• Prihaja vstopni Huawei Y8s

    Zanimivosti novega vstopnega modela bodo dvojna kamera na prednji strani, glavna kamera z 48 milijoni pik in nočni način.

    Objavljeno: 6.5.2020 12:52
  • Storitve v oblaku kljub epidemiji rastejo

    Medtem, ko je epidemija večini gospodarskih panog povzročila resne težave, ponekod tudi dramatičen padec prihodkov, ponudniki storitev v oblaku navajajo, da v teh časih beležijo zelo dobre ali celo rekordne rezultate. Epidemija je močno povečala povpraševanje po rešitvah za delo na daljavo, ki so seveda pogosto narejene kot oblačne storitve.

    Objavljeno: 6.5.2020 11:00
  • Največji registrar domen na svetu, GoDaddy, potrdil vdor

    Največji registrar domen na svetu, GoDaddy, je potrdil vdor v sistem, konkretno je napadalec imel dostop do prijavnih podatkov za SSH dostop pri računih za gostovanje spletnih strani.

    Objavljeno: 6.5.2020 11:00
  • Xiaomi pripravlja telefon s kamero, skrito pod zaslonom

    Xiaomi je prikazal telefon (no, "render" telefona), pri katerem so prednjo kamero (za selfi) skrili kar pod zaslon.

    Objavljeno: 5.5.2020 15:52
  • PewDiePie nazaj na YouTube

    Najbolj priljubljen ustvarjalec YouTube posnetkov, PewDiePie, je leta 2019 podpisal ekskluzivno pogodbo s tekmecem, sedaj pa se vrača.

    Objavljeno: 5.5.2020 14:10
  • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

    Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

    Objavljeno: 5.5.2020 11:08
  • Vlada zaradi kibernetskih groženj ustavlja 5G

    Na včerajšnji seji sveta za nacionalno varnost (SNAV) so najprej govorili o državnem načrtu za epidemije, podobne trenutnemu koronavirusu, v drugi točki pa o tehnologiji 5G. Čeprav je izbira tem za isto sejo vsled kipečim teorijam zarote o povezavi med 5G in koronavirusom nekoliko neposrečena, točki nista bili povezani. Obravnavali so oceno tveganj kibernetske varnosti v zvezi s tehnologijo 5G.

    Objavljeno: 5.5.2020 05:00
  • Indija z obvezno uporabo aplikacije za beleženje stikov

    Indija je v predelih z večjimi izbruhi koronavirusa predpisala obvezno uporabo aplikacije za beleženje medsebojnih stikov.

    Objavljeno: 4.5.2020 12:10
  • Samsung povečuje vlaganja v razvoj

    Samsung je v zadnjem četrtletju povečal vlaganja v razvoj, od januarja pa do marca letos so temu namenili okoli 4,3 milijard dolarjev.

    Objavljeno: 4.5.2020 11:50
  • Samsung in AMD pripravljata mobilni grafični procesor

    Lani sta se Samsung in AMD dogovorila o sodelovanju na področju mobilnih grafičnih "kartic", po prvih govoricah naj bi bil novi grafični procesor izredno zmogljiv.

    Objavljeno: 4.5.2020 10:08
  • Varnost plačilnih in bančnih mobilnih aplikacij

    Kibernetske nevarnosti in zlonamerna programska oprema sta v finančnem sektorju v porastu. V časih vsesplošne uporabe mobilnih telefonov je zato potrebna celovita varnostna zaščita. Promon SHIELD™ zagotavlja varnost, ki jo potrebujete za ohranitev in izboljšanje vašega poslovnega ugleda.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 4.5.2020 09:46
  • Apple pravi, da se počasi prebujamo

    Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

    Objavljeno: 3.5.2020 10:00
  • Primer EventBot: nastajanje zlonamerne aplikacije v živo

    Tudi za mobilne aplikacije obstaja precej zlonamernih programov, a večinoma gre za predelave nekaj kosov kode, ki jih hekerji prilagajajo trenutnim potrebam. Redkeje pa se zgodi, da dobimo čisto nov kos škodljive programske opreme. Tak primer je EventBot, ki se je po napravah z Androidom začel širiti marca letos.

    Objavljeno: 2.5.2020 12:00
  • iPhone 12 naj bi ponovno uvedel bralnik prstnih odtisov

    Spletne govorice pravijo, da naj bi prihajajoči iPhone 12 poleg sedaj že običajne prepoznave obraza za odklepanje uporabljal tudi bralnik prstnih odtisov. Nameščen naj bi bil pod zaslonom OLED, podobno torej, kot ga tam ima že kar nekaj androidnih telefonov.

    Objavljeno: 2.5.2020 10:30
  • Dolgčas? Poigrajte se z Googlovimi živalmi v 3D!

    Na lanski konferenci I/O je Google najavil namero, da bo v svoj iskalnik vgradil razne predmete v nadgrajeni resničnosti (AR – Augmented Reality). Od takrat se je tja nakapljalo kar nekaj – 3D živali.

    Objavljeno: 2.5.2020 10:00
  • Svet za nacionalno varnost bo v ponedeljek razpravljal tudi o 5G

    Predsednik vlade Janez Janša je za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost. Kot sledi iz vabila, sta na dnevnem redu obravnava elementov za pripravo državnega načrta za epidemijo ranga covida-19 in ocena tveganj kibernetske varnosti v zvezi s tehnologijo 5G.

    Objavljeno: 1.5.2020 12:00
  • Brezplačna online konferenca o informacijski varnosti

    V mesecu juniju bo potekala BREZPLAČNA online konferenca o informacijski varnosti - INFOSEK EXPO.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.5.2020 11:23
  • Brezplačno si oglejte TOP 4 predavanja osrednjega dogodka za podatkovne centre v Sloveniji

    V času pospešene digitalizacije, ki odpira vrata za vstop v dobo inteligentnega sveta, je informacijski sistem postal jedro in ključni del slehernega podjetja. Naj gre za proizvodno ali storitveno podjetje, za javno ustanovo ali zavod.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.5.2020 11:16
  • Brezplačna online konferenca ZAUH

    Tudi letos nismo pozabili na vse, ki se pri svojem delu ukvarjate z zajemom, arhiviranjem, upravljanjem in hrambo podatkov ter digitalizacijo.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.5.2020 11:05
  • Prenesimo svoje Facebook fotografije v – Google Photos!

    Iz rubrike »Ali ste vedeli?« - ali ste vedeli, da lahko fotografije in video posnetke iz Facebooka samodejno prenesete v Googlovo fotografsko storitev Google Photos?

    Objavljeno: 1.5.2020 11:00
  • Naprej - v normalnost

    Slovenija je epidemijo koronavirusa preklicala kot prva v Evropi. Če smo v majski številki Monitorja (stran 5) še govorili predvsem o sodelovanju na daljavo, se sedaj že vračamo v podjetja. Čeprav so določene omejitve še v veljavi, se bo poslovno življenje počasi normaliziralo. Pa se bo res?

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.5.2020 10:46
  • Samsung Galaxy Note 20 naj bi uporabljal izboljšani procesor Exynos 992

    Nova Samsungova beležka, ki naj bi bila, če bo vse po sreči, predstavljena nekje jeseni, kot vsako leto, naj bi uporabljala izboljšani Samsungov procesor Exynos. Vsaj v Evropi, morda tudi v Južni Koreji.

    Objavljeno: 30.4.2020 10:30
  • Tudi Google v boj z Zoomom!

    Meteroski vzpon rešitve Zoom, ki se je začel po vzpostavitvi globalne karantene, je treba ustaviti, so ugotovili dosedanji videokonferenčni velikani. Microsoft (Skype), Cisco (Webex) in Google, pa tudi manjši ponudniki, kot je denimo Whatsup, na tem močno delajo. Google bo denimo popolnoma odprl storitev Google Meet.

    Objavljeno: 30.4.2020 10:00
  • HC Cloud je ena najboljših praks oblačnega okolja

    V podjetju HC Center so po 10 letih popolnoma prenovili IT-infrastrukturo za potrebe oblačnih storitev blagovne znamke HC Cloud. Ta se nahaja v več podatkovnih centrih. Robert Puh, tehnični direktor podjetja, nam je zaupal, kako je potekala prenova sodobnega IT oblačnega okolja.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 30.4.2020 09:10
  • Prisluškovanje računalnikom z grafičnimi karticami

    Tudi računalniki, ki niso povezani v internet, so ranljivi in lahko iz njih odtekajo podatki, če so okuženi. Tega se zavedamo od afere Stuxnet, odtlej pa raziskovalci redno demonstrirajo nove načine, kako komunicirati z računalnikom, ki ni povezan v omrežje. Raziskovalci iz podjetja Duo so pokazali, da gre celo z grafično kartico.

    Objavljeno: 30.4.2020 05:00
  • Vse o delu in šolanju od doma – v novem Monitorju

    Na voljo je nova številka Monitorja, v kateri smo se lotili dveh trenutno izredno aktualnih tem – delo in šolanje od doma. Kako organizirati delo od doma, da bo čim bolj učinkovito in čim manj stresno, in kako se z moderno tehnologijo spopadajo učenci in učitelji.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 29.4.2020 06:51
  • Googlova umetna inteligenca ni vsemogočna: neuspeh v medicini

    Pogosto pišemo o umetni inteligenci, pri čemer navadno poročamo o uspehih različnih oblik umetne inteligence. Na področju medicine se trudijo Google (in podružnica DeepMind), IBM in številni drugi igralci, ki med drugim razvijajo orodja za lažjo, hitrejšo in bolj avtomatično diagnostiko. A vedno ne gre po načrtih. Google je razkril, kako je njegovi umetni inteligenci spodletelo.

    Objavljeno: 29.4.2020 05:00
  • Zum na telefonskih fotoaparatih bo počasi postal običajen

    Leto in pol je tega, kar je Huaewei v svoj telefonu P20 Pro prvi vgradil »periskopski« objektiv, ki omogoča več kot 2× približevanje fotografiranega motiva in počasi bodo take zmogljivosti začeli pridobivati tudi telefoni, ki ne stanejo celo premoženje.

    Objavljeno: 28.4.2020 10:00
  • Francoski regulator je odobril uporabo aplikacije za sledenje stikom z okuženimi

    Francoski regulator oz. informacijski pooblaščenec CNIL je izdal pozitivno mnenje k uporabi aplikacije oz. projekta StopCovid, ki ga pripravlja francoska vlada.

    Objavljeno: 28.4.2020 09:00
  • V svet vohunov prihaja umetna inteligenca

    Za britansko obveščevalno službo GCHQ je inštitut RUSI (Royal United Services Institute) preučil, kako pomembna bo umetna inteligenca v prihodnost obveščevalne in protiobveščevalne dejavnosti. Ugotovili so, da ker napadalci čedalje pogosteje uporabljajo umetno inteligenco, bo moralo enako veljati tudi za vse tri britanske obveščevalne službe (GCHQ, MI5 in MI6). Pri tem pa umetna inteligenca sama po sebi ne bo dovolj, saj bo uporabna kot podpora človeškim strokovnjakom.

    Objavljeno: 27.4.2020 10:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji