• Apache bo razvil odprtokodno javo

    Zagovorniki odprte kode, ki so v preteklosti zaman pozivali družbo Sun, naj odpre kodo svoje jave, bodo, kot kaže, našli rešitev v novem odprtokodnem projektu Harmony, ki nastaja v okviru organizacije Apache Software Foundation (ASF). Projekt Harmony predvideva izdelavo okolja Java 2 Standard Edition (J2SE) povsem iz temeljev, kar pomeni, da bodo pod odprto kodo skušali napisati vse potrebne knjižnice, vmesnike in druge elemente jave. Odprtkodna java naj bi imela modularno izvršno (runtime) ogrodje, ki ga bo laže prilagoditi potrebam posameznih projektov.

    Objavljeno: 16.5.2005
  • Pentax OptioSVi

    Pentax je predstavil nov model iz družine digitalnih fotoaparatov Optio, ki se lahko pohvali z ločljivostjo 5 milijonov pik in optičnim zumom 5x. Ob skromnih dimenzijah (9,2 x 5,6 x 2,8 cm) ima OptioSVi vgrajen 1,8-palčni zaslon LCD, makro način za posnetke na razdalji do 3 cm in možnost snemanja video posnetkov pri ločljivosti 320 x 240 pik. Aluminijasto ohišje so nekoliko spremenili in mu dodali učinkovitejše držalo, rahlo pa so spremenjeni tudi menuji. V prodaji bo junija za ceno okoli 360 evrov.

    Objavljeno: 16.5.2005
  • Creative X-Fi Xtreme Fidelity

    Creative Labs je razvil nov zvočni procesor, ki je kar 24-krat zmogljivejši od tistih uporabljenih v današnjih zvočnih karticah. Creative X-Fi Xtreme Fidelity ima kar 51,1 milijonov tranzistorjev (11-krat več kot današnji) in nudi procesno zmogljivost čez 10.000 MIPS. Paralelizem logičnih enot v procesorju omogoča, da se ta samodejno prilagaja zadanim nalogam in procesira vse zahteve v realnem času. Creative Labs zagotavlja, da bo novi procesor nudil celo boljšo kvaliteto od CD posnetkov že z običajnimi posnetki MP3, kar naj bi dosegli z pretvorbo v 24-bitno ločljivost v realnem času in posebnimi algoritmi za restavriranje manjkajočih informacij.

    Objavljeno: 15.5.2005
  • Via načrtuje računalnik za 250 dolarjev

    Podjetje Via Technologies pripravlja načrt za računalnike z delovnim imenom "Terra", ki se bodo skupaj z monitorjem prodajali za manj kakor 250 dolarjev. Računalniki s tako nizko ceno so danes še zelo redki, vendar jim mnogi pripisujejo svetlo prihodnost, zlasti v manj razvitih državah. Še nobeno podjetje pa doslej ni tako poceni ponudilo računalnika skupaj z monitorjem. Via naj bi nizko ceno dosegla z varčevanjem na vseh nivojih, vendar brez pretiravanja. Osnova je procesor C3 s taktom 1 GHz, pomnilnik je velik 128 MB, operacijski sistem Linux pa je nameščen v pomnilnik Flash RAM. Tako so dosegli bistveno zmanjšanje števila sestavnih delov, s tem pa močno vplivali na velikost in seveda ceno računalnika. Po sedanjih poročilih naj bi bili računalniki "Terra" na voljo septembra ali oktobra.

    Objavljeno: 15.5.2005
  • Archos Gmini XS 100

    Podjetje Archos je predstavilo nov predvajalnik MP3 z imenom Gmini XS 100, ki ima vgrajen disk velikosti 3 GB in zelo konkurenčno ceno, ki v ZDA znaša le 180 dolarjev. Gmini XS 100 je predvajalnik skromnih dimenzij in prijetnega videza, na voljo pa je v štirih različnih barvah. Archos je zagotovil združljivost z Microsoftovimi priporočili PlaysForSure, zato je mogoče na računalniku za izmenjavo datotek uporabiti kar predvajalnik Windows Media Player 10. Za hiter prenos podatkov je vgrajen vmesnik USB 2.0, 3 GB prostora pa zadostuje za okoli 1.500 skladb. Predvajalnik lahko uporabljamo tudi kot priložnostni disk USB.

    Objavljeno: 15.5.2005
  • Voljatel ponuja IP telefonijo

    Podjetje Voljatel je kot prvi komercialni ponudnik v Sloveniji objavil začetek trženja internetne telefonije. Hkrati so predstavili tudi storitve VoljaADSL in začetek delovanja fiksne telefonije. Podjetje s tem želi postati vodilni alternativni ponudnik celovitih storitev na področjih interneta, telefonije, videa in omrežnih rešitev v Sloveniji. Uporabniki storitev IP telefonije za klice v nacionalno, mobilna in mednarodna omrežja potrebujejo Voljatelov širokopasovni dostop do interneta, trenutna infrastruktura pa zagotavlja podporo za okoli 10.000 naročnikov.

    Objavljeno: 14.5.2005
  • Olympus Mju Digital 800

    Olympus je predstavil nov model iz družine Mju Digital, ki se lahko pohvali z ločljivostjo 8 milijonov pik. Mju Digital 800 je fotoaparat razmeroma majhnih dimenzij ohišja, ki je kovinsko in vodoodporno, na voljo pa bo v srebrni in temno modri barvi. Novi model premore tudi tehnologijo Bright Capture, ki učinkovito optimizira nastavitve pri slikanju v temnih okoliščinah in v zaprtih prostorih. Mju Digital 800 ima sicer optični zum 3x, 19 načinov slikanja, makro funkcijo za posnetke oddaljene do 3 cm in zmožnost slikanja do 4 slik na sekundo. Pozna tudi možnost snemanja video posnetkov z ločljivostjo VGA in zvoka, manj izkušeni pa lahko računajo na elektronska navodila in priporočila, ki so dosegljiva na 2,5-palčnem zaslonu LCD. V prodaji bo julija za ceno okoli 500 evrov.

    Objavljeno: 14.5.2005
  • Microsoft napoveduje storitev OneCare

    Po skoraj dveh letih razvoja je Microsoft razgrnil svoje načrte na področju računalniške varnosti za domačo rabo. V letošnjem letu bodo tako začeli tržiti storitev z imenom OneCare, s katero bodo uporabnikom nudili celovito zaščito pred računalniškimi nevarnostmi, vključno z zaščito pred virusi, vohunskimi programi in izgubami podatkov zaradi okvare računalnika. Microsoft je potrdil, da bo storitev tržil po naročniškem modelu, podobno kot to nudijo že danes drugi ponudniki na področju varnost, zlasti družbe Symantec, McAfee in Trend Micro.

    Objavljeno: 14.5.2005
  • Voljatel začel s trženjem IP telefonije

    Voljatel je kot prvi komercialni ponudnik začel tržiti IP telefonijo, hkrati pa je predstavil nove storitve VOLJADSL in delovanje fiksne telefonije. Uporabniki IP telefonije za klice v nacionalno, mobilna in mednarodna omrežja potrebujejo Voljatelov širokopasovni dostop do interneta, trenutna infrastruktura pa zagotavlja kakovostne storitve za 10.000 naročnikov. Cene pa se gibljejo v razponu od 0 do 2,5 tolarja za minuto pogovora znotraj Voljatelovega IP omrežja, 6,3 tolarja v minuto za klice v stacionarno omrežje, pri mednarodnih klicih in klicih v domača mobilna omrežja pa so ugodnejši od nacionalnega operaterja telefonije.

    Objavljeno: 13.5.2005
  • Xbox 360 je tu

    Microsoft je prek reklame na televiziji MTV javno razgrnil novo igralno konzolo z imenom Xbox 360. Uradna predstavitev je sicer na konferenci E3, na kateri bosta konzoli delala družbo Sony PlayStation 3 in naslednja generacija konzol družbe Nintendo. Xbox 360 prinaša obilico tehničnih novosti, pa tudi spremenjeno obliko, saj je ohišje elegantno zaobljeno in bele barve. S tehnične plati temelji Xbox na procesorju, ki je zasnovan na osnovi arhitekture PowerPC in ima kar tri jedra (vsak s taktom 3,2 GHz, 1 MB velik predpomnilnik, podpora za dve niti na jedro). Za grafiko skrbi grafični pospeševalnik ATI, pomnilnik pa je velik 512 MB. Vgrajeno ima enoto DVD-ROM 12x, ki zna brati tudi zapisljive DVD nosilce. Vgrajen je 20 GB disk, ki ga je mogoče priključiti z zunanje strani in zamenjati z večjim. Novost so igralni krmilniki, kis o tokrat brezžični).

    Objavljeno: 13.5.2005
  • Avaya prenavlja programsko podporo za internetno telefonijo

    Podjetje Avaya je predstavilo nove rešitve, programsko opremo in telefone, s katerimi želi povečati interes za rešitve na področju internetne telefonije (VoIP). Predstavniki Avaye trdijo, da s svojimi izdelki segajo v naslednjo generacijo internetne telefonije, za katere je predvsem značilen fokus na programskih storitvah, predvsem novih programskih funkcionalnostih. Čeprav so sistemi VoIP zanimivi po eni strani zaradi zmanjšanja stroškov telefonije, je glavni izziv proizvajalcev na področju programske opreme in storitev, zlasti v povezovanju z informacijskimi sistemi. Zaradi tega Avaya stavi na spletne storitve kot mehanizem, s katerimi lahko telefonske funkcije integrirajo v druge programske rešitve. Zaradi tega se je Avaya začela močneje vključevati v organizacije, ki bdijo nad standardi za spletne storitve, v prvi vrsti OASIS.

    Objavljeno: 13.5.2005
  • Microsoft "Maestro" podpira merjene poslovne učinkovitosti

    Microsoft je tik pred začetkom prvega kroga preizkušanja novega orodja za poslovno poročanje, ki bo usmerjeno predvsem na področje merjenja poslovne učinkovitosti na podlagi sistema uravnoteženih kazalcev. Projekt z delovnim imenom "Maestro" bo prinesel novo generacijo orodja, ki omogoča spremljanje kazalcev zbranih na podlagi podatkov v podatkovnih skladiščih podatkovnih strežnikov SQL Server, orodje pa se bo tesno povezalo v strežnik SharePoint Portal Server. Pri tem bo omogočalo prikaz kazalnikov v realnem času prek spletnega vmesnika, z možnostjo natančnejše analize posameznih kazalnikov v globino.

    Objavljeno: 13.5.2005
  • Sun kupuje Tarantello

    Podjetje Sun je za 25 milijonov dolarjev kupilo družbo Tarantella, ki proizvaja rešitve za terminalsko delo prek lahkih odjemalcev, zlasti na področju odprtih sistemov. Družba Tarantella je tudi znana po temu, da je bila do leta 2001 del družbe Santa Cruz Operation (SCO), dokler ni ta prodala svoj oddelek programske opreme družbi Caldera. Sun bo z nakupom podjetja predvsem pridobil možnost dostopov v okoljih Linux in java do programov ter storitev na drugih platformah, na prvem mestu tistih podjetja Microsoft. Sun se s tem nakupom uvršča kot neposredni tekmec Microsoftovim lastnim terminalskim rešitvam, zlasti pa družbi Citrix, ki je že doslej prisotno tudi na področju odprtih sistemov. Podrobnosti o spremembi strategije pod novim lastništvom bodo pri Sunu predstavili nekoliko kasneje.

    Objavljeno: 12.5.2005
  • Intel podpira XenSource

    Podjetje XenSource, ki razvija programsko opremo za virtualizacijo operacijskih sistemov na Intelovi platformi, bo podpiralo v svojih izdelkih Intelovo prihajajočo virtualizacijsko tehnologijo Intel Virtualization Technology (znano pod delovnim imenom Vanderpool), ki bo del bodočih strežniških mikroprocesorjev. Intel bo po drugi strani pomagal tako finančno kot tehnološko, da bo XenSoruce razvil tretjo generacijo odprtokodnega programa Xen, ki postaja vse bolj priljubljena tehnologija za virtualizacijo okolja Linux. Z uporabo Intelove tehnologije bodo virtualni strežniki lahko delovali precej bolj učinkovito in z manjšim pribitkom nad upravljanjem posameznega strežnika, saj bodo nadzorni programi zaradi nove procesorske tehnologije precej bolj razbremenjeni. Xen 3.0 bo nared v tretjem četrtletju, podpiral pa bo tako 64-bitne procesorje, kot tudi večjo stopnjevano razširljivost procesorjev (SMP), s čemer bo mogoče na posameznem računalniku poganjati še več virtualiziranih operacijskih sistemov.

    Objavljeno: 12.5.2005
  • Nosilec HD-DVD s 45 GB

    Toshiba je predstavila dva nova nosilca HD-DVD, ki prikazujeta, kakšne izdelke lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti. Prvi je prototip nosilca HD DVD-ROM, ki podatke hrani kar na treh slojih, skupno pa nudi prostor kar za 45 GB podatkov. Drugi nosilec pa v enem izdelku združuje posnetke HD-DVD in DVD in sicer tako, da na enem sloju nudi podatke v zapisu DVD velikosti do 4,7 GB, na drugen pa zapis HD-DVD velikosti do 15 GB. Nosilec lahko podatke hrani na obeh straneh plošče. Predstavitev nosilca velikosti 45 GB je delno tudi odgovor na konkurenčne nosilce Blu-ray, ki podpirajo velikosti posnetkov do 50 GB.

    Objavljeno: 12.5.2005
  • Microsoft Office 12 že v letu 2006

    Microsoft je prvič javno potrdil, da bo naslednja različica pisarniškega paketa Office nared v drugi polovici naslednjega leta. Mnogi analitiki so že zdaj omenjali, da bo Office 12 na voljo v naslednjem letu, vendar je to javno potrdil šele Bill Gates na nedavni razvojni konferenci. Po nekaterih podatkih naj bi paket bil nared proti koncu leta 2006, kar je kasneje kot načrti za naslednjo različico okolja Windows z imenom Longhorn. Nekateri celo navajajo, da Microsoft namerava "zakasniti" z izdajo Longhorna zaradi želje po sočasni objavi s paketom Office.

    Objavljeno: 12.5.2005
  • HP prenavlja pomnilniške sisteme

    Hewlett-Packard pripravlja večjo osvežitev ponudbe na področju pomnilniških sistemov, s čimer želijo spodbuditi prodajo. HP je namreč prav na področju pomnilniških sistemov dosegel razmeroma slab rezultate, vsaj glede na druge izdelke iz svoje ponudbe. V ta namen nameravajo predstaviti tri nove družine pomnilniških sistemov EVA (Enterprise Virtual Array) in sicer modele EVA4000, EVA6000 in EVA8000. Vsi trije sisteme dopolnjujejo, nadgrajujejo in zamenjujejo dosedanje modele EVA3000 in EVA5000, najzmogljivejša različica pa omogoča hrambo tja do 72 TB podatkov.

    Objavljeno: 11.5.2005
  • Sun Network Computing '05 Q2

    Sun je na zdaj že tradicionalni četrtletni prireditvi Network Computing predstavil novosti, ki jih pripravlja za drugo četrtletje letošnjega leta. V centru pozornosti so bila nova orodja, ki dopolnjujejo vizijo in arhitekturo za upravljanje podatkovnih centrov imenovano Sun N1. Ko so arhitekturo prvič predstavili leta 2002, so pri Sunu dejali, da bodo z orodji N1 ponudili centraliziran način upravljanja podatkovni centrov, ki uporabljajo tehnologijo družbe Sun, pa tudi tekmecev. To strategijo zdaj zapolnjujejo z novimi paketi N1 System Manager in N1 Service Provisioning System (SPS).

    Objavljeno: 11.5.2005
  • Windows Mobile 5.0

    Microsoft je na razvojni konferenci za mobilne in vgradne naprave razkril novo različico okolja Windows Mobile 5, ki je namenjena ročnim računalnikom in pametnim telefonom. Projekt je potekal doslej pod delovnim imenom "Magneto", okolje pa bo na voljo v novih napravah in kot nadgradnja za obstoječe ročne računalnike. Microsoft si obeta, da bo z novo različico povečal tržni delež na področju pametnih telefonov, kjer so za proizvajalce pripravili poseben program in možnosti razlikovanja z možnostjo vključitve dodatnih storitev.

    Objavljeno: 11.5.2005
  • Epson z novimi barvili in brizgalniki zanje

    Epson je na vseevropski tiskovni konferenci v Parizu predstavil novo generacijo suspenzijskih (pigmentnih) barvil UltraChrome K3. Sistem vsebuje 8 barv, od katerih so kar tri črne (navadna, svetla in zelo svetla) in zmore natisniti kar najširši barvni spekter, hkrati pa tudi odlične sivinske fotografije, kot jih potrebujejo profesionalci.

    Objavljeno: 11.5.2005
  • Intelova prva javna demonstracija WiMaxa

    Intel je na razstavi Interop v Las Vegasu pripravil doslej najbolj obsežno predstavitev brezžične tehnologije WiMax doslej. Oddajnik demonstracijskega sistema so postavili na vrh znamenitega stolpa Stratosphere (višina 350 metrov) in z njim pokrili celotno območje Las Vegasa, na razdalji skoraj 20 km od oddajnika pa so dosegali še vedno spoštljivo hitrost prenosa podatkov 7 Mb/s. Z meritvami so ocenili, da je signal pokril območje kar 500 kvadratnih milj.

    Objavljeno: 10.5.2005
  • Epsonov nadgradljivi laserski tiskalnik

    Epson je predstavil nov črno-beli laserski tiskalnik AcuLaser 2600N, ki ga lahko preprosto nadgradimo v barvni laserski tiskalnik. Na tak način se lahko kupec odloči najprej za razmeroma poceni tiskalnik za manjše delovne skupine, ki ga lahko z nakupom barvnih tonerjev spremeni v barvni laserski tiskalnik z zmogljivostjo tiska 30 strani na minuto v črno-belem načinu in 7,5 strani na minuto v barvnem načinu tiska. Tiskalnik ima že v osnovi vgrajene podajalec za 650 listov, 350 MHz procesor in 64 MB RAM, v osnovni različici pa sta tako USB, kot omrežni vmesnik.

    Objavljeno: 10.5.2005
  • DisplayPort - prihodnost za monitorje

    Organizacija VESA je oznanila projekt novega standarda, ki bo zamenjal dosedanje vmesnike VGA in DVI za povezovanje računalnikov z monitorji. VESA (Video Electronics Standards Association), ki ježe doslej bdela nad razvojem standardov VGA in DVI naj bi bila že v dogovoru z velikimi proizvajalci računalniške opreme, da bi testno fazo zaključili jeseni, prvi izdelki pa bodo nared v začetku leta 2006. Vmesnik z imenom DisplayPort naj bi zamenjal tako dosedanje analogne kot digitalne vmesnike, povezoval pa bo različne naprave (ne nujno samo računalnike) z zasloni LCD, plazmami, katodnimi monitorji in projektorji.

    Objavljeno: 10.5.2005
  • Apache Lenya 1.2.3

    Organizacija Apache Software Foundation (ASF) je po komaj dveh mesecih razvoja predstavilo novo in pomembno različico orodja Lenya, ki služi za upravljanje spletnih vsebin. Odprtokodni projekt Lenya 1.2.3 temelji na arhitekturi java/XML ter ogrodju Apache Cocoon 2.1.7, omogoča pa upravljanje in urejanje spletnih vsebin, nadzor pretoka opravil in različic dokumentov ter časovno razporejanje objav vsebin.

    Objavljeno: 9.5.2005
  • IBM povezuje super računalnike in strežniške rezine

    IBM je potrdil obstoj projekta, v okviru katerega naj bi združili tehnologijo super računalnikov Blue Gene z okoljem strežniških rezin. Čeprav je projekt šele na svojih začetkih, IBM že navaja možnost, da bi lahko v letih 2006 oziroma 2007 objavili super računalnike, ki temeljijo na strežniških rezinah. Po uspešnih namenskih projektih za velike ameriške raziskovalne organizacije ja namreč IBM objavil tudi komercialno ponudbo super računalnikov, ki jih trži pod imenom Blue Gene/L. V večini primerov gre za računalniške gruče manjših strežnikov, ki uporabljajo specializirano programsko opremo za učinkovito rabo računalniških sredstev. Marca je IBM tako začel prodajati zmogljivosti nekaterih sistemov v svoji lasti, ki jih lahko stranke najamejo na zahtevo.

    Objavljeno: 9.5.2005
  • Ponovna rast prodaje ročnih računalnikov

    Sodeč po družbi Gartner je prodaja ročnih računalnikov v prvem četrtletju letošnjega leta zrasla kar za dobrih 25% v primerjavi z enakim obdobjem lani. Čeprav so še pred nedavnim nekateri analitiki ročne računalnike šteli med "odpisane", je povpraševanje po tovrstnih napravah začelo precej naraščati, zlati kot pripomočki za brezžični dostop do elektronske pošte. Najbolj so prodajani predvsem izdelki z bogatimi funkcijami, kot so vmesniki Wi-Fi, vgrajene tipkovnice in veliki zasloni. V Evropi je veliko povpraševanje po modelih, ki imajo vgrajene sprejemnike GPS.

    Objavljeno: 9.5.2005
  • Microsoft prenavlja podporo za Wi-Fi

    Microsoft je objavil osvežitev na področju varnosti za brezžična omrežja Wi-Fi, ki zdaj vključuje podporo za protokol WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2). Nova različica protokola, ki temelji na standardu IEEE 802.11i, nudi boljši algoritem za šifriranje podatkov (AES), s tem pa bolj varno uporabo brezžičnih omrežij. Novost je tudi podpora za protokol WPS/IE (Wireless Provisioning Services Information Element), ki omogoča lažje in hitrejše posredovanje informacij o konfiguraciji in storitvah brezžičnega omrežja, v katerega se priključuje odjemalec. Popravek je dosegljiv prek proizvajalčevega strežnika za popravke.

    Objavljeno: 9.5.2005
  • Novi Kodakovi modeli EasyShare

    Podjetje Kodak je osvežilo ponudbo digitalnih fotoaparatov EasyShare s tremi novimi modeli iz družine "C". Vsi trije fotoaparati so v prodaji ločeno ali skupaj s priklopno postajo, ki omogoča enostavno tiskanje fotografij neposredno iz fotoaparata. Novi modeli EasyShare C360, C330 in C310 se pridružujejo dosedanjim modelom C340 in C300, nudijo pa ločljivost 5 milijonov (C360) oziroma 4 milijone pik (C330 in C310). Razlika med manjšima modeloma je v optiki, kjer ima C330 tako kot C360 optični zum 3x, model C310 pa le fiksno optiko. Zmogljivejša modela imata že v fotoaparatu vgrajene funkcije za obdelavo fotografij, kot sta odstranjevanje "rdečih oči" in obrezovanje, model C360 pa omogoča tudi snemanje video posnetkov v VGA ločljivosti. Cene novih modelov v ZDA znašajo 140, 180 in 280 dolarjev, za priklopno postajo, ki omogoča neposredno priključitev na tiskalnik, pa je treba odšteti še dodatnih 100 dolarjev.

    Objavljeno: 7.5.2005
  • Novi 64-bitni računalniki HP

    Hewlett Packard je predstavil nove modele osebnih računalnikov in delovnih postaj, ki temeljijo na novih 64-bitnih procesorjih Pentium. Prva novost je družina poslovnih računalnikov dc7600, ki so na voljo v namizni različici, pomanjšanjem ohišju in mini stolpu. Računalniki temeljijo na naboru Intel 945G, posebnost pa so napredne funkcije s področja varnosti, ki ustrezajo standardu Trusted Platform Module 1.2. S temi funkcijami so računalniki že pripravljeni za nove varnostne zmožnosti, ki jih bo ponujala naslednja različica okolja Windows z delovnim imenom "Longhorn". Na enaki zasnovi je zasnovana tudi delovna postaja HP xw4300, ki temelji na naboru Intel 955X in ima širšo izbiro možnih grafičnih kartic ter večje možnosti razširljivosti. HP je tudi osvežil računalnike dx5150, ki so zasnovani na 64-bitnih procesorjih podjetja AMD. Vsi našteti računalniki lahko uporabljajo novo 64-bitno različico okolja Windows XP.

    Objavljeno: 7.5.2005
  • 50 milijonov prenosov Firefoxa

    V manj kot letu dni so uporabniki prenesli k sebi že 50 milijonov izvodov odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox. Zanesljivo delovanje, razmeroma večja varnost in številne zanimive funkcije do omogočile, da je brskalnik pridobil nekje med 6 in 10% tržnega deleža, odvisno od podatkov različnih raziskovalnih organizacij. Med vsemi brskalniki je delež uporabnikov v minulem letu najhitreje rasel prav pri Firefoxu. Na prvem mestu pa je še vedno Internet Explorer, ki ga uporablja nekje 86% vseh uporabnikov svetovnega spleta.

    Objavljeno: 7.5.2005
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji