• Apple 10. septembra pripravlja predstavitev novih izdelkov

    Sodeč po navedbah številnih virov, ki so v preteklosti dajali pravilne napovedi, bo Apple v začetku septembra predstavil novo generacijo telefonov iPhone, pametnih ur Apple Watch, brezžičnih slušalk AirPods in pametnih zvočnikov HomePod. Čeprav je bil septembrski dogodek doslej rezerviran predvsem za telefone in ure, pa naj bi tokrat predstavili tudi novo generacijo tablic iPad in prenosnikov MacBook Pro. Za nameček pričakujemo tudi novosti pri spletnih storitvah, med njimi tudi dolgo pričakovanega konkurenta Netflixu, z imenom Apple TV+.

    Objavljeno: 23.8.2019 01:00
  • Google, Intel in Microsoft ustanavljajo nov konzorcij za varnost podatkov

    Varnost in zaupnost sta v današnjih dneh najbrž največje prioritete ponudnikov in uporabnikov računalniške tehnologija. Toda če danes imamo že dokaj dobre standarde za varovanje hranjenih podatkov in njihov transport, je razmeroma malo standardiziranega na področju varovanja podatkov med tem, ko so v uporabi oziroma obdelavi.

    Objavljeno: 22.8.2019 08:00
  • Gmail dobiva pomoč umetne inteligence

    Google je začel tehnologijo umetne inteligence za pregledovanje pravopisa iz programa Docs počasi seliti tudi v priljubljeni spletni odjemalec za elektronsko pošto Gmail. Umetna inteligenca bo kmalu znala samodejno popravljati najbolj pogoste napake že med tipkanjem besedila elektronskih spočil na način, ki je precej boljši in zanesljiv od današnjih algoritmov za črkovanje.

    Objavljeno: 22.8.2019 08:00
  • Samsungov QD-OLED: cenejši in boljši OLED

    Plazma je umrla, klasični LCD-televizorji tudi. Danes je izbira med OLED in QLED, ki sta kljub vizualni podobnosti besed povsem različni tehnologiji. QLED je nadgradnja tehnologije LED-LCD. Glavno vlogo imajo še vedno tekoči kristali, ki ustrezno filtrirajo svetlobo, ki prihaja z zadnje strani zaslona (backlight). Če jim dodamo kvantne pike, so barve na teh zaslonih še živahnejše, in to je doslej uporabljal Samsung.

    Objavljeno: 21.8.2019 10:00
  • Kako milenijci komunicirajo v podjetjih

    Generacija Y, torej milenijci predstavljajo danes že okoli 35% delovne sile in podjetja se bodo morala začeti prilagajati načinom komunikacije, ki je značilna zanje. Nobena novost ni, da milenijci najraje pošiljajo trenutna sporočila in sovražijo telefonske pogovore. Raziskave kažejo, da so pri pri milenijcih telefonske aplikacije šele na petem mestu po priljubljenosti, za igrami, glasbo, družabnimi omrežji in brskanjem po internetu. V poslovnem mestu uporabljajo trenutno sporočanje tako za komunikacijo s sodelavci, kot tudi strankami. Trenutno sporočanje pred ostalimi oblikami komunikacij ima najraje kar 68% pripadnikov generacije Y.

    Objavljeno: 21.8.2019 07:00
  • Največji čip na svetu bo poganjal umetno inteligenco

    Si predstavljate računalniški čip, ki je večji od tabličnega računalnika? Medtem ko običajni čipi, denimo mikroprocesorski, merijo nekaj kvadratnih centimetrov in jih lahko spravimo na noht, so v podjetju Cerebras izdelali čip, ki meri 462 kvadratnih centimetrov. Čip bo namenjen umetni inteligenci.

    Objavljeno: 21.8.2019 05:00
  • 85% podjetij načrtuje projekte povezane z Internetnimi stvarmi

    Raziskava IoT Signals, ki jo je Microsoft opravil med več kot 3.000 odločevalci v podjetjih iz celega sveta razkriva, da so naprave IoT postale eden od glavnih dejavnikov pri digitalni transformaciji podjetij. Med anketiranci je kar 85% takih, ki se tako ali drugače ukvarja z napravami IoT, res pa je, da je od tega tri četrtine takih, ki imajo prave projekte šele v načrtu. Zanimivo, da se rezultati o stopnji implementacije IoT ne razlikuje dosti med različnimi regijami in državami po svetu, kar pomeni, da se s tehnologijo IoT ukvarjajo povsod.

    Objavljeno: 20.8.2019 15:00
  • Donald Trump, Tim Cook, Apple, Samsung in carinske dajatve

    Ameriški predsednik Donald Trump in Tim Cook, vodja Applea, sta imela v petek večerjo v predsednikovem golf klubu v New Jerseyu. Večerja je bila tako zanimiva, da se je Trump odločil o njej razgovoriti pred novinarji.

    Objavljeno: 20.8.2019 12:00
  • ZDA: polne sankcije proti družbi Huawei (ponovno) zamaknjene za 90 dni

    19. avgusta bi v ZDA morala začeti veljati prepoved trgovanja z izdelki kitajske korporacije Huawei, vendar je ameriško ministrstvo za trgovino prehodno obdobje v zadnjem trenutku podaljšalo za nadaljnjih 90 dni, natanko do 17. novembra.

    Objavljeno: 20.8.2019 07:00
  • Velik organiziran hekerski napad na Teksas

    Minuli konec tedna se je v Teksasu zgodil velik hekerski napad, katerega tarča je bilo vsaj 23 organizacij lokalne uprave. Trenutno ni znanih veliko informacij, vemo pa, da je šlo za usklajen napad. Imen organizacij, ki so bile tarče, še niso razkrili.

    Objavljeno: 20.8.2019 05:00
  • Digitalni razkorak držav srednje in centralne Evrope se povečuje

    Družba PricewaterhouseCoopers (PwC), ena od največjih revizijskih in svetovalnih hiš na svetu, je nedavno objavila zanimivo poročilo stopnji zrelosti digitalnega poslovanja in izzivih zasebnih podjetij v srednji in vzhodni Evropi (CEE). Raziskava, ki je vključila čez 600 podjetij iz 15 držav, je žal pokazala, da se digitalni razkorak držav CEE, kamor sodi tudi Slovenija, v primerjavi z razvitejšimi veča, podjetja pa zaradi tega ne morejo izkoristiti vseh svojih potencialov.

    Objavljeno: 19.8.2019 14:00
  • Skype for Business bo ukinjen čez dve leti

    To kar se je namigovalo že vrsto mesecev, je zdaj postalo tudi uradno: Microsoft je oznanil, da bo konec julija leta 2021 ukinil v poslovnem okolju zelo razširjen program za trenutno sporočanje, videokonference in sestankovanje Skype for Business. Nadomestil ga bo mlajši, sodobnejši in popolnejši Microsoft Teams.

    Objavljeno: 19.8.2019 10:00
  • Kjer se prepirata Amazon in SpaceX, OneWeb dobiček ima

    Ko smo marca pisali o prihajajočem internetu na stotinah majhnih satelitov, smo članek zaključili z besedami: »Prednost pa bo imel, kdor bo prvi. Trenutno kaže, da bo to OneWeb.« Pol leta pozneje se je to potrdilo, saj OneWeb brez velikega pompa prehiteva največja rivala SpaceX in Amazon.

    Objavljeno: 19.8.2019 05:00
  • Kako je Kaspersky omogočal sledenje uporabnikom

    Priljubljeni protivirusni program Kaspersky je vsaj od leta 2015 spletnim stranem, ki so jih obiskali uporabniki programa Kaspersky, omogočal sledenjem posameznim uporabnikom. Pisci nemške revije c't so odkrili, da Kaspersky v izvorno kodo vseh obiskanih spletnih strani vrine vrstico kode, ki vsebuje enolično oznako UUID (Universally Unique Identifier), ki omogoča razlikovanje med računalniki.

    Objavljeno: 18.8.2019 18:00
  • Pošiljanje zavihka v brskalniku Chrome

    Google je v uradno različico spletnega brskalnika Chrome vgradil zmožnost pošiljanja odprtega zavihka na druge naprave v uporabnikovi lasti. Funkcija je skrita v brskalnikovem oknu chrome://flags. Ko vklopimo opcije Send tab to self, Send tab to self show sending UI in po želji še Send tab to self history nam brskalnik po ponovnem zagonu postreže z možnostjo pošiljanja aktivnega zavihka na druge naprave. V kolikor ne uporabljamo stroitve Google Sync, moramo za uspešno posredovanje zavihkov omogočiti še možnost Send tab to self: enable use when signed in regardless of sync state.

    Objavljeno: 18.8.2019 11:00
  • Kaj je microSD Express?

    Prihajajo petkrat hitrejše pomnilniške kartice.

    Objavljeno: 17.8.2019 11:00
  • Huawei svari Trumpa

    Predsednik uprave kitajskega podjetja Huawei grozi ameriškemu predsedniku Trumpu, da se bo v primeru prepovedi uporabe Androida končala prevlada ameriških podjetij na področju pametnih telefonov.

    Objavljeno: 17.8.2019 10:00
  • Huawei znova prestavil zložljivi telefon

    TechRadar poroča, da bo zložljivi telefon podjetja Huawei, Mate X, znova zamudil.

    Objavljeno: 16.8.2019 09:00
  • Na Otoku razmišljajo o prepovedi prostoročnega telefoniranja med vožnjo

    Člani britanskega parlamenta razmišljajo o popolni prepovedi telefoniranja med upravljanjem vozila.

    Objavljeno: 15.8.2019 11:00
  • Samsung - 108 megapik v foto tipalu za telefone!

    Samsung je predstavil tipalo ločljivosti 108 megapik, s katerim namerava fotografiranje s pametnimi telefoni približati zrcalno refleksni izkušnji.

    Objavljeno: 15.8.2019 10:00
  • Google si želi prihodnost brez gesel

    Trenutno velika večina uporabnikov Androida uporablja gesla, ki so lahko tudi v obliki številke ali poteze za odklep, a so še vedno gesla. Google pa se je že začel pripravljati na prihodnost, v kateri bodo gesla zamenjali biometrični podatki. Gre za sistem FIDO2 (Fast Identity Online 2), ki ga razvija istoimenski konzorcij.

    Objavljeno: 15.8.2019 05:00
  • Prihaja televizor OnePlus TV

    Pri podjetju OnePlus, ki se sicer ukvarja s proizvodnjo cenejših, a zmogljivih pametnih telefonov, so razkrili ime prihajajočega televizorja lastne izdelave.

    Objavljeno: 14.8.2019 11:00
  • Z MacBookom prepovedano na letalo

    Ameriška zvezna agencija za letalstvo FAA je prepovedala vnos prenosnika MacBook Pro letnik 2015 na letalo.

    Objavljeno: 14.8.2019 08:00
  • OZN: Hekerji Severne Koreje naj bi ukradli dve milijardi USD

    Strokovnjaki Organizacije združenih narodov trdijo, da so hekerji Severne Koreje v 17 državah sveta finančnim družbam in borzam s kriptovalutami ukradli več kot dve milijardi ameriških dolarjev.

    Objavljeno: 13.8.2019 15:00
  • Microsoftova nova konzola s hitrejšim delovanjem in nalaganjem iger

    Microsoftov šef oddelka za razvoj igralne konzole Xbox Phil Spencer je razkril, da bo kodno imenovana naprava Project Scarlett štirikrat močnejša od trenutne generacije Xbox.

    Objavljeno: 13.8.2019 13:00
  • Tumblr kupili lastniki WordPressa

    Podjetje Automattic, ki si med drugim lasti nadvse priljubljeno spletno platformo WordPress, je kupilo spletišče Tumblr.

    Objavljeno: 13.8.2019 09:00
  • Zaradi na dotik občutljivega zaslona dve nesreči ameriških rušilcev

    V ameriški vojni mornarici imajo novi rušilci iz razreda Arleigh Burke krmiljenje urejeno prek zaslonov, ki so občutljivi na dotik. Na mostu imajo več posebnih konzol (Ship’s Control Console), ki omogočajo nadzor nad ladjo prek kontrol, ki so prikazane na zaslonih. Američani sedaj ugotavljajo, da to ni najbolj modro.

    Objavljeno: 13.8.2019 05:00
  • Zlorabljene naprave lahko predvajajo zdravju škodljive zvoke

    Matt Wixey, vodja raziskovanja v podjetju PWC, ki se ukvarja z računalniško varnostjo, je na hekerski konferenci Def Con v Las Vegasu predstavil izsledke doktorata, v katerem je zlorabil razne digitalne pripomočke, da so oddajali neprijetne in celo zdravju škodljive zvoke.

    Objavljeno: 12.8.2019 10:00
  • Izsiljevalski virus na - fotoaparatu!

    Podjetje Check Point Software Technologies je odkrilo način, kako na Canonov zrcalno refleksni fotoaparat namestiti izsiljevalski virus. Brezžično, preko povezave Wifi!

    Objavljeno: 12.8.2019 08:00
  • Kitajski mladoletniki izdelujejo Amazonove naprave

    Sodeč po pisanju časnika The Guardian naj bi podjetje Foxconn na kitajskem zaposlovalo tudi mladoletne, ki naj bi v slabih pogojih izdelovali Amazonove naprave Alexa.

    Objavljeno: 10.8.2019 10:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji