• Strežniki na temelju mobilne tehnologije

    Pri Intelu razvijajo novo generacijo strežniških procesorjev Xeon, ki temelji na tehnologiji in arhitekturi, ki jo danes poznamo v mobilnih procesorjih Pentium M. Projekt z delovnim imenom Sossaman ima kot enega glavnih ciljev občutno zmanjšanje porabe energije, ki naj bi padla z današnjih 110 W na samo 31 W na procesor. Prehod na energijsko varčnejše modele se bo začel že konec letošnjega leta s predstavitvijo Xeonov "Irwindale", ki sicer temeljijo še na procesorjih Pentium 4, vendar porabijo le 90 W oziroma 55 W energije, odvisno od izvedbe in količine predpomnilnika. Intel razvija tudi novo generacijo procesorjev Pentium M z delovnim imenom "Merom", ki bodo leta 2007 temelj za domala celoten spekter Intelovih izdelkov, z izjemo 64-bitnih procesorjev Itanium in mobilnih procesorjev XScale.

    Objavljeno: 1.8.2005
  • Microsoft bo ponujal zmogljivejše različice programov Windows in Office

    Microsoft je na srečanju s finančnimi analitiki razkril načrt, da namerava v prihodnjih dveh letih predstaviti nove izvedbe prihajajočih različic programskih paketov Microsoft Windows Vista in Microsoft Office. Novi programi naj bi bile korporativne (Enterprise) različice izdelkov, torej izvedbe, ki doslej niso obstajale in se bodo uvrstile stopnico višje od današnjih različic Professional. Nove različice bodo dražje od sedanjih vendar bodo imele tudi več vsebine in funkcionalnosti. Microsoft ni razkril podrobnosti, kaj naj bi bilo vključeno, razen tega, da bo Office 12 Enterprise deloval v navezavi s prihajajočim strežnikom za ta pisarniško zbirko (Office Server) in bo imel za ta strežnik tudi posebne Entreprise licence (CAL-e).

    Objavljeno: 1.8.2005
  • Benq E510 in R520

    Podjetje Benq je predstavilo dva nova digitalna fotoaparata, ki uporabljata leče družbe Pentax. Nova modela E510 in E520 nudita ločljivost pet milijonov pik, predvsem pa imata optiko Pentax SMC (Super Multi-Coated), ki izboljšuje kakovost posnetkov in odpravlja svetlobni odboj ter druge svetlobne motnje. Oba fotoaparata vsebujeta tudi Benqovo tehnologijo Senseye, ki omogoča zajem bolj realističnih barv in odpravlja barvni šum. Optični zum deluje v razponu 3x, vgrajena imata zaslone z diagonalo dveh palcev, podatke pa shranjujeta na kartice SD.

    Objavljeno: 1.8.2005
  • Nvidia Quadro FX4500

    Podjetje Nvidia je predstavilo nov grafični pospeševalnik za profesionalne delovne postaje, ki prinaša 50 % večjo zmogljivost od doslej najzmogljivejšega modela. Nov grafični procesor Nvidia Quadro FX4500 temelji na jedru G70, vsebuje podporo za pomnilnike tja do velikosti 512 MB, 128-bitno delo s plavajočo vejico in 12-bitno ločljivostjo informacij. Povrh vsega deluje na vodilu PCI Express in podpira tehnologijo SLI, tako da lahko v računalnik dodamo drugo kartico in domala podvojimo grafično zmogljivost delovne postaje. Med prvimi bo novo grafično kartico v svojih delovnih postajah xw9300 in xw4300 ponudil Hewlett-Packard.

    Objavljeno: 31.7.2005
  • HTC Wizard

    Tajvansko podjetje HTC je predstavilo nov ročni računalnik z mobilnim telefonom, ki ima vgrajeno tipkovnico, vendar tokrat na nekoliko drugačen način. Tipkovnica je zložena pod računalnikom in zdrsne iz boka naprave, ne pa z dna, kot pri drugih doslej predstavljenih ročnih računalnikih s tipkovnico. Proizvajalec namreč meni, da bodo uporabniki v primeru rabe tipkovnice raje gledali sliko na zaslonu v vodoravnem (4:3) namesto navpičnem (3:4) načinu. Sicer pa ima HTC Wizard, ki ima uradno oznako SPV-M600, vgrajen še digitalni fotoaparat z 1,3 milijona pik, brezžični vmesnik 802.11g (54 Mb/s), podporo za GPRS in EDGE ter okolje Windows Mobile 5.0. Prodajali ga bodo večinoma skozi OEM partnerje, ki bodo napravi dali drugačno ime.

    Objavljeno: 31.7.2005
  • InPhase pripravlja holografske diske

    Podjetje InPhase Technologies se pripravlja na začetek proizvodnje prvih pomnilniških enot, ki uporabljajo holografske optične nosilce. Po trditvah predstavnikov podjetja bodo na začetku na voljo pomnilniški nosilci s premerom 13 cm, ki bodo lahko shranili 300 GB podatkov na nosilec, pri čemer bo hitrost prenosa podatkov 20 MB/s. Tehnologija nosilcev, ki nosi ime Tapestry, pa ima še precej možnosti za izboljšave, tako da predvidevajo, da bodo do leta 2010 dosegli že kar 1,6 TB na optični nosilec. Proizvodnja prvih primerkov bo stekla že konec tega leta, v prodaji pa lahko enote in nosilce pričakujemo sredi leta 2006.

    Objavljeno: 30.7.2005
  • Najmanjši predvajalnik MP3

    Podjetje MobiBlu ponuja trenutno najmanjši predvajalnik MP3, ki ima vgrajen zaslon OLED. Predvajalnik DAH-1500i je kocka s stranico 2,4 cm, tehta pa le 18 gramov. Glasbo shranjuje v pomnilnik Flash RAM, na voljo pa je v različicah s 512 MB in 1 GB. Predvajalnik ima vgrajen tudi radijski sprejemnik, zmožnost snemanja zvočnih zapisov, deluje pa lahko tudi kot priložnostna (žepna) ura. Ohišje je na voljo v več barvah, celota pa lahko deluje tudi kot pomnilniški nosilec za navadne datoteke. Manjši model stane 100, večji pa 130 dolarjev.

    Objavljeno: 30.7.2005
  • Perftech novi ponudnik ADSL

    Podjetje Perftech d.o.o. iz Bleda je postalo nov ponudnik ADSL dostopa do interneta na slovenskem trgu. Perftech bo v okviru omrežja Perftech.S5.net ADSL dostop do interneta ponujal na celotnem območju Slovenije. Ponudba obsega 12 različnih ADSL paketov za fizične in poslovne uporabnike, ki se razlikujejo po hitrostih prenosa podatkov in dodatnih storitvah. Poslovni paketi vključujejo dodatne storitve kot so ISDN klicne rezervne povezave, registracija domen, internetna telefonija (VoIP), e-kompenzacije, izdelava spletnih strani itd. Cene Perftechovih ADSL paketov za fizične osebe se gibljejo od 6669 tolarjev na mesec za povezavo 512/128 Kb/s do 14.640 tolarjev na mesec za povezavo 4.096/512 Kb/s (cene veljajo z DDV). Paketi za pravne osebe vsebujejo dodatne storitve, cene pa se gibljejo od 6.500 do 34.000 tolarjev na mesec, na kar je treba prišteti še DDV.

    Objavljeno: 29.7.2005
  • Novosti v KDE 3.5

    Medtem, ko je Microsoft predstavlja Windows Visto, se Linux skupnost pripravlja na prihod nove različice grafičnega vmesnika KDE 3.5. Nova različica prinaša sicer nekaj manjših, a zato pomembnih novosti, s katerimi dopolnjuje zlati uporabnost delovnega okolja. Novost je denimo obvestilo o priključitvi novega pomnilniškega nosilca, kot je denimo ključ USB, nova različica KDE Kickerja, ki omogoča preprost zagon programov, novo orodje Tool-tips za hitro pomoč pri ravnanju z orodju ter preglednejši način za delovanje z navideznimi namizji, med katerimi lahko preklapljamo kar prek ukazne vrstice.

    Objavljeno: 29.7.2005
  • Fujifilm: 9 milijonov pik

    Fujifilm je predstavil dva nova modela fotoaparatov, ki premoreta tipalo CCD s kar 9 milijoni pik. Model FinePix S9500 sodi v kategorijo zmogljivejših fotoaparatov, ki tekmujejo s cenejšimi zrcalno-refleksnimi (SLR) izdelki, premore pa objektiv z 10,7-kratnim zumom (28-300mm), vendar brez kakega posebnega mehanizma za stabilizacijo slike. Med ostalimi lastnostmi so občutljivost ISO 80-1600, vrtljivi 1,8-palčni zaslon LCD, podpora za snemanje video posnetkov v ločljivosti 640 x 480 pik, snemanje posnetkov RAW in hrambo podatkov na diskih Microdrive ter karticah xD. Cena naj bi se gibala okoli 700 dolarjev, v prodaji pa bo jeseni.

    Objavljeno: 29.7.2005
  • Windows Vista že v različici Beta 1

    Microsoft je le nekaj dni za najavo uradnega imena za dosedanji projekt Windows "Longhorn" objavil tudi prvo razvojno različico operacijskega sistema. Paket Windows Vista Beta je bil v prvo fazi poslan nekaj več kot 10.000 preizkuševalcem, kasneje pa ga bodo dobili tudi naročniki paketov MSDN in TechNet. Prva razvojna različica ima številne novosti, kot so povsem prenovljen nabor orodij in nastavitev, ki omogočajo večjo varnost izvajanja programov, orodje za zaščito pred virusi in drugimi nevarnostmi, ter orodja za zaščito podatkov skladna s standardom Trusted Platform Model (TPM).

    Objavljeno: 28.7.2005
  • Sun s skromnimi rezultati

    Podjetje Sun je objavilo poslovno poročilo za svoje drugo četrtletje, kjer je dobiček precej nazadoval v primerjavi z enakim obdobjem leta 2004. Dobiček je dosegel bornih 121 milijonov dolarjev, kar je 85% manj kot v drugem četrtletju 2004, vendar so tedaj bili rezultati zelo dobri zlasti zaradi finančne poravnave z Microsoftom. Celoten prihodek je sicer dosegel 2,98 milijarde dolarjev, kar je manj od 3,11 milijarde pred letom dni. Sun je zato že ukrepal in najavil, da bo odpustil okoli 1.000 zaposlenih.

    Objavljeno: 28.7.2005
  • Intel se pripravlja na proizvodnjo čipov s 45-nm tehnologijo

    Podjetje Intel je napovedalo, da namerava zgraditi novo tovarno za proizvodnjo 300-milimetrskih silicijevih rezin v kraju Chandler v ameriški zvezni državi Arizona. Nova tovarna z internim imenom Fab 32 bo pričela s proizvodnjo najsodobnejših mikroprocesorjev v drugi polovici 2007 na 45-nanometrski tehnologiji proizvodnje. Gradnja tri milijarde dolarjev vrednega projekta se bo pričela nemudoma. To bo že Intelova šesta proizvodna tovarna 300 mm silicijevih rezin.

    Objavljeno: 28.7.2005
  • Apple prenavlja sisteme Mac Mini in iBook

    Apple je nekoliko osvežil svoje najmanjše osebne računalnike Mac Mini in prenosnike iBook, ki zdaj nudijo več pomnilnika in zmogljivejše podsisteme za domala enako ceno kot doslej. Prenosniki iBook imajo zdaj hitrejše procesorje PowerPC G4, ki delujejo s takti 1,33 oziroma 1,42 GHz, podvojili pa so količino osnovnega pomnilnika na 512 MB. Za grafiko skrbi ATI Mobility Radeon 9550 s 32 MB RAM, kupci pa lahko računajo še na disk velikosti 40 do 100 GB, vmesnike USB 2.0 in firewire pa tudi brezžična vmesnika 802.11g in bluetooth. Kot doslej je iBook na voljo s 12- in 14-palčnim zaslonom LCD, obakrat z ločljivostjo 1024 x 768 pik. Priložena sta operacijski sistem MacOS X 10.4 in komplet programov iLife. Cene se pričnejo v ZDA pri 1.000 dolarjih.

    Objavljeno: 27.7.2005
  • IBM prenavlja mainframe sisteme

    IBM je predstavil novo generacijo mainframe sistemov z imenom IBM z9, ki nudi večjo zmogljivost, pa tudi varnost delovanja, kot sistemi z990, ki jih nadomešča. Nova generacija mainframe sistemov je sposobna procesirati do milijardo transakcij na dan, kar je domala dvakrat več glede na dosedanjo zmogljivost, pri IBMu pa so še posebej pozorni na nove varnostne mehanizme. V časih, ko je vse več kraj računalniških podatkov, pri IBMu uvajajo novo tehnologijo za šifriranje podatkov hranjenjih v strežnikih in na tračnih enotah. Po ocenah predstavnikov podjetja je nov sistem sposoben šifrirati do 6.000 transakcij na sekundo, kar je dovolj tudi za najbolj zahtevne rešitve s področja e-poslovanja. Šifriranje je tudi uporabljeno za prenos podatkov med različnimi sistemi.

    Objavljeno: 27.7.2005
  • Kdo bo strateški partner za Telekom?

    Slovenska država se pri privatizaciji Telekoma Slovenije nagiba k vstopu strateškega partnerja v lastniško strukturo Telekoma Slovenije. V direktoratu za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo pojasnjujejo, da so doslej opravili kar nekaj neformalnih pogovorov s potencialnimi partnerji, najverjetnejši partner pa je eden izmed evropskih telekomunikacijskih operaterjev. Po neuradnih podatkih se kot potencialen kupec Telekoma omenja zlasti nemški Deutsche Telekom, ki se z novo strategijo močneje usmerja k naložbam v državah srednje in južne Evrope, še posebej na tistih trgih, ki jih obvladujejo državni telekomi.

    Objavljeno: 27.7.2005
  • Zemljevidski dvoboj

    Microsoft in Google sta se spopadla na novem področju - lokacijskih storitvah in digitalnih zemljevidih, ki jih nudita na svojih spletnih dvereh. Microsoft je tako v okviru spletnih dveri MSN predstavil novo storitev imenovano Virtual Earth, ki poleg iskanja lokacije na zemljevidu do nivoja hišne številke (velja samo za severno Ameriko) omogoča tudi prikaz satelitskega posnetka lokacije, ob čemer na digitalno fotografijo zna narisati tudi imena ulic in druge označbe.

    Objavljeno: 26.7.2005
  • EMC DMX-3

    Podjetje EMC je predstavilo svoj najzmogljivejši pomnilniški sistem doslej, saj ga je mogoče razširiti tja do zmogljivosti 1 PB (1024 TB). Sistem z imenom Symmetrix DMX-3 je logično nadaljevanje dosedanjih DMX-2, ki so bili predstavljeni prvič v februarju 2004. Novi sistem, ki so ga do zadnjega interno imenovali tudi Symmetrix 7, je sestavljen iz več fizično samostojnih enot (ohišij), ki imajo lastno osnovno in rezervno napajanje, ki so prek hitrih vmesnikov povezani v logično celoto. EMC napoveduje, da bodo na začetku prodaje podpirali konfiguracije do 960 diskov, v prvi polovici drugega leta nameravajo podpreti tja do 1920 diskov, do konca leta 2006 pa nato preseči mejo 2.000 diskov, kar je tudi končni domet te družine pomnilniških sistemov.

    Objavljeno: 26.7.2005
  • Motorola Moto Q

    Motorola je predstavila nov pameten mobilni telefon z imenom Moto Q, ki predstavlja konkurenco priljubljenim mobilnim odjemalcem za elektronsko pošto, kot sta RIM Blackberry in Palm Treo. Moto Q je najtanjši mobilni telefon z vgrajeno polno alfanumerično tipkovnico, saj je debel le 11,5 milimetrov, kar je 50% manj kot pri tekmecih. Vgrajen ima operacijski sistem Windows Mobile 5.0 in je posebej optimiziran za tesno sodelovanje s poštnimi strežniki Microsoft Exchange Server 2003, čeprav deluje tudi z drugimi poštnimi strežniki. Najavljena je podpora za potisni sprejem elektronske pošte (push mail), kar pripravljajo skupaj z Microsoftom.

    Objavljeno: 26.7.2005
  • Varnejši strežniki

    Združenje Trusted Computing Group je objavilo specifikacijo za strežnike s posebnimi varnostnimi čipi, s katerimi naj bi dosegli večjo varnost delovanja in procesiranja transakcij. Jedro specifikacije za varnejše strežnike je čip Trusted Platforum Module (TPM), ki omogoča hrambo občutljivih podatkov, kot so digitalni ključi, certifikati in gesla. Na ta način naj bi bili tovrstni podatki bolj varni pred vdori v strežniške sisteme in vohunskimi programi, saj je strojna zaščita v tem primeru bolj zanesljiva od programske. Zamisel o namenskem varnostnem čipu je stara že vrsto let, tovrstne procesorje pa glavni proizvajalci vgrajujejo že lep čas v osebne računalnike in prenosnike. Zamisel je zdaj našla svojo pot v strežnike, prvi modeli s čipi TPM pa bodo prišli v prodajo konec leta. Med podporniki specifikacije so pomembni proizvajalci strežnikov, kot so Dell, HP, IBM in Sun.

    Objavljeno: 25.7.2005
  • Pentax Optio 60

    Pentaxov novi model iz družine Optio nudi tipalo s 6 milijoni pik, 3-kratni optični zum in zaslon LCD z diagonalo dveh palcev. Ob vsem tem so dimenzije preprosto oblikovanega fotoaparata skromne, kot tudi teža, ki znaša 130 gramov. Med pomembnejše lastnosti spodi možnost povsem ročnega nastavljanja parametrov, kot tudi način "Simple mode", ki je namenjen najbolj neukim. V prodaji bo fotoaparat stal okoli 200 dolarjev.

    Objavljeno: 25.7.2005
  • Microsoftova prodaja zopet v vzponu

    Microsoft je sporočil četrtletne poslovne rezultate, po katerih se je prodaja vnovič povečala za 9% glede na enako obdobje v letu 2004. V treh mesecih je Microsoft zabeležil promet v višini kar 10,16 milijarde dolarjev, pri čemer je dobiček dosegel 3,7 milijarde dolarjev. Najbolje so se odrezali oddelki za zabavno elektroniko (Xbox) in mobilno računalništvo oz. telefonijo, dobro se je odrezal tudi eden od stebrov, oddelke za operacijske sisteme osebnih računalnikov. Microsoft bi si želel le bolje rezultate v oddelku za poslovno računalništvo Business Solutions, kjer se je prodaja sicer povečala za 11%, vendar se je ob tem povečala tudi izguba in dosegla 76 milijonov dolarjev (9% več kot doslej).

    Objavljeno: 25.7.2005
  • Linksys kupuje družbo Kiss Technology

    Podjetje Linksys, ki je v lasti družbe Cisco, je za 61 milijonov dolarjev kupilo danskega proizvajalca večpredstavnih predvajalnikov Kiss Technology. Podjetje, ki je med prvimi začelo v Evropi ponujati predvajalnike za posnetke DivX bo dopolnilo ponudbo Linksysa, ki se iz področja računalniških izdelkov vse bolj usmerja tudi v zabavno elektroniko. Kiss je doslej vzpostavil dobro prodajno omrežje v Evropi, s pomočjo Linksysa pa si obetajo odločnejši nastop na zahtevnem ameriškem trgu.

    Objavljeno: 24.7.2005
  • DivX predvajalniki vse bolj (samo) z diski

    Po valu predvajalnikov DVD, ki znajo predvajati tudi posnetke DivX, se kot kaže vse bolj uveljavljajo podobne naprave, ki pa posnetke predvajajo zgolj iz diskov. Te naprave so celo "izgubile" možnost predvajanja DVD in CD diskov, vsebino pa naložimo kar iz osebnega računalnika, saj predvajalnike preprosto priključimo na omrežje prek vmesnika ethernet. Vse več tovrstnih izdelkov prihaja iz Japonske in Koreje, kar pomeni, da so tudi cene vse bolj ugodne. Korejski Modix tako ponuja model HD-3510, ki premore 2,5 palčni disk, predvajati pa zna posnetke MP3, WMA, OGG, DivX, Xvid in druge. Povrh vsega podpira video posnetke v ločljivosti HDTV in prenos video signala prek vmesnika HDMI. Cena predvajalnika je v Koreji le okoli 110 EUR. Podoben izdelek ponuja japonski Digital CowBoy, ki premore disk velikosti kar 250 GB, le da v tem primeru nimamo vgrajenega zaslona LCD za prikaz vsebine, naprava pa tudi nima vmesnika HDMI.

    Objavljeno: 24.7.2005
  • Projekt Longhorn je končno dobil ime: Windows Vista

    Microsoft je sporočil, da so izbrali dokončno ime za naslednjo različico Oken, ki nastaja po delovnim imenom Windows "Longhorn". Naslednja generacija najbolj razširjenega operacijskega sistema na svetu bo nosila ime Windows Vista, kar je, po mnenju predstavnikov in svetovalcev družbe Microsoft, jasno, prepoznavno in prijazno ime. Sočasno so pri Microsoftu potrdili, da bodo prvo razvojno različico pričeli deliti 3. avgusta, dostopna pa bo partnerjem in profesionalcem IT. Tej bo sledila druga razvojna različica, predvidoma v prvi polovici leta 2006, ki bo namenjena širšemu krogu, med drugim tudi domači rabi.

    Objavljeno: 23.7.2005
  • Osebni računalniki se zopet odlično prodajajo

    Čeprav so analitske družbe lani in na začetku leta 2005 napovedale "sušno" leto na področju prodaje osebnih računalnikov, so proizvajalci dosegli precej boljše rezultate od pričakovanih. Sredi pomladi je postalo jasno, da se prodaja zopet precej hitreje vzpenja, Gartner in IDC pa sta ob tem dvignili napoved za letno rast v višini 12%. Toda po zaključku drugega četrtletja in objavi poslovnih rezultatov velikih proizvajalcev se je izkazalo, da je rast bili še precej višja - po mnenju Gartnerja 14,8%, družba IDC pa navaja kar 16%. Glavni razlog je povečano povpraševanje po prenosnih računalnikih in drastičen padec namiznih računalnikov, ki se na večini trgov prodajajo v osnovnih različicah krepko pod ceno 500 ameriških dolarjev.

    Objavljeno: 23.7.2005
  • ZoneAlarm 6.0

    Podjetje ZoneLabs je predstavilo novo različico programskega orodja za varnost osebnega računalnika, ki v bogat nabor orodij zdaj dodaj tudi tehnologijo za boj proti vohunskim programom. ZoneAlarm 6.0 je še ved no najbolj znan po svojih lastnostih požarnega zidu in učinkoviti obrambi pred vdori iz interneta, svoje področje delovanja pa širi tudi na druga varnostna tveganja. Izboljšav je bil tudi sam požarni zid, ki zdaj vsebuje tehnologijo OSFirewall, ki spremlja aktivnosti v računalniku. Na ta način oponaša na osebnih računalnikih orodja za detekcijo in preprečevanje vdorov (intrusion detection), ki obstajajo za zaščito računalniških omrežij. Cena novega orodja je 50 dolarjev, proizvajalec pa ponuja tudi različico Zone Alarm Internet Security Suite, ki vključuje tudi zaščito pred virusi.

    Objavljeno: 22.7.2005
  • Google blesti, Yahoo nekoliko manj

    Velika tekmeca na področju internetnih storitev, zlasti iskalnikov, podjetji Google in Yahoo sta objavila poslovne rezultate za drugo četrtletje 2005. Google je tem obdobju vnovič blestel, saj so zabeležili dobiček v višini 342,8 milijonov dolarjev, kar je trikrat več kot v enakem obdobju lanskega leta. Tudi celoten promet je bistveno večji, saj je dosegel raven 1,38 milijarde dolarjev, skoraj dvakrat toliko kot v letu pred tem. Yahoo je v istem obdobju prav tako zabeležil dobre rezultate, vendar ti kljub vsemu ostajajo v senci družbe Google. Promet je v tromesečju dosegel višino 1,25 milijarde dolarjev, kar je 51% bolje kot v 2004. Zaslužek je v tem primeru 754 milijonov dolarjev, vendar je kljub temu manj od pričakovanj analitikov. Obe podjetji pričakujeta, da bosta leto zaključili z rekordnimi številkami.

    Objavljeno: 22.7.2005
  • Panasonic prenavlja fotoaparate Lumix

    Panasonic je predstavil tri nove modele iz družine digitalnih fotoaparatov Lumix, ki so namenjeni različnim okusom in potrebam. Najmanjši, a hkrati tudi najbolj elegantni je model Lumix DMC-FX9, ki je debel le 2,4 cm in tehta 127 gramov, ob čemer nudi ločljivost 6 milijonov pik in 3-kratni optični zum. Panasonic se je odpovedal optičnemu kukalu, kar kompenzirajo z velikim, 2,5-palčnim zaslonom. Ta model ima tudi algoritem za stabilizacijo slike in hitrejšo elektroniko, ki omogoča slikanje do treh slik na sekundo.

    Objavljeno: 22.7.2005
  • Microsoft krepi položaj na področju varnosti

    Microsoft nadaljuje s strateškimi investicijami na področju računalniške varnosti z nakupom družbe FrontBridge in nakupom pravic za tehnologijo družbe Finjan. FrontBridge je eden od manjših, a inovativnih proizvajalcev rešitev in storitev za varno pošiljanje elektronske pošte in varno trenutno sporočanje. Kupcem nudijo različna orodja in storitve, med katerimi tudi protivirusno zaščito in orodja za boj proti nezaželeni pošti. Podrobnosti nakupa družbe FrontBridge niso razkrili, navajajo pa, da nameravajo tehnologijo uporabiti v povezavi s poštnim strežnikom Microsoft Exchange, kjer naj bi na ta način okrepili varnost izdelka.

    Objavljeno: 21.7.2005
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji