• Zamenjava v vrhu družbe IBM

    Ginni Rometty, dosedanja predsednica in glavna direktorica družbe IBM se bo po 40 letih zvestobe upokojila. Vodstvo računalniškega velikana je prevzela leta 2012, v zelo težavnih časih za družbo. Pod njeno taktirko se je podjetje dokaj uspešno transformiralo v ponudnika storitev v oblaku, pa tudi eno od vodilnih podjetij na področju umetne inteligence. Do konca letošnjega leta bo še ohranila mesto predsednice upravnega odbora, potem pa se bo povsem umaknila iz družbe IBM.

    Objavljeno: 10.2.2020 07:00
  • Ali Bela Hiša predlaga nakup Nokie in/ali Ericssona?

    Ameriški generalni tožilec William Barr je na konferenci o Kitajski omenil, da »nekateri menijo, da bi se morale ZDA povezati z Ericssonom in Nokio, z večinskim lastništvom«, saj bi lahko podjetji na področju 5G le na tak način uspešno konkurirali kitajskemu Huaweiu.

    Objavljeno: 8.2.2020 09:00
  • Se bo Clearview širil tudi v Slovenijo?

    Zadnje tedne ogromno prahu dviguje aplikacija Clearview istoimenskega podjetja. V njej so zbrani algoritmi za prepoznavanje obrazov in ogromna baza podatkov fotografij, ki jih je podjetje nabralo s Facebooka, YouTuba, Twitterja, Googla in drugih dostopnih mest. Med državami, kamor podjetje nejasno napoveduje širitev, je sodeč po njihovem zemljevidu tudi Slovenija.

    Objavljeno: 8.2.2020 09:00
  • Foxconn po novem izdeluje – zaščitne maske

    Foxconn, sicer tajvansko podjetje, je v svoji glavni kitajski izpostavi, tovarni v Shenzenu začel izdelovati zaščitne maske, ki se uporabljajo proti okužbi s koronavirusom.

    Objavljeno: 8.2.2020
  • Ali tudi vam ne deluje Windows iskalnik?

    Dva dni je že tega, kar so uporabniki začeli poročati, da jim v Windows ne deluje več polje za iskanje ob gumbu Start, ravno ne deluje iskanje v datotečnem Raziskovalcu. Razlog je povezava iskalnika s spletnim iskalnikom Bing, ki se je zalomila.

    Objavljeno: 7.2.2020 14:00
  • Apple je lani prodal več ur Apple Watch, kot celotna švicarska urarska industrija

    Analitiki pri Analyst Strategy Analytics poročajo, da je Apple v letu 2019 prodal 30,7 milijonov svojih ur Watch, medtem ko je celotna švicarska industrija ur zadovoljila kar 10 milijonov uporabnikov manj.

    Objavljeno: 7.2.2020 12:01
  • Kitajski proizvajalci bi nadomestili trgovino Google Play

    Reuters poroča, da so kitajski proizvajalci telefonov Huawei, Xiaomi in BBK (lastnik blagovnih znamk Oppo, Vivo, OnePlus in Realme) ustanovili združenje Global Developer Service Alliance (GDSA), ki naj bi poskrbelo za poenoten dostop do njihovih trgovin z aplikacijami. Na ta način naj bi postali resen konkurent Googlovi trgovini Play.

    Objavljeno: 7.2.2020 12:00
  • Vodafone bo zamenjal opremo družbe Huawei

    Telekomunikacijski velikan Vodafone, eden največjih ponudnikov telekomunikacijskih storitev v Evropi, pa tudi širše, je napovedal, da bo v ključnih jedrih (core) svojih omrežij prenehal uporabljati opremo družbe Huawei. S tem so se odzvali na nove pogoje, ki jih je Velika Britanija po Brexitu objavila v povezavi z znano afero povezano z varnostnimi pomisleki glede izdelkov družbe Huawei.

    Objavljeno: 7.2.2020 08:00
  • Zaradi koronavirusa začenja trpeti tudi branža IT

    Poročali smo že, da bi zaradi širjenja koronavirusa lahko prišlo do težav pri dobaviteljski verigi za Applove iPhone, vendar se težave, trenutno še preventivnega izvora, nadaljujejo.

    Objavljeno: 6.2.2020 13:00
  • ZDA razvijajo svojo infrastrukturo 5G

    Bela hiša je sporočila, da načrtuje razvoj ameriške infrastrukture 5G, s katero bi država postala neodvisna od strojne opreme Huawei, poroča Wall Street Journal. V razvojni »koaliciji« naj bi bili tudi Dell, Microsoft in AT&T.

    Objavljeno: 6.2.2020 11:00
  • Twitter s strožjimi pravili okoli lažnih posnetkov

    Twitter je včeraj predstavil nova pravila okoli »sintetičnih in manipuliranih« vsebin, torej fotografij, zvočnih ali video posnetkov, ki so »občutno spremenjeni ali izmišljeni« z namenom zavajanja.

    Objavljeno: 5.2.2020 11:56
  • Samsung lani prodal čez 400.000 preklopnih telefonov

    Samsung je lani jeseni predstavil pregibni pametni telefon, imenovan Galaxy Fold, ta pa je našel kar veliko kupcev.

    Objavljeno: 5.2.2020 11:00
  • Google videoposnetke poslal napačnim uporabnikom

    Google Photos je prikladna storitev, kjer imamo fotografije in videoposnetke varno shranjene v oblaku, hkrati pa jih lahko kadarkoli prenesemo na disk. Za lažji izvoz podatkov Google ponuja storitev Takeout, s katero lahko naročimo in prenesemo arhiv vsega, kar smo shranili pri Googlu. Zgodi pa se, da to dobi še kdo drug.

    Objavljeno: 5.2.2020 05:00
  • Razvijalci na Google Play skupaj zaslužili čez 80 milijard dolarjev

    Google se je v teh dneh pohvalil, da so razvijalci aplikacij v trgovini Google Play zaslužili dobrih 80 miljard dolarjev.

    Objavljeno: 4.2.2020 13:56
  • Pretečeni certifikat onemogočil uporabo Microsoft Teams

    Microsoftovo orodje za komunikacijo je bilo v ponedeljek za tri ure nedosegljivo.

    Objavljeno: 4.2.2020 10:59
  • Zaradi koronavirusa bo lahko zastala proizvodnja iPhonov

    Zaradi koronavirusa so zaprte skoraj vse tovarne podjetja Foxconn, v katerih med drugim proizvajajo tudi Applove iPhone.

    Objavljeno: 4.2.2020 10:26
  • V prodajo prihaja 8-jedrni kitajski procesor Zhaoxin

    Pred kratkim smo omenili prihod kitajskega procesorja x86, po trditvah spletne trgovine Taobao naj prodaja stekla že marca.

    Objavljeno: 3.2.2020 12:25
  • Američani Švicarjem: Huawei je nevaren

    V zadnjih tednih naj bi ameriške oblasti večkrat opozorile švicarsko zunanje ministrstvo na grožnjo, ki jo naj bi predstavljala uporaba Huaweijeve tehnologije.

    Objavljeno: 3.2.2020 08:00
  • Pripravlja Huawei novi Mate X2?

    Huawei je pred časom splavil telefon s preklopnim zaslonom Mate X, patente prijave pa kažejo, da bomo v kratkem dobili naslednika.

    Objavljeno: 1.2.2020 14:15
  • Avast prodajal podatke o uporabnikih

    Češki brezplačni protivirusni program Avast, ki je priljubljen tudi pri nas, uporabnikom v resnici izstavlja visoke račune. Uporaba je res zastonj, a Avast prodaja podatke o uporabnikih, ki jih zbere. Od 400 milijonov uporabnikov se nabere veliko informacij, ki jih z veseljem kupujejo tudi Google, Microsoft in drugi.

    Objavljeno: 1.2.2020 13:00
  • Samsung Galaxy S20 prihaja z 12 GB pomnilnika in Snapdragon 865

    Na spletni strani Geekbench so se pojavili rezultati hitrostnih preizkusov treh prihajajočih Samsungovih Galaxy S20.

    Objavljeno: 1.2.2020 08:00
  • Amazon vreden bilijon dolarjev

    Amazon je objavil poslovne rezultate za zadnje četrtletje, na podlagi katerih je narastla vrednost delnic in potisnila skupno vrednost podjetja čez mejo bilijona dolarjev.

    Objavljeno: 31.1.2020 13:00
  • Tesla prvič z dobičkom

    Tesla je objavila poslovne rezultate za zadnje četrtletje, prvič pa so dosegli dobiček na letnem nivoju.

    Objavljeno: 31.1.2020 11:31
  • Kako internet stvari (IoT) pomaga pri digitalizaciji MSP in v Industriji 4.0?

    Mnogi so mnenja, da predstavlja mobilna aplikacija na njihovem mobilnem telefonu, ki kaže trenutno stanje delovanja strojev in opreme v proizvodnji, sam vrh Industrije 4.0 ter da so s tem na poti k »pametni tovarni«. A že samo vprašanje, kakšni so učinki uporabe te aplikacije po enem letu, nas najpogosteje pusti brez odgovora.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 31.1.2020 10:40
  • Koronavirus bo upočasnil dobavo kitajskih izdelkov

    Vse bolj razširjen koronavirus bo močno vplival tudi na izdelavo in dobavo kitajskih izdelkov – konkretno so se oglasili izdelovalci dodatkov za prihajajoči Samsungov Galaxy S20 ki pričakujejo občutni zaostanek v dobavi.

    Objavljeno: 31.1.2020 10:16
  • Oppo z očitno kopijo Apple Watch

    Pred kratkim so pri Oppo napovedali pametno uro, sedaj pa so pokazali tudi prvo fotografijo bodoče nosljive naprave.

    Objavljeno: 30.1.2020 11:46
  • Škandali z zasebnostjo načeli Facebookove prihodke

    Facebook je prvič po petih letih zabeležil padec prihodkov.

    Objavljeno: 30.1.2020 10:19
  • Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev opreme 5G

    Včeraj smo pisali o tem, da je Velika Britanija sklenila kompromis z Huaweijem glede dobave opreme 5G, danes pa je Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev te opreme.

    Objavljeno: 29.1.2020 13:35
  • Slovensko podjetje Instrumentation Technologies do prebojnih rešitev pri internetu stvari

    Instrumentation Technologies, visokotehnološko podjetje, od koder prihajajo izjemne globalne znamke, kot so Libera, Red Pitaya in Cella, ponuja prebojne rešitve pri internetu stvari, ki zadnja leta pridobiva pomembnost. Njihova skupina inženirjev že dolga leta zagotavlja integrirane rešitve za strojno in programsko opremo na obstoječih tehnološko najzahtevnejših in tudi novih rastočih trgih.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 29.1.2020 10:42
  • Industrija 4.0 – kibernetski parni stroj

    mag. Matevž Mesojednik, specialist za informacijsko varnost, SIQ Ljubljana

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 29.1.2020 10:29
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji