvih. 9XStream je že na voljo, cena naprave pa je 80 dolarjev za kos (za 1000 kosov).

    Objavljeno: 21.9.2002
  • Microsoftova strategija CRM

    Microsoft je predstavil dolgo pričakovane podrobnosti o novem programu Microsoft CRM za urejanje odnosov s strankami. Program je postavljen na tehnologiji .Net, omogoča učinkovito rabo spletnih storitev in je tesno povezan z Outlookom in brskalnikom Internet Explorer, kakor tudi z računovodskimi in finančnimi moduli v ozadju. Med predstavitvijo novega programa se je še posebej dobro izkazala tehnologija .Net Smart Tag, ki omogoča vnašanje strukturnih in nestrukturnih informacij iz različnih sistemov v en sam dokument.

    Objavljeno: 21.9.2002
  • Naglavni zaslon za Playstation 2

    Družba Sony bo za igralno konzolo PlayStation 2 ponudila naglavni zaslon oziroma očala, s katerim se bo igralec lahko obračal za podobami v igri - kot da bi se gibal v navideznem prostoru. Naprava z oznako PUD-J5A je sestavljen iz dveh zaslonov LCD velikosti 1,1 cm z 1,8 milijoni vidnih točk. To naj bi ustrezalo sliki na platnu velikosti 1 m z razdalje 2 metrov. Naprava lahko v povezavi s Playstationom 2 tudi spremlja gledalčevo premikanje glave, igre prirejene za ekran pa naj bi se na tržišču pojavile kmalu, pravijo pri družbi Sony.

    Objavljeno: 20.9.2002
  • Microsoft zdaj tudi z omrežno opremo

    Microsoft se vse bolj spušča tudi v širitev ponudbe strojne opreme. Poleg tipkovnic, mišk, igralnih palic, zvočnikov in igralnih konzol, bodo v kratkem začeli prodajati tudi omrežne izdelke, tako za ožičena in brezžična omrežja, pretežno namenjene domači rabi. Za začetek so predstavili deset izdelkov. Osnova sta bazni postaji Wired Base Station (cena 80 dolarjev) in Wireless Base Station (150 dolarjev), ki omogočata povezavo več računalnikov v domače okolje v skupno omrežje. Prvi vsebuje stikalo s štirimi vrati 10/100 Mb/s in usmerjevalnik za povezavo v internet. Brezžična izvedba ima prav tako stikalo s štirimi vrati, poleg tega tudi brezžično vstopno točko skladno s standardom IEEE 802.11b (11 Mb/s). Oba izdelka podpirata NAT, osnovne funkcije požarnega zida in preprosto namestitev skladno s specifikacijo Universal Plug and Play (uPnP).

    Objavljeno: 20.9.2002
  • Lindows 2.0

    Podjetje Lindows.com, ki proizvaja distribucijo Linuxa z uporabniškim vmesnikom, ki spominja na okolje Windows, je predstavilo drugo različico sistema Lindows. Nova različica prinaša še bolj dodelan uporabniški vmesnik v grafičnem okolju, ki se močno spogleduje s tistim v Applovem sistemu MacOS X. Izboljšana je podpora za tiskalnike (čez 800 podprtih modelov), prenosne računalnike, delo z akumulatorji in brezžična omrežja. Z Lindows 2.0 je boplje podprt dostop do podatkov na strežnikih Windows 2000 Server, precej novosti pa bodo uporabniki našli tudi v odjemalcih za elektronsko pošto, priloženih brskalnikih, programih za trenutno sporočanje in še čem. Paket je še vedno na voljo za 100 dolarjev.

    Objavljeno: 20.9.2002
  • Tudi Celeron je dosegel mejo 2 GHz

    Medtem, ko se procesorji Pentium 4 približujejo novi frekvenčni prelomnici 3 GHz, so pri Intelu takt cenejšim Celeronom zvišali na 2 GHz. Nova izvedenka je narejena v sodobni 0,13 mikronski arhitekturi, zaradi naprednega proizvodnega procesa pa so pri Intelu uspeli obdržati zelo nizko ceno. Novi Celeroni bodo na voljo le za 103 dolarje, kar pomni, da lahko pričakujemo zmogljive, a poceni računalnike še pred novim letom Novi Celeron je tako kot nedavni predhodniki zasnovan na enakem jedru kot procesorji Pentium 4, izdelan je za podnožja s 478 kontakti in podpira sistemsko vodilo s taktom 400 MHz.

    Objavljeno: 20.9.2002
  • Črv Slapper -- nova grožnja z interneta

    Po internetu zopet razsaja nov črv z imenom Slapper, ki tokrat napada predvsem strežnike z Linuxom in spletnim strežnikom Apache. Njegova glavna značilnost je ta, da napadene računalnike povezuje v nekakšno omrežje vsak z vsakim, skupno zmogljivost sistemov pa nato uporablja za napadanje in vdiranje v nove sisteme. Seveda pa je lahko tako omrežje uporabljeno tudi v druge namene. Samo v ponedeljek je bilo potrjenih skoraj 13.000 okuženih spletnih strežnikov.

    Objavljeno: 19.9.2002
  • Sun bo proizvajal osebni računalnik z Linuxom

    Kocka je padla. Sun je na konferenci SunNetwork napovedal, da bo že čez nekaj mesecev začel proizvajati poceni osebne računalnike, ki bodo temeljili na Linuxu. Za zdaj je o podrobnostih novih osebnih računalnikov znano le to, da bo pri zasnovi uporabil cenejše sestavne dele dosegljive na trgu, ne pa svoje izdelke. To skoraj zagotovo pomeni, da bosta izbrana AMD ali Intel, igla pa se nagiba bolj k prvemu. To pomeni, da se bo Sun obenem tudi prvič v svoji zgodovini podal tudi v neposredni boj na področju osebnih računalnikov. Doslej so bili osredotočeni le na delovne postaje in strežnike zasnovane na svojih lastnih procesorjih UltraSPARC.

    Objavljeno: 19.9.2002
  • Oracle in Microsoft pred novim dvobojem

    NetLedger je nekakšno Oraclovo hčerinsko podjetje, ki prodaja program Oracle Small Business Suite, jeseni pa naj bi ga dopolnilo s paketom za upravljanje odnosov s strankami NetCRM. NetLedger je sicer ustanovil nekdanji Oraclov podpredsednik Evan Goldberg, večinski družbenik in tudi predsednik podjetja pa je Oraclov šef Larry Ellison. V NetLedgerju so se na začetku ukvarjali z razvijanjem internetnih namenskih programov (ASP), potem pa so se raje odločili za prodajo Oracle Small Business Suite za majhna in srednja podjetja. NetCRM bo vključeval vse potrebne funkcije za upravljanje odnosov s strankami, namenjen pa je podjetjem z do 500 zaposlenimi.

    Objavljeno: 19.9.2002
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji