• V ZDA ukradli podatke več kot 100 milijonov ljudi

    Ameriška banka Capital One je razkrila, da je bila marca tarča hekerskega napada, v katerem so ji bili odtujeni podatki več kot 100 milijonov uporabnikov.

    Objavljeno: 30.7.2019 08:00
  • Kako je Facebook ubil šifriranje

    V minulih letih je bilo prelitega veliko črnila glede vprašanja, ali naj se podjetjem dovoli razvijati aplikacije, ki omogočajo šifriranje podatkov od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end). V takem primeru organi pregona niti v zakonsko upravičenih primerih ne morejo priti do komunikacije, kar je po mnenju nasprotnikov šifriranja nedopustno. Medtem pa so zagovorniki opozarjali, da se kakršnokoli vgrajevanje stranskih vrat ali izročanje ključev sodiščem nujno konča slabo, ker bodo te iste ranljivosti slej ko prej začeli izkoriščati zlikovci, tako da na koncu varen ne bo nihče.

    Objavljeno: 30.7.2019 05:00
  • Telefon brez vidnih (stranskih) robov

    Kitajski Oppo je predstavil prototip telefona z zaslonom brez vidnih stranskih robov.

    Objavljeno: 29.7.2019 11:00
  • Fortnite - rekordna nagrada v roke ameriškemu najstniku

    V ZDA se je končalo največje tekmovanje v svetu e-športa doslej, zmagovalec turnirja v igranju igre Fortnite je bogatejši za tri milijone ameriških dolarjev.

    Objavljeno: 29.7.2019 10:00
  • BMW bo za Apple CarPlay v svojih avtomobilih zaračunaval 80 dolarjev na leto!

    Vedno več avtomobilov, tudi v srednjem in celo nižjem razredu, danes ponuja povezavo s telefonom, bodisi v obliki Apple CarPlay bodisi Google Auto, nekateri celo oboje. Velika večina to ponuja zastonj. BMW ne.

    Objavljeno: 28.7.2019 13:00
  • Applovi pogodbeni sodelavci velikokrat poslušajo intimne in zaupne posnetke Siri

    Poročali smo že, da Apple, Google in Amazon uporabljajo zunanja podjetja, kjer uslužbenci poslušajo manjši del pogovorov s programskimi pomočnicami. Razlog je v ocenjevanju delovanja le teh, oz. v izboljšanju razumevanja in komunikacije z uporabniki.

    Objavljeno: 28.7.2019
  • Svetovni pokal v – Fortniteu!

    V New Yorku, na stadionu Flushing Meadows, kjer navadno za US Open igrajo teniški zvezdniki, poteka finale svetovnega pokala v igranju igre Fortnite.

    Objavljeno: 28.7.2019
  • Novi Sony RX100 – Mark VII

    Sony je, ponovno, predstavil nadgrajeno različico svojega vrhunskega kompaktnega fotoaparata RX100.

    Objavljeno: 27.7.2019 10:00
  • Izsiljevalski virus tudi na napravah NAS Synology

    Pred kratkim smo poročali o izsiljevalskem virusu, ki se je razpasel po napravah NAS proizvajalca QNAP. Poznavalci so takrat zastrigli z ušesi in se pridušali, da je naslednji na vrsti drugi znani proizvajalec – Synology. Kot kaže, so imeli prav.

    Objavljeno: 26.7.2019 12:00
  • Kaj pa če se zgodi telefonu nesreča?

    Ne skrbite. Huawei bo brezplačno zamenjal razbit zaslon ali zadnjo stran vašega pametnega telefona. *

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 26.7.2019
  • Nissan Leaf je lahko rezervni vir energije v hiši

    Nissan je v sodelovanju z agencijo ENEL X v Čilu predstavil dvosmerni polnilni sistem (V2G – Vehicle to Grid). Demonstracijska postavitev vključuje električni avtomobil Nissan Leaf, dvosmerni polnilec CHAdeMO, hranilni sistem za energijo in sončne celice zmogljivosti 3 kW.

    Objavljeno: 25.7.2019 11:20
  • Samsung Galaxy Fold, prepogljivi telefon/tablica, je menda popravljen in pripravljen za prodajo

    Samsung sporoča, da so tehnične težave s prvim prepogljivim telefonom menda uspešno odpravili, zato bo naprava ponovno naprodaj, predvidoma v septembru, vendar le na »izbranih tržiščih«.

    Objavljeno: 25.7.2019 11:00
  • Facebook bo zaradi slabega varovanja zasebnosti uporabnikov plačal 5 milijard dolarjev

    Ameriška agencija FTC (Federal Trade Commisision) je s Facebookom dosegla poravnavo, s katero se je podjetje zaradi svojih preteklih slabih praks z varovanjm zasebnosti svojih uporabnikov zavezalo plačati 5 milijard dolarjev kazni.

    Objavljeno: 25.7.2019
  • Tudi Tinder se je odločil, da Googlu ne bo plačeval 30 odstotkov

    Podjetje Match, lastnik priljubljene »zmenkarijske« aplikacije Tinder je stopilo na vlak tistih, ki so se odločili uporabnikom ponuditi lastni sistem zaračunavanja in bo obšlo plačilni sistem v Google Play.

    Objavljeno: 24.7.2019 14:00
  • Applove ure naj bi leta 2020 imele zaslon s tehnologijo MicroLED

    Portal MacRumors poroča, da bo Apple v dogovoru s tajvanskim izdelovalcem polprevodnikov TSMC že leta 2020 predstavil uro Watch, ki bo imela zaslon na podlagi tehnologije MicroLED.

    Objavljeno: 24.7.2019 12:30
  • Facebookova aplikacija za otroke omogočala tudi komuniciranje z neznanci

    Aplikacija Messenger Kids, ki jo je Facebook predstavil leta 2017, je imela do nedavnega varnostno luknjo, zaradi katere otroci niso bili zaščiteni pred stiki z neznanci, kar je sicer osnovni namen aplikacije.

    Objavljeno: 24.7.2019 12:00
  • Najbolj priljubljene mobilne aplikacije v Sloveniji

    Po podatkih analitskega podjetja App Annie je med slovenskimi uporabniki, kljub zadnjemu »škandalu«, še vedno najbolj priljubljena aplikacija – FaceApp. Tako na iPhonih, kot na telefonih Android.

    Objavljeno: 24.7.2019
  • Ali Apple kupuje Intelov oddelek za 5G?

    The Wall Street Journal poroča, da je Apple z Intelom v »resnih pogovorih« glede nakupa njegovega modemskega oddelka. Ta je med drugim že skorajda razvil tudi modem 5G.

    Objavljeno: 23.7.2019 14:00
  • Igralni telefon, drugič!

    Asus je napovedal nadgrajeno različico svojega telefona ROG, ki bo popolnoma usmerjen k igričarjem.

    Objavljeno: 23.7.2019 12:00
  • Hekerski vdor razkril projekte ruskih obveščevalcev

    Rusko podjetje SyTech, ki dela za tamkajšnjo tajno službo FSB, je bilo žrtev hekerskega napada, ki je odplaknil 7,5 TB podatkov. Za zdaj še neznani napadalci iz hekerske skupine 0v1ru$ so tam našli informacije, ki dokazujejo, da je SyTech za FSB intenzivno razvijal metode za zlom omrežja Tor.

    Objavljeno: 23.7.2019 05:00
  • Z iPhoni si bo kmalu mogoče deliti glasbo na slušalkah

    V novi različici iOS (13) bo mogoče glasbo, ki jo poslušamo na brezžičnih slušalkah bluetooth enostavno predvajati tudi na slušalkah prijatelja. Na ta način bosta lahko oba poslušala isto glasbo ali morebiti gledala film.

    Objavljeno: 23.7.2019
  • Android - boljša podpora brezžičnim slušalkam

    Google v svojem razvijalskem blogu sporoča, da se trudijo močno podpreti nadgrajeni način brezžičnega povezovanja naprav s slušalkami, t.i. Fast Pair.

    Objavljeno: 22.7.2019 15:00
  • Microsoft se je odločil – namestili boste nove Windows 10 in pika!

    Težave z letošnjo (majsko) različico 1903 so kar nekaj uporabnikov Windows 10 prestrašile, zaradi česar so se odločili ignorirati pozive k nadgradnji in ostati na lanski različici 1803. Toda Microsoft sporoča, da bo nadgradnja kmalu obvezna.

    Objavljeno: 22.7.2019
  • Novi Chrome se bo bolj potrudil z Načinom brez beleženja zgodovine

    Nova različica brskalnika Chrome (76) bo spletnim stranem preprečila ugotavljanje ali jih je obiskal uporabnik z vklopljenim načinom brez beleženja zgodovine (Incognito mode). Chrome 76 naj bi bil na voljo konec tega meseca.

    Objavljeno: 22.7.2019
  • Intelova tehnologija za hitrejšo umetno inteligenco

    Umetna inteligenca in strojno učenje sodita med najzahtevnejša računalniška bremena, zato se raziskave vse bolj usmerjajo v učinkovito strojno pospeševanje tovrstnih računskih operacij. Intel že dalj časa razvija specializirane procesorje Loihi, ki "simulirajo nevrone v računalniških možganih".

    Objavljeno: 21.7.2019 05:00
  • Amazon pripravlja robota za domačo rabo

    Po informacijah, ki curljajo iz družbe Amazon, v podjetju pripravljajo cel niz zanimivih strojnih izdelkov. Med njimi bo brez dvoma največ pozornosti vzbudil prvi robot za domačo rabo, ki nastaja v okviru projekta z internim imenom Vesta.

    Objavljeno: 20.7.2019 01:00
  • EU Qualcomm kaznovala s 242 milijoni evrov

    Po tem, ko je Qualcomm pred kratkim s poravnavo zaključil dolgoletni, predvsem pa drag spor z družbo Apple, so dobili nov hladen tuš. Evropska komisija jih je spoznala za krive glede obtožb o zlorabah svojega tržnega položaja na področju sistemskih vezij za telefonijo 3G (da, 3G!). Zaradi tega so jim naložili plačilo kazni v višini 242 milijonov evrov.

    Objavljeno: 20.7.2019 01:00
  • YouTube Music tudi v Sloveniji

    Priljubljena spletna storitev YouTube Music je odslej na voljo tudi v Sloveniji. Osnovna storitev je brezplačna, uporabniki pa imajo dostop do videospotov, uradnih albumov, singlov, remiksov in koncertov v živo. YouTube Music zna tudi priporočati glasbo glede na uporabnikove preference in pogosto poslušano glasbo, pa tudi priložnost (telovadba, sprostitev,…). Ustvariti je mogoče predvajalne sezname ali pa dostopati do tematskih seznamov, ki so jih objavili drugi uporabniki.

    Objavljeno: 19.7.2019 08:00
  • Galileo spet deluje

    Po večdnevnih težavah je evropski navigacijski sistem Galileo ponovno operativen. Sistem je bil nedosegljiv zaradi napake na zemeljskem delu, neuradno v italijanskem in nemškem delu. Evropska agencija za globalno navigacijo (GNSS) je sporočila, da se je situacija normalizirala in da Galileo ponovno deluje, čeprav se lahko primeri še kakšna nenatančnost.

    Objavljeno: 18.7.2019 21:00
  • Podjetje Elona Muska razkriva vmesnik do človeških možganov

    Strast za napredek v tehnologiji in znanosti, ki jo ima milijarder Elen Musk, kot kaže nima meja. Po podjetjih, med katerimi omenimo samo SpaceX in Tesla, ki dejansko spreminjajo pričakovanja in navade celotne družbe, zdaj javno razkriva naslednji velik korak za človeštvo, ki ga pripravlja njegovo visokotehnološko podjetje Neuralink.

    Objavljeno: 18.7.2019 08:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji