• Toshibin ultra široki prenosnik

    Toshiba je pripravila ultrabook, ki prinaša zaslon z nenavadnim dimenzijami. 14,4-palčni zaslon ima namreč stranice v razmerju 21:9 in ločljivost 1792 x 768 pik, s čimer je izrazito namenjen ljubiteljem filmov. Satellite U840W, kot bo nosil oznako v Evropi, želi med drugim vzbuditi pozornost tudi s preostankom zunanjosti. Ohišje izdatno uporablja brušeni aluminij, nekatere podrobnosti so kromirane. Posebnost je tudi tipkovnica, ki ima osvetljene tipke. Večpredstavno usmeritev potrjujejo še zvočniki Harman-Kardon in izhod HDMI.

    Objavljeno: 11.6.2012
  • Davek na Facebook, Google in podobne

    Na splet je pricurljal dokument, ki menda razkriva, da mednarodna organizacija ITU, ki bdi nad telekomunikacijskimi standardi, razmišlja o vpeljavi nekakšnega davka ali stroškov za koncesijo za ponudnike spletnih storitev, ki najbolj zasedajo mednarodne komunikacijske povezave. V dokumentu je predlagano, da bi ponudniki, kot sta Google in Facebook, pa tudi vse bolj rastoči ponudniki večpredstavnih vsebin, kakršen je Netflix, pokrivali del stroškov za komunikacije, ki jih zasedajo.

    Objavljeno: 11.6.2012
  • Nov rekord v gostoti pik

    Japonska družba JDI (Japan Display Inc.) je predstavila nov vrhunski dosežek na področju zaslonov LCD. Nov zaslon z diagonalo le 2,3 palcev (tipičen pametni telefon ima vsaj 3-palčni zaslon) zmore ločljivost 1280 x 800 pik, kar drugače pomeni gostoto kar 651 pik pa palec. Posamezna celica RGB meri le 51 mikrometrov. Tovrstna ločljivost se odraža predvsem v kakovosti prikaza besedil in fotografij, kjer avtorji celo trdijo, da ni več nobene opazne razlike med sliko na zaslonu in fotografijo na klasičnem fotografskem filmu.

    Objavljeno: 11.6.2012
  • Tabla razkrila Applove načrte

    Tabla z napisom iOS 6 na prizorišču konference WWDC (Worldwide Developer Conference) v San Franciscu je predčasno razkrila del Applovih načrtov, ki jih bodo obelodanili v prihajajočem tednu. O tem kaj lahko pričakujemo od nadgradnje jabolčnega mobilnega operacijskega sistema, smo že pisali, zato več o domnevnih izboljšavah in novostih v priloženi novici spodaj. Poleg šestega iOSa naj bi v Cupertinu skrivali še nekaj drugih adutov. Pričakujemo vrsto osveženih izdelkov na področju strojne opreme. Skoraj zagotovo bodo prenovljeni računalniki Mac Pro, iMac in prenosniki Macbook Pro. Mnogi upamo na kakšno novičko o novem telefonu, čeprav takšna napoved ni najbolj verjetna. Vsekakor bo razkrit operacijski sistem Mountain Lion, o katerem precej vemo, a si želimo še kakšne do sedaj skrite zmožnosti (npr. Siri). Optimisti zatrjujejo, da bomo na WWDC izvedeli kaj več o Applovi televiziji in pomanjšanemu iPadu, vendar se poznavalci z njimi ne strinjajo. Sicer pa, še malo in bomo izvedeli, kajne?

    Objavljeno: 10.6.2012
  • DSLR z zaslonom, občutljivim za dotik

    Cannon je predstavil nov zrcalno refleksni fotoaparat vstopnega razreda, EOS 650D. Hibridno tipalo na kameri, ki zagotavlja hitrejše in natančnejše ostrenje, je sposobno zajeti 18MP slikovnih točk in skupaj s procesorjem DIGIC 5, ki ga poznamo iz dražjih modelov, zagotavlja zajemanje video posnetkov v polni, HD ločljivosti s hitrostjo 5 slik na sekundo z malo šuma ob večji občutljivosti. Zaradi širokega razpona slednje (ISO 100 – 12.800, razširjeni način ISO 25.600) je aparat kos tudi zahtevnejšim svetlobnim pogojem. Zaslon z vrtljivim zaslonom velikosti 7,7 cm (LCD II) je občutljiv za dotik, kar pohitri dostop do nekaterih nastavitev, medtem ko je proženje, skupaj z vrsto drugih opravil, še vedno udobnejše z uporabo fizičnih gumbov, ki na aparatu ostajajo. Cena najzmogljivejšega vstopnega modela DSLR podjetja Cannon bo okoli 950 evrov.

    Objavljeno: 9.6.2012
  • Zaslon, ki se razstavi

    Microsoft je izumil telefon z zaslonom, ki se razstavi. Ker se pri tem ne razdeli zgolj vidna površina, ampak vsak del zase ostane popolnoma funkcionalen, lahko na primer eno polovico uporabimo kot telefon, medtem ko z drugo brskamo po spletu. Oba zaslona sta fizično povezana z magnetom, programsko pa je med njima omogočena preprosta izmenjava datotek. Čeprav imajo v Redmondu dotično tehnologijo že od leta 2009, so šele letos zaprosili za dodelitev patenta, tako da bo bržkone preteklo še kar nekaj časa, preden zanimivo novost ugledamo v resničnih izdelkih. Več o Microsoftovih načrtih v priloženem video posnetku.

    Objavljeno: 9.6.2012
  • Diski se ne bodo pocenili

    Poplave na Tajskem leta 2011 so poglavitni vzrok pomanjkanja trdih diskov na tržišču. Ker so računalniške shrambe iskana roba, je cena precej višja, kot je bila pred naravno katastrofo. Proizvajalci se sicer počasi vračajo na stare tirnice, a vseeno ne morejo zadostiti povpraševanju, zato analitiki trdijo, da se cene na staro vrednost ne bodo spustile še vsaj do 2014. V prid dotični ugotovitvi govori tudi dejstvo, da imajo proizvajalci z združevanjem (Seagate/Samsung, WD/Hitachi) in večjemu zanimanju trga precejšen vpliv na ceno, ki jo nameravajo v današnjih višavah obdržati, kakor dolgo bo šlo.

    Objavljeno: 8.6.2012
  • Prenosnik za pametni telefon

    Čudno se sliši tale naslov, a priznani proizvajalci ovitkov za tablico iPad (ClamCase) so napovedali izdelek, ki ga ni mogoče drugače opisati. Gre za monitor in tipkovnico, ki se s telefonom povežeta s pomočjo kabla MHL (Mobile High-Definition Link), nakar ohišje iz aluminija zaživi v barvah Androida ali operacijskega sistema iOS, odvisno od pametnega telefona, ki ga uporabljamo. Clambook je namenjen predvsem prvemu, saj nudi izdatno podporo Ice Cream Sandwichu. Sledilna ploščica prepozna geste s prsti, medtem ko so na tipkovnici namenske tipke za Androida. Poleg naštetih mobilnih posebnosti bo prenosnik premogel široko sliko ter 3D Cinema Sound zvok, ki sta kot naročena za ogled filmov ali igranje iger. Točnega datuma prihoda na trg in cene izdelka pri podjetju ClamCase niso izdali.

    Objavljeno: 8.6.2012
  • Monitor za PadFone

    Asusov telefon, ki se prelevi v tablico, PadFone, bo imel na voljo kup dodatne opreme. Dokupiti bo mogoče tipkovnico, priklopno postajo in pisalo, ki je hkrati brezžična slušalka. Tajvancem z naštetim ni zmanjkalo trikov. Telefon bomo poleg tablice lahko vstavili tudi v sidrišče posebnega monitorja, ki bo hipoma prevzel nadzor nad telefonom. Ker 24 palčni monitor ni občutljiv za dotik, nanj priključimo miško in tipkovnico. V ta namen ima štiri vrata USB. Poleg njih na ohišju najdemo še priključke HDMI, VGA in DVI, kar pomeni, da lahko monitor igra tudi povsem običajno vlogo. Upravljanje Androida z navezo glodavca in tipk bo sprva bržkone čudno, a srečneži, ki so Asusovo pisano druščino že preizkusili, zagotavljajo, da je nadzor neproblematičen. Več o tablici/telefonu na spodnji povezavi.

    Objavljeno: 8.6.2012
  • Google z nepovezanimi Zemljevidi

    Milijarda uporabnikov se veseli. Google je napovedal posodobitev mobilnih Zemljevidov. Nova različica Google Maps, ki bo v sto državah na voljo v naslednjih nekaj tednih, za svoje delo ne bo več zahtevala spletne povezave. Uporabnik bo predhodno določil, katera področja ga zanimajo, nakar se bodo podatki, potrebni za navigacijo in brskanje po zemljevidih, prenesli na napravo. V Sloveniji se bomo za navigacijo z Googlovimi Zemljevidi še vedno morali znajti sami. Navodila za tovrstno početje bodo objavljena v letošnji posebni številki Monitorja.

    Objavljeno: 7.6.2012
  • LinkedIn: Šest milijonov in pol ukradenih gesel

    Črni oblaki se zgrinjajo nad družabno omrežje LinkedIn. Najprej so pri Skycure Security zalotili njihovo mobilno aplikacijo z roko v kozarcu piškotov. LinkedIn za operacijski sistem iOS naj bi matičnemu omrežju skrivoma pošiljal uporabnikove koledarske vnose. Dodatna nevšečnost omrežja za profesionalce je trditev neznanega hekerja, ki je na ruskem forumu oznanil, da je ukradel šest milijonov in pol uporabniških podatkov. V dokaz je objavil šifrirana gesla. Kljub zaščiti gesla niso nezlomljiva, za nameček pa je finsko varnostno podjetje Cert-Fi potrdilo veliko verjetnost, da so trditve hekerja resnične.

    Objavljeno: 7.6.2012
  • Google kupil QuickOffice

    Google je prevzel mobilno pisarno QuickOffice. Aplikacija za operacijske sisteme iOS, Android in Symbian je znana po odlični podpori širokemu spektru najrazličnejših oblik zapisa dokumentov. Spletni velikan si je poželel mobilne pisarne iz več razlogov. Na prvem mestu je izboljšanje lastne zbirke pripomočkov za delo na poti, za kar bodo poskrbeli prišleki, saj so skupaj s podjetjem pod okrilje Googla prešli vsi zaposleni. Nakup bi lahko bil odgovor na Microsoftovo napoved zbirke Office, ki naj bi se na mobilnih napravah znašla še letos. Pisarna QuickOffice bo bržkone pomenila dodatno vrednost tudi spletni shrambi Drive. Pri Googlu so se zaobljubili, da bodo osnovni izdelek še naprej podpirali, medtem ko bodo s skupnimi močmi tehnologijo kupljenega podjetja sčasoma vkomponirali v druge svoje storitve. Ostale podrobnosti kupčije, vključno s ceno, niso znane.

    Objavljeno: 7.6.2012
  • Izrael od obiskovalcev zahteva vpogled v elektronsko pošto

    Ameriški državljanki, Sandri Tamari se je na Izraelskem mednarodnem letališču v Tel Avivu pripetil neobičajen dogodek. Varnostnik je od nje zahteval, da se prijavi v Gmail račun. Ker je Sandra palestinskega rodu, jo je sumil aktivizma zoper izraelsko državo. Američanka je njegovo zahtevo zavrnila in bila posledično iz države izgnana. Njen primer ni osamljen, znani so vsaj trije podobni incidenti, kjer so varnostniki na piko vzeli potnike muslimanske vere ali arabskega porekla. Poostreni nadzor naj bi bil preventiva pred terorističnimi napadi. Nenavadne zahteve ob prihodu potnikov na letališče pa niso edini ukrep Izraelcev. Prišleke predhodno preverijo na spletu, saj naj bi se palestinski aktivisti v preteklosti o načrtih dogovarjali tudi na družabnih omrežjih.

    Objavljeno: 6.6.2012
  • Dobrodošel IPv6

    Danes, dne 6. 6. 2012 je dan trajnega prehoda na internetni protokol IPv6. Zaradi kroničnega pomanjkanja IP naslovov po protokolu IPv4, ki ima na voljo zgolj 4,3 milijarde številk, so se na The Internet Society (ISOC) odločili za razvoj novega standarda. Pri Internet Ingeneering Task Force (IETF) so razvili IPv6, ki je številčenje razširil iz 32 na 128 bitov. Protokol se že nekaj časa preizkuša, med drugim ga vseskozi izdatno podpira Google, a sedaj je testiranja dovolj. Napočil je čas, da se IPv6 dokončno posvoji. World IPv6 Launch je tu, kar pomeni, da bodo mnogi spletni ponudniki, priljubljena spletišča in proizvajalci omrežne opreme od danes naprej sočasno podpirali oba internetna protokola. Za vedno. Na vlaku v prihodnost so že mnoga znana imena. Med njimi najdemo podjetja Google, Microsoft, Facebook, Cisco, Yahoo!, D-Link in tudi slovenski javni zavod Arnes.

    Objavljeno: 6.6.2012
  • Videofon, kjer srečaš Zuckerberga

    Ustanovitelja znamenitega Napsterja, Sean Parker in Shawn Fanning sta splavila novo Facebook aplikacijo za video pogovor. Airtime sta pospremila z besedami, da gre za najučinkovitejšo in najenostavnejšo tovrstno storitev, ki teče znotraj spletnega brskalnika. Prijava v aplikacijo poteka z računom družabnega omrežja Facebook. Video pogovor iz oči v oči je mogoč s prijatelji ali neznanci, s katerimi nas združijo skupna zanimanja ter osebe. Če pri takšnem preizkušanju sreče naletimo na dolgočasnega sogovornika oziroma sogovornico imamo na voljo priročen gumb Next, ki nas hipoma prestavi do naslednjega interesenta. Poleg pogovora je Airtime namenjen skupnemu uživanju v vsebinah. Za zdaj je na voljo ogledovanje posnetkov s spletišča Youtube, medtem ko razvijalci obljubljajo skorajšnjo razširitev na področje fotografije in glasbe.

    Objavljeno: 6.6.2012
  • Nadgradnja bralnika Kindle

    Amazon je objavil posodobitev za četrto generacijo elektronskih bralnikov Kindle, neobčutljivih za dotik. Nadgradnja 4.1.0 med drugim prinaša čistejšo obliko pisave, da bo branje v še večji užitek, ter podporo novim zapisom Kindle Format 8, Kindle Text Pop-Up in Kindle Panel View. Datoteko dobimo na spodaj priloženem naslovu, jo prenesemo na bralnik in z uporabo Settings, gumba Menu in izbiro Update Your Kindle namestimo v sistem. Ali pa počakamo na uradno povabilo, ki ga bo Amazon enkrat v prihodnjih tednih brezžično in samodejno poslal na našo napravo.

    Objavljeno: 6.6.2012
  • Nove Nokie kmalu v Sloveniji

    Nokia je na novinarski konferenci v Ljubljani napovedala prihod treh novih telefonov. Največ pozornosti je pritegnil zadnji telefon z operacijskim sistemom Symbian. Za dostojno slovo staroste mobilnih sistemov bo poskrbela Nokia 808 PureView, katere posebnost je tipalo s kar 41 milijoni slikovnih točk. Z njim, optiko Carl Zeiss, ksenonsko bliskavico in z inovativnim algoritmom za preračunavanje posnetih podatkov bomo s kamero novinca zlahka fotografirali tudi v slabših svetlobnih pogojih, medtem ko bodo rezultati vseeno nadpovprečno ostri in z jasnimi podrobnostmi. Štiri palčni zaslon ločljivosti nHD (640 x 360) bo porekla AMOLED, kar pomeni črno črnino in 16,7 milijonov barvnih odtenkov. Z vsemi ostalimi pritiklinami opremljen aparat (NFC, microSD, HDMI, A-GPS, …) bo v Slovenijo prispel v začetku julija. Cena telefona z davkom bo 679 evrov.

    Objavljeno: 5.6.2012
  • Asusova Preobrazba

    Asus je na krilih uspeha s tablicami Trasformer in po načelu "kuj železo, dokler je vroče" najavil vrsto novih Preobrazb. Če tablici Tablet 600 (ARM / Windows RT) in 810 (Intel / Windows 8) kljub navezavi s fizično tipkovnico nimata znane besede v imenu, pa je povsem drugače z mešancem Transformer Book. Bojda gre za najtanjši računalnik s procesorjem Core i7 na svetu. Ker se priklopna postaja s tipkovnico odklopi, je Knjiga preobrazbe lahko tudi izredno zmogljiva tablica. Dobili jo bomo v različnih variantah, procesor Ivy Bridge bo v različici i3, i5 ali i7, zaslon 11,6, 13 ali 14 palčni, oba pa bo spremljal dodatni grafični čip podjetja NVIDIA. Operacijski sistem bo Windows 8. Med druge razkrite podrobnosti spadata še dve kameri, od katerih ima hrbtna zmožnost zajema v velikosti 5MP, in priključka HDMI ter USB. Baterija je neznanka, kar povzroča skrbi. Ob vsej opremljenosti bo prostora zanjo zmanjkalo. Ker bodo strojni priboljški zahtevali precejšen davek, zna biti dolgoživost Asusove Knjige problematična.

    Objavljeno: 5.6.2012
  • Pametno steklo

    Na sejmu E3 v Los Angelesu je Microsoft najavil svojo različico storitve AirPlay. Smart Glass bo aplikacija za operacijske sisteme Windows Phone, iOS, Android in Windows 8, ki bo omogočila tok vsebin z mobilnih naprav na igralno konzolo Xbox. Telefon ali tablico bo izkoristila tudi za sodelovanje z aktivnostjo na večjem ekranu. Med gledanjem filma se bodo na mobilni napravi izpisovali podatki o njem, medtem ko bo Pametno steklo med igranjem igre zabavno dejavnost dodatno dopolnilo po najboljših močeh. Mobilno napravo z aplikacijo bomo lahko uporabili, kot sekundarni zaslon nalik prihajajoči napravi Wii U in njenemu tabličnemu kontrolerju. Več o tehnologiji v video posnetku demonstracije s sejma E3.

    Objavljeno: 5.6.2012
  • Križani tablici

    Kitajski sejem Computex je zaslužen za poplavo naprav z operacijskim sistemom Windows 8. Največ najav je bilo na področju tablic. Acer je poleg računalnikov v ohišju predstavil napravi Iconia W510 in W700. Prva je precej običajna tablica, ki se bo skupaj s priklopno postajo v obliki tipkovnice znala preleviti v prenosnik. Dodatek bo imel vgrajeno dodatno baterijo, ki bo navezi pričarala 18 ur življenja. Iconia W510 bo imela IPS zaslon velikosti 10,1 palca in običajne priključke ter razširitve, med katerimi ne bodo manjkali vhodi USB, vrata HDMI, reži za kartice microSD in SIM ter priklop za slušalke.

    Objavljeno: 5.6.2012
  • Digitalna glasba prehiteva fizične nosilce zvoka

    V Veliki Britaniji je prvič v zgodovini digitalna distribucija glasbe prehitela klasično. Prenosi s spleta in pretočna predvajanja so presegli prodajo fizičnih nosilcev zvoka in sedaj predstavljajo 55 odstotkov vsega prihodka v industriji. Na račun rasti digitalne prodaje glasbe so na enem izmed pomembnejših svetovnih tržišč zabeležili ponovno rast zaslužka z glasbo. V Angliji so namreč celokupno pridelali skoraj tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Ni veliko, je pa spodbudno in bi v sodobnejši način distribucije tovrstnih vsebin lahko prepričalo še zadnje dvomljivce.

    Objavljeno: 4.6.2012
  • Obojestransko za dotik občutljiv zaslon

    Podjetje Fujitsu in NTT Docomo sta s skupnimi močmi izdelala zaslon, ki je obojestransko občutljiv za dotik. Prototipni zaslon OLED je prozoren in sprejema ukaze s prsti tako na sprednji kot hrbtni strani. Zasnova obeta in ima zmožnost predrugačiti sodelovanje uporabnika z napravo. Japonca sta na demonstraciji predstavila zaslon velikosti poltretjega palca z ločljivostjo 320x240. Tehnološka skromnost prototipa izdaja, da je dotična tehnologija še daleč od široke potrošnje. Kljub temu gre za odlične temelje, na katerih se zna v prihodnosti marsikaj zgraditi. Več v priloženem video posnetku.

    Objavljeno: 4.6.2012
  • Apple pripravlja iOS 6

    Na bližajoči konferenci World Wide Developer Conference 2012 (WWDC) naj bi Apple predstavil novo različico operacijskega sistema iOS, čeprav je hkrati zelo verjetno, da ob tem ne bo predstavljena nobena nova naprava. Po nekaterih virih naj bi iOS 6 najprej objavili in preizkusili na obstoječih mobilnih napravah, nato pa bodo jeseni na tej osnovi predstavili telefon iPhone 5 in najbrž novi, manjši iPad mini.

    Objavljeno: 3.6.2012
  • Sharpovi zasloni IGZO so skoraj nared

    Sharp je javnosti prikazal prve dokončne različice zaslonov LCD na osnovi novih materialov IGZO (oksid iz indija, galija in cinka), ki prinašajo bistveno višje ločljivosti, manjšo porabo energije, tanjše robove in hitrejše delovanje. Sharpovi zasloni so pred časom vzbudili pozornost tudi zato, ker se je zanje govorilo, da bodo temelj za najnovejšo generacijo tablic Apple iPad. Kot vemo Sharp še ni bil nared, iPad pa je ostal pri preizkušeni tehnologiji IPS LCD.

    Objavljeno: 2.6.2012
  • Sprejet standard nano-SIM

    Evropska organizacija ETSI (European Telecommunications Standards Institute) je potrdila nov standard za miniaturne telefonske kartice nano-SIM, ki so okoli 40% manjše od sedanjih kartic micro-SIM. Nove kartice tako merijo 12,3 x 8,8 mm, debele pa so komaj 0,67 mm. Razlog za njihov nastanek je predvsem želja proizvajalcev telefonov, da bi na ta način prihranili dragocen prostor v čedalje tanjših mobilnih telefonih. Ne smemo pozabiti, da v telefonih ni porabljen le prostor za kartico, temveč tudi za njihov bralnik.

    Objavljeno: 2.6.2012
  • Windows 8 Release Preview se predstavlja

    Microsoft je objavil naslednjo preizkusno različico okolja Windows 8, ki so ji dali ime Release Preview, kar naj bi pomenilo, da smo že blizu konca razvoja. Po sedanjih načrtih, bo ta na voljo še pred koncem leta. Že čez nekaj dni pa naj bi Microsoftovi partnerji prikazali prve primerke strojne opreme, ki bo posebej narejena za novo okolje.

    Objavljeno: 1.6.2012
  • Najlažji prenosnik na svetu

    Gigabyte je predstavil prenosnik X11, za katerega trdijo, da je najlažji na svetu. Vsaj z diagonalo zaslona, ki je v tem primeru 11,6 palcev in ločljivostjo 1366 x 768 pik. Prenosnik tehta kljub popolni opremljenosti le 975 gramov, kar je manj od takega vzornika, kot je Apple Macbook Air.

    Objavljeno: 1.6.2012
  • Lenovo K800 je že med kupci

    Lenovo je na Kitajskem začel s prodajo svojega prvega mobilnega telefona s procesorjem Intel Atom. Model K800 premore 4,5-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 pik, procesor Atom s taktom 1,6 GHz, 1 GB RAM in 16 GB pomnilnika Flash RAM. Tu sta še dve video kameri/fotoaparata (8 in 1,3 milijonov pik), vse skupaj pa deluje z operacijskim sistemom Google Android 2.3.7. Kitajska različica podpira omrežja HSPA+, vendar bomo drugje po svetu srečali tudi drugačne telekomunikacijske opcije.

    Objavljeno: 31.5.2012
  • Android na ključku

    Spletni podjetniški inkubator Kickstarter vnovič ponuja zanimivo, inovativno idejo. Podjetje Infinitec na njem išče potencialne vlagatelje za projekt televizijskega predvajalnika, ki omogoča uporabo okolja Google Android 4.0. Pocket TV, kot je ime izdelku, je napravica komaj kaj večja od klasičnega USB ključka in podobna po zasnovi. Namesto v režo USB, pa računalnik vključimo preprosto na vrata HDMI v televizorju. Na ta način lahko na televizorju uporabljamo vse programe za Andorida, med drugim pa tudi video konference Skype, igre in pretočni dostop do večpredstavnih vsebin.

    Objavljeno: 31.5.2012
  • Tablica za otroke je v prodaji

    Archos je začel prodajo tabličnega računalnika, ki so ga zasnovali posebej za otroke. Od drugih tablic se razlikuje po obliki in barvi ohišja, kjer so dali prednost živahnosti pred eleganco in celo dimenzijami. Da bi vse skupaj začinili z otroško temo, so pri Archosu zagotovili povezavo z znamenito tržno znamko - filmskim Alvinom in veveričkami (Alvin and the Chipmunks).

    Objavljeno: 31.5.2012
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji