• Nadomestni zasloni kot orodje hekerjev?

    Nova študija izraelskih raziskovalcev razkriva, da so pametni telefoni z nadomestnimi zasloni ranljivi.

    Objavljeno: 21.8.2017 08:00
  • Xiaomi Mi Mix 2

    Med tem, ko cel svet čaka na uradno predstavitev novega Applovega iPhona, ki bo imel menda zaslon do robov, je videti, da bo prava poslastica za ljubitelje telefonov z velikimi zasloni brez robov prišla iz Kitajske.

    Objavljeno: 20.8.2017 01:00
  • Pametni merilnik

    Mladi startup z imenom Instrumments obljublja precej natančnejše, bolje organizirane in celo bolj zabavne meritve dolžine, kot to danes počnemo s klasičnimi merilnimi trakovi. Njihov izdelek s preprostim imenom 01 na prvi pogled zgleda kot pisalo, vendar se v njem nahaja precizna merilna naprava, ki zna izmeriti dolžino z natančnostjo 0,1 milimetra.

    Objavljeno: 20.8.2017 01:00
  • Alibaba Cloud želi svoj prostor v oblaku

    Kitajski spletni veletrgovec se po zgledu Amazona in njihovega oddelka AWS vse bolj usmerja v ponudbo gostovanja računalniških storitev v oblaku. Nedavno so oznanili lep mejnik, milijon plačljivih uporabnikov, njihova rast pa presega tisto na zahodu, saj so v zadnjem četrtletju zabeležili 96% rast prihodkov.

    Objavljeno: 19.8.2017 01:00
  • Norveška gradi največji podatkovni center na svetu

    Skandinavske države so že nekaj časa zelo priljubljena destinacija za gradnjo podatkovnih centrov, pretežno zaradi ugodnih klimatskih pogojev in naravnih načinov za hlajenje, pa tudi zaradi pametne lokalne politike, ki za vzpostavitev takih centrov nudi pomembne olajšave za vlagatelje.

    Objavljeno: 18.8.2017 01:00
  • Nokia se vrača v polnem sijaju

    Podjetje HMD Global, ki je odkupilo blagovno znamko mobilnih telefonov Nokia, je predstavil nov najzmogljivejši model, s katerim bodo skušali povrniti nekdanjo slavo. Novi model s preprostim imenom Nokia 8 bo zanimiv še posebej za snemalce večpredstavnih vsebin in oddajana v živo.

    Objavljeno: 17.8.2017 01:00
  • Intelovi procesorji Ice Lake z 10-nm arhitekturo

    Intel je razkril naslednje korake v razvoju mikroprocesorjev, ki bodo predvidoma že v naslednjem letu pripeljali do izdelkov z 10-nm arhitekturo. Intel sicer redno objavlja svojo razvojno pot, a so tokrat pohiteli z napovedovanjem kar treh nadaljnjih generacij, najbrž zaradi grožnje, ki jo predstavlja AMD s svojimi najnovejšimi procesorji Ryzen Threadripper. Ti kot kaže po zmogljivosti presegajo pravkar predstavljeni najzmogljivejši izdelek Core i9, kar Intelu seveda ni všeč.

    Objavljeno: 17.8.2017 01:00
  • Amazonove novosti za lažjo migracijo aplikacij in podatkov

    Amazon je v New Yorku gostil letno konferenco AWS Summit, posvečeno rešitvam in storitvam v oblaku Amazon Web Services (AWS). Pri Amazonu menijo, da je glavna ovira za še hitrejši prehod poslovnih sistemov v oblak težavnost pri prenosu aplikacij in podatkov, zato je to bila glavna tema letošnjega srečanja.

    Objavljeno: 16.8.2017 01:00
  • Intel vlaga v tehnologijo za samovozeča vozila

    Intel namerava v prihodnosti imeti pomembno, še raje pa vodilno vlogo na področju tehnologij za samovozeča vozila. V ta namen so v zadnjem času opravili nekaj pomembnih nakupov in sklenili pomembna zavezništva, s katerimi si želijo ustvariti prihodnost v avtomobilskem svetu.

    Objavljeno: 16.8.2017 01:00
  • Samsung Gear Fit tudi za plavalce

    Samsung naj bi predvidoma konec avgusta razkril naslednjo različico športne pametne ure Gear Fit, ki bo oblikovno menda zelo podobna sedanjemu modelu Gear Fit2, vendar bo vsebovala pomembno vsebinske izboljšave.

    Objavljeno: 15.8.2017 01:00
  • Microsoft in Intel skupaj za podporo blockchainu

    Tehnologija blockchain dobiva vse več podpornikov v poslovnem okolju, posledično pa tudi interes vodilnih proizvajalcev poslovne programske opreme. Microsoft in Intel sta tako združila moči in najavila paket, ki bo podjetjem olajšal vzpostavitev poslovnih podatkovnih verig blockchain, denimo za vodenje javnih in zaprtih seznamov, zagotavljanje digitalne identitete in druge aplikacije, ki potrebujejo porazdeljeno nespravljivost in istovetnost podatkov.

    Objavljeno: 15.8.2017 01:00
  • Bitcoin dosega neslutene višave

    Bitcoin nadaljuje strmo rast in je presegel vrednost štiri tisoč dolarjev. V letu dni se je njegova vrednost povečala za sedemkrat, samo v zadnjem mesecu pa se je podvojila. Strahovi, kaj bo prinesla razdelitev valute, ki so minuli mesec kratili spanec investitorjem, so se izkazali za neupravičene.

    Objavljeno: 14.8.2017 21:00
  • Facebook pripravlja novo platformo za video posnetke Watch

    Facebook želi igrati pomembno vlogo na področju ustvarjanja in pretočnega predvajanja video vsebin. Predstavili so namreč novo platformo z imenom Watch, na kateri bodo predvajali lastne in licencirane originalne serije, podobno kot to počnejo Netflix, Amazon, Youtube in drugi.

    Objavljeno: 14.8.2017 01:00
  • Največji zaslon OLED je v Dubaju

    Dubaj, ki je znan po rekordih in presežkih, se tokrat lahko pohvali tudi kot kraj z največjim zaslonom OLED na svetu. Korejski LG je v sodelovanju s trgovskim centrom Dubai Mall postavil velikansko steno sestavljeno iz kar 820 kosov zaslonov OLED, kjer ima vsak diagonalo 55 palcev.

    Objavljeno: 14.8.2017 01:00
  • Windows 10 Pro za zmogljive delovne postaje

    Microsoft je nekoliko presenetljivo najavil novo različico operacijskega sistema Windows 10, ki je namenjena najzmogljivejšim delovnim postajam. Čeprav je Windows 10 Pro for Workstations, kot je izdelku uradno ime, namenjen končnim uporabnikom, ima številne značilnosti strežniškega operacijskega sistema Windows Server in je mišljen za uporabo zlasti z računalniki, ki premorejo procesorje Intel Xeon ali AMD Opteron s kopico jeder in velikimi pomnilniki.

    Objavljeno: 14.8.2017 01:00
  • Programska nadgradnja onesposobila pametne ključavnice

    Zaradi samodejne programske nadgradnje se je več sto pametnih ključavnic proizvajalca Lockstate zaklenilo, številčnica na njih pa je postala povsem neodzivna.

    Objavljeno: 13.8.2017 09:00
  • Sony tudi pri nas predstavil 4K OLED TV

    Sony je na novinarski predstavitvi pokazal novo zastavonošo svojih televizorjev, model A1.

    Objavljeno: 12.8.2017 09:00
  • Snapchat s slabimi finančnimi rezultati

    Vrednost Snapchatovih delnic je po objavi finančnih rezultatov padla za 14%.

    Objavljeno: 11.8.2017 13:00
  • HBO hekerjem ponudil 250.000 dolarjev

    Sodeč po pisanju spletne strani Variety naj bi produkcijska hiša HBO hekerjem, ki so pred kratkim vdrli v njihovo računalniško omrežje, ponudila 250.000 dolarjev odkupnine.

    Objavljeno: 11.8.2017 11:00
  • Prepoznava avtomobilov tudi brez tablic

    Raziskovalci na kitajskem so razvijajo sistem, s katerim bi prometne kamere lahko prepoznale avtomobile brez potrebe po branju registrskih tablic.

    Objavljeno: 11.8.2017 09:00
  • Prihajajo iPhone 8, 7s in 7s Plus

    Septembra se pričakuje dogodek, na katerem naj bi pri Applu predstavili naslednjo generacijo telefonov iPhone, tako prihaja vse več govoric o novih napravah.

    Objavljeno: 10.8.2017 14:00
  • Lenovo bo prešel na osnovni Android

    Pri Monitorju se pogosto pritožujemo nad prevlekami, ki jih večino večjih proizvajalcev dodaja čez operacijski sistem Android.

    Objavljeno: 10.8.2017 09:00
  • Microsoftove spremembe

    Pred nekaj dnevi smo pisali o odpuščanju tudi v slovenskem Microsoftu. Sedaj smo dobili pojasnilo z njihove strani, objavljamo sporočilo v celoti:

    Objavljeno: 10.8.2017 08:00
  • Android še naprej razdrobljen

    Pri Googlu redno objavljajo podatke o deležih posameznih različic operacijskega sistema Android, zadnji podatki kažejo, da je razdrobljenost še vedno velika.

    Objavljeno: 9.8.2017 10:00
  • Tudi Firefox s podporo WebVR

    Firefox se pridružuje brskalniku Chrome pri podpori spletnega standarda WebVR.

    Objavljeno: 8.8.2017 13:00
  • Hekerji zahtevajo odkupnino za Igro prestolov

    Pred dnevi smo pisali o hekerskem vdoru v HBO, napadalci so odtujili za 1,5 TB različnih podatkov, med ukradenim naj bi bili tudi scenariji za prihajajoče epizode serije Igre prestolov. Sedaj so napadalci objavili sporočilo, v katerem zahtevajo odkupnino, niso pa navedli konkretnega zneska.

    Objavljeno: 8.8.2017 11:00
  • Znanih več podrobnosti o Intelovem Core i9

    Pri Intelu so spomladi napovedali procesor, ki se bo v njihovi družini Core uvrstil nad trenutno najzmogljivejšim i7. Gre za procesorje Core i9, za katere so sedaj objavili nekaj več podrobnosti.

    Objavljeno: 8.8.2017 09:00
  • Valuta iz WoW vredna več od venezuelskega bolivarja

    Venezuela je v zadnjih časih sredi hude ekonomske in politične krize, njena valuta, imenovana bolivar, je zaradi astronomske inflacije tako zgubila praktično vso vrednost. En ameriški dolar namreč kupi nekaj čez enajst tisoč bolivarjev. Pri tem je zanimivo, da dobimo za en dolar približno osem tisoč zlatnikov za igro World of Warcraft. Povedano drugače, en bolivar je vreden manj kot en zlatnik iz igre WoW.

    Objavljeno: 7.8.2017 14:00
  • Pošiljanje denarja preko Skype

    Microsoft je v najnovejšo različico svojega priljubljenega programa za klice in trenutno sporočanje, Skype, vgradil možnost pošiljanja denarja.

    Objavljeno: 7.8.2017 09:00
  • Hekerski napad preko akvarija

    V ZDA je hekerjem preko pametnega akvarija uspel vdor v računalniško omrežje nekega kazina.

    Objavljeno: 5.8.2017 13:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji