• Microsoft omejuje kupce namizne Pisarne

    Microsoft je napovedal, da kupci namizne programske opreme Office (2010, 2013, 2016) 13. oktobra 2020 ne bodo več mogli dostopati do poslovnih različic (s priponko for Business) oblačnih storitev OneDrive in Skype.

    Objavljeno: 21.4.2017 10:00
  • Telefon s čudežnimi robovi

    HTC bo 16. maja predstavil telefon, ki je po videnem sodeč poseben. V kratki video objavi se nam pokaže v megleni veličastnosti, ki vključuje robove, občutljive za stisk.

    Objavljeno: 21.4.2017 08:00
  • Prstni odtisi na plačilnih karticah

    MasterCard je v Južnoafriški republiki pričel s testiranjem plačilnih kartic, ki bi namesto preverjanja s številčno šifro transakcije ščitile z branjem uporabnikovega prstnega odtisa.

    Objavljeno: 20.4.2017 07:00
  • Chrome bi uvedel blokiranje oglasov

    Prihodnje verzije Googlovega brskalnika Chrome naj bi imele vgrajen sistem za blokiranje oglasov (ad-block), ki bo privzeto vključen, poroča Wall Street Journal. Ker je Google svoj imperij zgradil prav na oglasih, je taka odločitev presenetila.

    Objavljeno: 20.4.2017 07:00
  • Prihodnost brez drobiža

    Južna Koreja bo dvajsetega aprila pričela z zanimivim testom, ki naj bi okrepil mobilna plačila in uporabo kartic ter sčasoma odpravil kovance iz obtoka.

    Objavljeno: 20.4.2017 06:00
  • Panasonicova kamera s povečavo in sebčki

    Kompaktne kamere so v nezavidljivem položaju, manj zmogljive od zrcalno refleksnih fotoaparatov in manj priročne od slehernega pametnega telefona. Da nekaj prednosti pred tekmeci vseeno imajo, dokazuje nov Panasonicov model Lumix ZS70.

    Objavljeno: 19.4.2017 08:00
  • Letalska družba Malaysia Airlines prva s satelitskim nadzorom letal

    Nesrečna letalska družba Malaysia Airlines, ki je pred tremi leti nepojasnjeno izgubila zloglasni let 370, bo s pomočjo satelitskega omrežja Združenih narodov kot prva uvedla nadzor letal z vesolja.

    Objavljeno: 19.4.2017 07:00
  • Letos kar trije iPhoni?

    Doslej je Apple vsako leto predstavil novo verzijo iPhona, ki je v zadnjih letih obstajala v dveh variantah. Letos se ima to drastično spremeniti, poročajo viri blizu podjetja, saj bomo jeseni dobili kar tri nove telefone.

    Objavljeno: 19.4.2017 05:00
  • Težave Googla v Rusiji

    Spor ruskega velikana, podjetja Yandex z Googlom dobiva epilog, z izvensodno poravnavo se je ameriško podjetje obvezalo, da bodo tekmeci operacijskemu sistemu Android v prihodnje lahko prilagali svoje iskalnike in aplikacije.

    Objavljeno: 18.4.2017 07:00
  • Z Googlom do zaposlitve

    Google pripravlja novo družabno omrežje Hire, ki bo namenjeno delodajalcem in iskalcem zaposlitve.

    Objavljeno: 18.4.2017 06:00
  • Po 20 letih ukinjen Intel Developer Forum

    Intel se spreminja, kar dokazuje tudi ukinitev vsakoletnega dogodka Intel Developer Forum (IDF), na katerem smo običajno izvedeli, kaj novega nam je pripravil procesorski gigant.  Toda s tem ko je Intel postal čedalje manj procesorski gigant in čedalje bolj univerzalen gigant, je IDF postal nepotreben, meni Intel.

    Objavljeno: 18.4.2017 05:00
  • Pametni povoji s povezavo 5G

    Na britanski univerzi Swansea so razvili s 3D tiskalnikom natisnjene pametne povoje s povezavo 5G in majhnimi tipali, ki bodo zdravniškemu osebju sporočali stanje okrevanja, ne da bi jih bolniku morali odstraniti.

    Objavljeno: 17.4.2017 08:00
  • Tu je Ubuntu 17.04

    Kot po urniku je ta teden izšla nova verzija najbolj popularne Linuxove distribucije Ubuntu, ki se glede na čas izida logično imenuje Ubuntu 17.04. Verzija s kodnim imenom Zesty Zapus je ena zadnjih inačic, ki bo uporabljala grafično okolje Unity. Prihodnje leto tak čas bo Ubuntu 18.04 LTS uporabljal GNOME.

    Objavljeno: 16.4.2017 10:00
  • Podatkovni centri se manjšajo, v številu in velikosti

    Nedavna raziskava družbe IDC je pokazala presenetljivo ugotovitev, da se je trend uporabe zasebnih podatkovnih centrov po dolgih leti rasti zdaj obrnil. Število podatkovnih centrov se je začelo manjšati, prav tako pa se manjša tudi njihova velikost. Podjetja se namesto tega vse bolj poslužujejo najema strežnikov v oblaku.

    Objavljeno: 16.4.2017 01:00
  • Pametna mesta in naprave IoT

    Internetne stvari (IoT) bodo imele ključno vlogo v transformaciji današnjih mest v pametna mesta. Sodeč po raziskavi družbe IHS Markit bodo mesta po celem svetu v letošnjem letu implementirala okoli 202 milijonov različnih naprav, tipal in krmilnikov. V desetih letih, torej nekje do leta 2026 naj bi letno mesta implementirala že 1,4 milijarde tovrstnih naprave letno.

    Objavljeno: 16.4.2017
  • Nova objava orodij za vdore v strežnike Windows Server

    Skrivnostna skupina hackerjev z imenom The Shadow Brokers je objavila skupino orodij za vdore v starejše Microsoftove operacijske sisteme , kjer izkoriščajo znane in doslej povsem neznane ranljivosti okolja Windows. Hackerska orodja kot kaže izvirajo iz ameriške varnostne agencije NSA.

    Objavljeno: 15.4.2017 01:00
  • Medicinska ura iz sestrske družbe Googla

    Verily, hčerinsko podjetje družbe Alphabet, ki ima pod sabo tudi Google, je javnosti predstavilo povsem nov tip pametne ure, ki je namenjena specifično za področje raziskav s področja znanosti o življenju. Ura z imenom Study Watch ne bo dosegljiva v javni prodaji, uporabili pa jo bodo v raziskavah, s katerimi si obetajo nova spoznanja na področju medicine.

    Objavljeno: 15.4.2017 01:00
  • Univerzalni prstni odtisi lahko odklepajo telefone

    Raziskovalci so pokazali, da lahko ustvarijo umetne prstne odtise, ki vsebujejo veliko najpogostejših karakteristik, ki jih imajo ljudje na prstih. S takimi univerzalnimi prstnimi odtisi lahko odklenejo do 65 odstotkov pametnih telefonov, predvidevajo.

    Objavljeno: 14.4.2017 09:00
  • Windows 10 Cloud in Redstone 3

    Po tem, ko so za široko javnost nedavno objavili novo različico okolja Windows 10 poimenovano Creators Update, pri Microsoftu načrtujejo nove izvedbe in nadgradnje operacijskega sistema. Najbolj zanimiv namig poznavalcev dogajanja v podjetju je operacijski sistem, ki bo menda nosil ime Windows 10 Cloud.

    Objavljeno: 14.4.2017 01:00
  • Vodafone ukinja stroške gostovanje v 40 državah

    Bliža se čas, ko bo po direktivi Evropske unije v veljavo prešla prepoved zaračunavanja stroškov gostovanja pri storitvah mobilne telefonije in prenosa podatkov. Mednarodna telekomunikacijska družba Vodafone je zdaj prva, ki je objavila nove telekomunikacijske pakete, ki upoštevajo ta nova določila. Še več, brezplačno gostovanje bodo nudili tudi v številnih državah Evrope, ki niso članice EU.

    Objavljeno: 14.4.2017 01:00
  • Kraja gesel s tipali v telefonih

    Raziskovalci univerze v Newcastlu so dokazali, da lahko spretno napisana zlonamerna koda, dovolj je menda že koda v Javascriptu na spletni strani, prestreže in dekodira vnos varnostnih gesel PIN zgolj z analizo podatkov, ki ji telefoni zbirajo s tipali, kot je na primer elektronski žiroskop.

    Objavljeno: 14.4.2017 01:00
  • Evropa že zaostaja za vlaganju v umetno inteligenco

    Umetna inteligenca in strojno učenje sta ena izmed najbolj vročih tehnologij ta hip, vendar vpeljava v prakso ne poteka povsod enako hitro. Sodeč po raziskavi družbe IDC v Evropi že začenjamo zaostajati za ostalimi bolj propulzivnimi celinami in regijami po svetu.

    Objavljeno: 14.4.2017
  • Povezava med hackerskimi orodji agencije CIA in trojanci

    Strokovnjaki za varnost družbe Symantec so analizirali nedavno objavljena orodja agencije CIA, ki je WikiLeaks objavil v kompletu podatkov imenovanim Vault 7 in pri tem našli močne povezave ter podobnosti z znano skupino trojanskih orodij oziroma virusov znanih pod imenom Longhorn. Kot kaže je CIA s pridom izkoriščala ranljivosti in tehnike, ki so jih razvijali hackerji za svoje potrebe.

    Objavljeno: 12.4.2017 01:00
  • Poslovne smernice za obogateno resničnost

    Skupina velikih, pretežno proizvodnih podjetij, na čelu z družbami Lockheed Martin, Procter & Gamble in Caterpillar je pripravilo smernice za strojno in programsko opremo prihajajočih izdelkov s področja obogatene resničnosti (AR), ki bodo namenjeni za poslovno rabo. Cilj združenja Augmented Reality for Enterprise Alliance (AREA), kjer je že 62 različnih podjetij, so skupni standardi, ki bodo omogočali določeno stopnjo združljivosti in skladnosti s poslovnimi potrebami v izdelkih obogatene resničnosti.

    Objavljeno: 12.4.2017 01:00
  • Investicije v oblačno infrastrukturo dosegajo 32 milijard dolarjev

    Globalne investicije v infrastrukturo potrebno za izvajanje IT storitev v oblaku so se v letu 2016 povečale za 9,2% in dosegle skupno vrednost 32,6 milijard dolarjev, navaja družba IDC. Delež porabe za storitve v oblaku tako zdaj predstavlja že 37,2% vseh investicij v IT infrastrukturo v podjetjih, kar je opazen skok glede na 33,4% leto pred tem.

    Objavljeno: 11.4.2017 01:00
  • Microsoft investira v kontejnerje

    Koncept programskih kontejnerjev kot nove metode za virtualizacijo sodobnih aplikacij na temelju mikrostoritev (microservices) postaja vse bolj priljubljen med razvijalci modernih distribuiranih aplikacij. Tehnologijo so z obema rokama sprejeli tudi Microsoftu, čeprav so korenine drugod. Dokaz v to smer je nedavni nakup mladega startup podjetja Deis, ki razvija orodja, s katerimi bo lažje uporabljati kontejnerje in orkestracijsko platformo Kubernetes v oblačnih storitvah Azure.

    Objavljeno: 11.4.2017 01:00
  • Rastlinski listi kot vzor za boljše akumulatorje

    Skupina znanstvenikov iz Velike Britanije, ZDA, Kitajske in Belgije je razvila nov tip materiala za elektrode akumulatorjev, ki obljublja občutno povečanje zmogljivosti hrambe energije, hitrejše polnjenje in daljšo življenjsko dobo akumulatorjev. Inspiracijo za razvoj novega materiala pa so našli v naravi, natančnejše strukturi žil v rastlinskih listih.

    Objavljeno: 11.4.2017 01:00
  • Huawei Global Analyst Summit

    V Kitajskem Shenzenu pravkar poteka HAS, konferenca za analitike, na kateri podjetje Huawei predstavlja svoje načrte za prihodnost. Konferenca poteka že 14. leto zapored, od v začetku skromnih 50 obiskovalcev se je razvila v letošnjih 500. Tokrat pod sloganom »Go Digital, Go Cloud«.

    Objavljeno: 11.4.2017
  • Googlov procesor za strojno učenje je bistveno hitrejši od tekmecev

    Google je objavil podrobnosti o zmogljivosti svoje namenske procesorske platforme za strojno učenje, ki ji pravijo Tensor Processing Unit (TPU). V navzkrižni primerjavi s tekmeci, Intelovim strežniškim procesorjem Haswell in procesno enoto Nvidia Tesla K80 se je pokazalo, da je Googlov TPU kar 15- do 30-krat hitrejši in kar 80-krat učinkovitejši.

    Objavljeno: 10.4.2017 01:00
  • Uber pregnan iz Italije, v ZDA obtožen prevar v programski opremi

    Podjetje Uber, ki je še nedavno predstavljalo simbol nove internetne ekonomije, se sooča s čedalje večjim naborom problemov, celo škandalov. V Italiji je sodišče v Rimu prepovedalo delovanje storitve tovrstnega ponujanja javnega prevoza in ugodilo tožbi združenja taksistov. V ZDA pa so proti podjetju podali skupinsko tožbo, kjer Uber obtožujejo prevar tako strank, kot voznikov prek sofisticiranega sistema za vrednotenje prevozov.

    Objavljeno: 10.4.2017 01:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji