• Intelova deveta generacija z osmimi jedri

    Intel naj bi deveto generacijo svojih procesorjev predstavil oktobra.

    Objavljeno: 20.8.2018 11:00
  • Tržnica eBay za amaterske mehanike

    Spletišče eBay uvaja spremembo, ki bo navdušila amaterske mehanike.

    Objavljeno: 20.8.2018 09:00
  • Ameriško tožilstvo od Facebooka želi ukinitev šifriranja

    Zaradi prisluškovalnih afer v zadnjih letih je večina programov za hipno sporočanje dobila možnost šifriranja vsebine sporočil. To pa seveda ni všeč organom pregona, ki si na vse kriplje prizadevajo pridobiti dostop.

    Objavljeno: 19.8.2018 05:00
  • 16-letnik vdrl v Applovo interno omrežje

    Avstralski najstnik je v lanskem letu iz svojega domačega naslanjača kar nekajkrat vdrl v Applovo interno omrežje in si tam nabral za 90 GB podatkov.

    Objavljeno: 18.8.2018
  • Googlovi zaposleni spet pišejo protestna pisma

    Pisali smo že o govoricah, da se Google pripravlja na ponovni vstop na kitajsko tržišče, kar pomeni, da bo njihov iskalnik moral imeti vgrajeno cenzuro, tako ali drugačno. Google o tem uradno ni šel nič povedal, stotine njegovih zaposlenih pa se je vseeno oglasilo in spisalo pismo, v katerem opozarjajo, da projekt Dragonfly, kot je znan v podjetju, sproža »nujna moralna in etična vprašanja«.

    Objavljeno: 17.8.2018 12:00
  • Britanski "influencerji" pod drobnogledom regulatorja

    T. i. influencerstvo, sodobna oblika prostituiranja lastne osebnosti na spletu, ki je v milejših odtenkih že davno prodrlo tudi k nam, bo v Veliki Britaniji v praksi kmalu izenačeno z drugimi oblikami prikritega oglaševanja.

    Objavljeno: 17.8.2018 12:00
  • Iskanje nevarnih predmetov namesto z rentgenom kar z Wi-Fi

    Iskanje nevarnih predmetov in snovi se dandanes večinoma izvaja z ročnim pregledom ali rentgeni, zato se iščejo tudi enostavnejše in cenejše možnosti. Ena izmed njih je Wi-Fi, ki je dandanes prisoten že malodane v vseh javnih prostorih. Raziskovalci z Univerz Rutgers, Purdue in Binghamton so pokazali, kako je to mogoče izvesti tudi v praksi.

    Objavljeno: 16.8.2018 19:00
  • Je Apple preprečil igranje iger mimo App Stora?

    Japonska komisija za pošteno trgovino (Fair Trade Commission) preiskuje, ali je Apple morda nepošteno »pritisnil« na Yahoo Japan in dosegel, da je ta opustil pretočno igralno platformo. Prek nje so lahko uporabniki iPhonov igrali igre iz drugih portalov oz. na telefonu poganjali igre v formatu HTML5. In se seveda izognili nakupu le teh v App Storu, zaradi česar bi bil Apple ob običajno 30% provizijo. Yahoo Japan je platformo lani, po le nekaj mesecih, ugasnil, in partnerjem povedal, da so to storili zaradi Applovega pritiska.

    Objavljeno: 16.8.2018 11:00
  • Neoriginalna Motorola

    Ni še dolgo tega, kar so odgovorni pri Lenovu po nakupu Motorolinega telefonskega oddelka (ki je bil v lasti Googla) optimistično razgrnili svoje načrte o osvojitvi telefonskega Olimpa. Če je podjetje največji proizvajalec računalnikov na svetu, ni razloga, da ne bi z nekaj truda postalo tudi največji proizvajalec telefonov, mar ne? No, kot je med drugimi ugotovil že Microsoft, ob svojem nekajletnem (beri milijardnem) skoku v mobilni svet, temu ni nujno tako.

    Objavljeno: 16.8.2018 10:00
  • Boj za telefonski tržni delež – kdo bo prvi?

    Ko govorimo o ponudbi vodilnih proizvajalcev pametnih telefonov, je zanje v resnici pomembno le eno – tržni delež. Od tega je odvisno vse, vrednost posameznega podjetja, vodstvo, portfelj izdelkov in vložek v nadaljnji razvoj.

    Objavljeno: 16.8.2018 10:00
  • Še tri Spectru podobne ranljivosti v Intelovih procesorjih

    Raziskovalci so na Usenet Security razkrili, da imajo Intelovi procesorji še tri ranljivosti, ki jih lahko uvrstimo v isti razred kot Spectre, ki je v začetku leta povzročil pravi vihar. Spectre (in Meltdown) sta omogočala nepooblaščen dostop do podatkov, ki so na voljo procesorju, nista pa prizadela varnega skladišča podatkov SGX (Secure Guard Extensions). Nova ranljivost, ki se imenuje Foreshadow oziroma L1 Terminal Fault, napada še to.

    Objavljeno: 15.8.2018 17:00
  • Klicanje prek Wifi

    Pri Telekomu so uporabnikom novejših Samsungovih telefonov omogočili glasovno klicanje (in pošiljanje SMSov) preko lokalne omrežne povezave Wifi.

    Objavljeno: 14.8.2018 13:00
  • Dobičkonosni nakupi lažnih ogledov posnetkov na YouTubu

    Pred petimi leti smo pisali, kako je mogoče na internetu poceni kupiti lažne sledilce profilov. V tem času je YouTube iz vplivne spletne strani zrasel v dominantnega velikana, čemur se je prilagodilo tudi povpraševanje, s tem pa tudi ponudba. Ogledi videoposnetkov so danes tržno blago.

    Objavljeno: 14.8.2018 05:00
  • Ameriško sodstvo po novem uporablja tudi Twitter

    Odvetniška pisarna, ki v ZDA zastopa svet Demokratske stranke (DNC - Democratic National Commitee), je ta mesec odprla poseben Twitter račun - le zato, da je lahko prek njega »vročila« tožbo vedno skrivnostni organizaciji Wikileaks.

    Objavljeno: 13.8.2018 14:00
  • Bralnik prstnih odtisov pod zaslonom

    Na letošnjem sejmu CES je bilo mogoče videti prve prototipe telefonov z vgrajenim Synapticsovim bralnikom prstnih odtisov, ki deluje skozi steklo in zaslon OLED – v praksi so to torej telefoni, ki imajo bralnik prstnih odtisov na sprednji strani in pri tem ne zasedajo nobenega dodatnega prostora.

    Objavljeno: 13.8.2018 13:00
  • Omrežja »mesh« bodo po novem standardizirana

    Vzpostavitev brezžičnega omrežja je izredno preprosta, tudi za nepoznavalca, toda le do takrat, ko je v igri »omreženje« le enega prostora, z eno samo brezžično točko ali usmerjevalnikom. Le tega priklopimo na »internet« (tak ali drugačen »modem«), ki nam ga v stanovanje pripelje ponudnik, se za minutko pomudimo pri nastavitvi dostopnega gesla in to je načeloma vse.

    Objavljeno: 13.8.2018 12:00
  • Nepogrešljive lastnosti mobilnega telefona na potovanju

    S Samsung Galaxy S9 ali S9+ boste kos izzivom na poti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 13.8.2018 10:00
  • SSD v obliki ravnila nudi 32 TB

    Velikost in poraba energije ključna dejavnika, ko govorimo o sodobnih strežnikih v strežniških farmah. Intel je zato razvil novo obliko hrambe podatkov v pomnilniških enotah SSD, ki predstavlja velik premik glede na današnje sisteme.

    Objavljeno: 11.8.2018 08:00
  • Srčnega spodbujevalnika ni težko pohekati

    Moderni medicinski pripomočki so računalniki v malem, kar olajša njihovo nastavljanje in odčitavanje podatkov, a jih hkrati odpira številnim tveganjem, da hekerji izkoristijo luknje. Na konferenci Black Hat v Las Vegasu sta Billy Rios iz podjetja Whitescope in Jonathan Butts iz podjetja QED Secure Solutions pokazala, da so tudi najnovejši srčni spodbujevalniki ranljivi.

    Objavljeno: 10.8.2018 15:00
  • Novi Galaxy Watch in prvič tudi zvočnik - Galaxy Home

    Samsung je vzporedno s predstavitvijo najzmogljivejšega telefona Galaxy Note9 prikazal tudi nove pametne ure Galaxy Watch, premiero pa je doživel tudi prvi pametni zvočnik Galaxy Home.

    Objavljeno: 10.8.2018 09:00
  • Samsung Galaxy Note9 se razkriva

    Samsung je predstavil svoj novi najzmogljivejši pametni telefon Galaxy Note9, ki nadaljuje tradicijo in družino naprav s priloženim pisalom S Pen.

    Objavljeno: 10.8.2018 08:00
  • Kako so videti podatki na dnu morja

    Poročali smo že, da Microsoft eksperimentira s podatkovnimi centri, ki jih hladi morska voda - celo tako, da je cel podatkovni center potopljen na dno morja.

    Objavljeno: 9.8.2018 12:00
  • Veriženje blokov brez rudarjenja

    Tehnologija veriženja blokov (blockchain) je vse bolj uporabljena v različnih scenarijih poslovne rabe, kjer pa so zahteve in pričakovanja nekoliko drugačna, kot pri uporabi tehnologije v javnih in anonimnih omrežjih.

    Objavljeno: 9.8.2018 10:00
  • Magic Leap One v končni podobi

    Podjetje Magic Leap, startup s pokroviteljstvom družbe Google, katerega vrednost so ocenili na 4,5 milijarde dolarjev še preden je naredil prvi izdelek, je končno uradno predstavilo očala za nadgrajeno resničnost (AR) Magic Leap One. S ceno 2.295 dolarjev zagotovo ne gre za izdelek namenjen širokemu krogu potrošnikov, bo pa za zdaj zanimiv za razvijalce in nekatere specifične namene rabe.

    Objavljeno: 9.8.2018 09:00
  • Tesla razvija svoj čip za umetno inteligenco

    Podjetje Tesla je v svojem nedavnem poslovnem poročilu mimogrede razkrilo, da že dve leti razvija svojo lastno procesorsko tehnologijo za umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid, ki jih bodo uporabljali prvenstveno v svojih prihodnjih avtomobilih.

    Objavljeno: 8.8.2018 10:00
  • Logitech ima stojalo za brezžično polnjenje iPhonov

    Logitech je predstavil novo stojalo za telefone imenovano Powered Wireless Charging Stand, ki je specifično namenjeno brezžičnemu polnjenju akumulatorjev Apple iPhone. Logitech je menda novi pripomoček oblikoval skupaj s samo družbo Apple in mnogi menijo, da je to izdelek, ki bi ga moral Apple predstaviti že lani, ko so prvič uvedli podporo brezžično polnjenje akumulatorjev v svojih telefonih.

    Objavljeno: 8.8.2018 10:00
  • EU še ni zadovoljna s polnilniki telefonov

    Čeprav imajo danes skoraj vsi mobilni telefoni, ki so naprodaj v EU, standardizirane USB-priljučke in ustrezne polnilnike, Evropska komisija še ni povsem zadovoljna. Črna ovca je Apple, ki še vedno vztraja pri svojem priključku in drugačnem kablu, s čimer EU ni zadovoljna.

    Objavljeno: 8.8.2018 05:00
  • Facebook želi dostop do bančnih podatkov svojih uporabnikov

    Po katastrofalnem začetku leta zaradi afere o razkrivanju osebnih podatkov in slabega finančnega poslovanja pri Facebooku mrzlično iščejo nove vire prihodkov in načine, kako motivirati, celo zadržati uporabnike v svojih storitvah.

    Objavljeno: 7.8.2018 10:00
  • Android Pie je že na voljo

    Google je objavil končno različico operacijskega sistema Android 9.0, pri čemer je postalo jasno, da črka P v seznamu androidnih slaščic pomeni Pie (pita). Kot zdaj že običajno, pa nova različica ne bo takoj na voljo za vse telefone.

    Objavljeno: 7.8.2018 08:00
  • Umetna inteligenca za boljše ceste

    Raziskovalci kanadske univerze Waterloo so prišli do zanimive zamisli, kako olajšati, pohitriti in poceniti vzdrževanje cestne infrastrukture. Danes luknje in druge poškodbe cestišča beležijo in ocenjujejo cestni delavci »ročno«, kar je počasno in drago. Raziskovalci namesto tega predlagajo uporabo računalniškega vida in umetne inteligence, ki lahko iz posnetkov cestišča samodejno razbere, kje je potrebno opraviti popravilo.

    Objavljeno: 6.8.2018 13:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji