• Skype gre v prvo javno ponudbo

    Prvak internetne telefonije Skype želi preko prve javne ponudbe lastnih delnic zbrati 100 milijonov dolarjev svežega kapitala, zato so že sprožili postopek pri ameriškemu regulatorju trga vrednostih papirjev.

    Objavljeno: 10.8.2010
  • Tušmobil prodan?

    Prejšnji teden so se v medijih pojavile informacije o prodaji mobilnega operaterja Tušmobila zaenkrat neznanemu tujemu operaterju za več kot 100 milijonov evrov. Tušmobil je pred tremi leti nastal na pogorišču mobilnega operaterja Vega, ko je od njega odkupil vso opremo, dobil pa je tudi brezplačno v uporabo Vegin številski prostor in kasneje še frekvence. Lansko leto je Tušmobil prevzel še internetnega ponudnika Tuš Telekom, tako da sedaj ponuja polni četverček telekomunikacijskih storitev. Tuš Telekom je nastal iz Voljatela, prvega ponudnika klicnega dostopa do interenta v Sloveniji, ki je ponujal tako imenovani "brezplačni" dostop (ko uporabnik v ceni telefonskega impulza plača tudi stroške interneta).

    Objavljeno: 10.8.2010
  • Vodja razvoja iPhona zapustil Apple

    Vodja Applovega oddelka za razvoj strojne opreme iPhona in iPoda Mark Papermaster je zapustil podjetje, kar naj bi bila posledica težav z antenami v najnovejši različici iPhona.

    Objavljeno: 9.8.2010
  • Miška, ki je tudi kalkulator

    Canon je predstavil miško, ki jo obenem lahko uporabljamo tudi kot kalkulator, saj se pod obema tipkama in koleščkom nahaja majši zaslon, pod katerim so gumbi za uporabo osnovnih zmogljivosti kalkulatorja.

    Objavljeno: 9.8.2010
  • P != NP

    Raziskovalec Vinay Deolalikar iz HP Labs je na 102 straneh objavil dokaz, da velja trditev P != NP. Problem P proti NP je eden izmed sedmih milenijskih problemov iz področja matematike, ki jih je leta 2000 objavil Clay Mathematics Institute.

    Objavljeno: 9.8.2010
  • Google prevzel Slide

    Google je prevzel podjetje Slide, ki se ukvarja z razvojem spletnih iger in je osredotočeno predvsem na virtualne skupnosti, saj njihove izdelke najdemo predvsem na Facebooku in MySpacu.

    Objavljeno: 8.8.2010
  • Apple blokira jailbreakme.com

    Potem ko se je na spletu pojavilo več videoposnetkov iz Applovih trgovin, ki prikazujejo odstranjevanje zaščite (jailbreak) na napravah z operacijskim sistemom iOS, je Apple onemogočil dostop do spletne strani jailbreakme.com iz svojih prodajaln.

    Objavljeno: 8.8.2010
  • Google in Verizon o nevtralnosti interneta

    Wall Street Journal in The New York Times sta minuli teden poročala, da naj bi se Google in Verizon pogovarjala o hitrejšem nalaganju nekaterih storitev, če bi bili avtorji pripravljeni za to plačati, in bila celo tik pred sklenitvijo dogovora.

    Objavljeno: 7.8.2010
  • Odstopil šef HP

    Mark Hurd je odstopil iz mesta izvršnega direktorja družbe Hewlett-Packard, kar je posledica preiskave o njegovi vpletenosti v spolno nadlegovanje ene izmed nekdanjih pogodbenih sodelavk podjetja.

    Objavljeno: 7.8.2010
  • Kmalu bitka za privzeti iskalnik v Firefoxu?

    Daleč najbolj priljubljeni iskalnik po spletu je Google, Bing in Yahoo močno zaostajata, vsi ostali pa imajo zgolj odstotni tržni delež vseh iskanj na spletu ali še manjši.

    Objavljeno: 6.8.2010
  • Internet Explorer 9: zadnji predogled

    Skozi celotno obdobje razvoja naslednje različice Microsoftovega brskalnika prihajajo iz Redmonda dobri obeti, da bo novi Internet Explorer 9 stopil v korak z modernimi brskalniki.

    Objavljeno: 6.8.2010
  • Savdska Arabija blokira BlackBerry

    Saudska Arabija bo v petek iz varnostnih razlogov onemogočila uporabo nekaterih storitev BlackBerry, ki si s strežniki izmenjujejo šifrirana sporočila in vladam tako onemogočajo prestrezanje vsebine.

    Objavljeno: 5.8.2010
  • Google ustavlja Wave

    Google se je po pričakovanjih odločil ustaviti razvoj storitve za sporočanje v realnem času Google Wave, ki naj bi po prvotnih načrtih nadomestila elektronsko pošto in neposredno sporočanje.

    Objavljeno: 5.8.2010
  • Bing računa cene taksijev

    Če ste se že kdaj spraševali, koliko bo znašala cena iz vašega stanovanja do restavracije, v kateri imate poslovni sestanek, potem vam bo zagotovo všeč novost, ki jo je Microsoft predstavil v storitvi Bing Maps.

    Objavljeno: 5.8.2010
  • Microsoft dopolnil terminološko zbirko Evroterm

    Microsoft Language Portal Blog je objavil novico o sodelovanju s slovensko terminološko zbriko izrazov Evroterm, ki zdaj vsebuje tudi Microsoftovo terminološko zbirko za slovenščino.

    Objavljeno: 4.8.2010
  • BlackBerry Torch 9800 in BlackBerry 6

    Research in Motion (RIM) je v Applovem slogu predstavil pametni mobilni telefon BlackBerry Torch 9800, ki je najmočnejše orožje kanadskega podjetja, hkrati pa tudi prvi model z novim operacijskim sistemom BlackBerry 6.

    Objavljeno: 4.8.2010
  • Toshl tudi za iPhone

    V slovenskem podjetju ThirdFrameStudios so že lani izdelali eno prvih domačih aplikacij za mobilne naprave s sistemom Android.

    Objavljeno: 3.8.2010
  • Kdo bo gradil brezžično omrežje ljubljansko?

    Mestna občina Ljubljana je pretekli teden zainteresirane ponudnike povabila k oddaji ponudb za izbiro zasebnega partnerja za javnozasebno partnerstvo »Uvedba brezžičnega omrežja na območju Mestne občine Ljubljana«.

    Objavljeno: 3.8.2010
  • Androidi prehiteli iPhone

    Analitska hiša Nielsen ugotavlja, da so se pametni mobilni telefoni z Googlovim operacijskim sistemom Android v prvi polovici leta 2010 prodajali bolj uspešno od Applovih s sistemom iOS.

    Objavljeno: 3.8.2010
  • Google Font Previewer

    Google je objavil spletno orodje za nastavljanje, preizkušanje, predogled in enostavno vgradnjo prosto dostopnih pisav iz zbirke Google Font Directory v vašo spletno stran.

    Objavljeno: 2.8.2010
  • Socialna omrežja še vedno rastejo

    Nielsenova raziskava kaže, da Američani 23% časa na internetu porabijo za uporabo socialnih omrežij in blogov, predvsem Facebooka, Twitterja in YouTuba, kar je 7 odstotnih točk več kot leto prej.

    Objavljeno: 2.8.2010
  • Jailbreak iPhona in iPada iz brskalnika

    Hekerji so predstavili doslej najlažji način za zlom zaščite v iPhonu, ki preprečuje nameščanje programske opreme, ki je Apple ni odobril za objavo v spletni prodajalni AppStore.

    Objavljeno: 2.8.2010
  • RIM pripravlja BlackPad

    Research in Motion naj bi po poročanju Bloomberga novembra predstavil tekmeca Applovemu iPadu, ki naj bi se imenoval BlackPad, kar potrjuje vpis za domeno blackpad.com v bazi whois.

    Objavljeno: 1.8.2010
  • Slovenska policija in FBI o primeru Mariposa

    Slovenska policija in ameriški FBI (Federal Bureau of Investigation) sta na skupni tiskovni konferenci predstavila preiskavo s področja računalniške kriminalitete, natančneje primer Mariposa.

    Objavljeno: 31.7.2010
  • Krepka podražitev SIOLovih storitev

    Telekom Slovenije je zadnji delovni dan v juliju napovedal bistvene spremembe cen SIOLovih storitev, ki bodo veljale od 1. septembra dalje.

    Objavljeno: 31.7.2010
  • YouTube povečal omejitev posnetkov na 15 minut

    YouTube je povečal omejitev dolžine videoposnetkov, ki jih lahko na največji storitvi za objavo videov objavljajo uporabniki, in sicer iz 10 na 15 minut.

    Objavljeno: 30.7.2010
  • Javno dostopna zbirka osebnih podatkov petine uporabnikov Facebooka

    Heker Ron Bowes iz podjetja Skull Security je v obliki 2,8 GB velike datoteke torrent zbral osebne podatke več kot 100 milijonov uporabnikov Facebooka in jih javno ponudil za prenos.

    Objavljeno: 30.7.2010
  • IBM na varnostni konferenci delil okužene ključe

    IBM se je na varnostni konferenci AusCERT v Queenslandu predstavil s svojo stojnico, na kateri je med drugim brezplačno delil USB-ključe z uporabnimi vsebinami. Kasneje se je izkazalo, da so bili okuženi.

    Objavljeno: 30.7.2010
  • Amazon s Facebookom do bolj zasebnih nakupov

    Potem ko je Amazon konec junija za 110 milijonov dolarjev prevzel podjetje Woot, je zdaj storil še en korak na poti k bolj osebnim nakupom. Predstavil je različico beta nove storitve, ki s pomočjo podatkov iz Facebooka ponuja predloge za nakupe.

    Objavljeno: 29.7.2010
  • Yahoo Japan sklenil pakt z Googlom

    Največji iskalnik na Japonskem, Yahoo Japan, je sklenil dogovor z Googlom, v skladu s katerim bo lahko uporabljal Googlovo iskalno tehnologijo. Tako bo Google močno povečal svoj 30-odstotni delež na japonskem trgu iskalnikov, kjer ima Yahoo 57 odstotkov trga, Bing pa 3. Hkrati bo Yahoo Japan odslej uporabljal tudi Googlovo tehnologijo za spletne oglase.

    Objavljeno: 29.7.2010
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji