• Kitajci vračajo sumničavost

    Američani postajajo vse bolj zaščitniški do svojih podjetji, Kitajski regulatorji pa jim vračajo.

    Objavljeno: 20.11.2019 10:17
  • Luknja v Androidu omogoča snemanje brez dovoljenj

    V Androidu so odkrili ranljivost, ki napadalcem omogoča, da vam prisluškujejo in vas snemajo, četudi zlonamerni aplikaciji sploh nismo dali dovoljenj za to. Zadostuje že, če ima aplikacija dovoljenje za shranjevanje podatkov, kar običajno zahtevajo vse aplikacije. Toda zaradi hrošča je to dovolj, da lahko takšna aplikacija dostopa tudi do kamere. Google in Samsung sta ranljivost v svojih telefonih že odpravila, v ostalih telefonih pa se še lahko skriva.

    Objavljeno: 20.11.2019 05:00
  • Američani odložili prepoved sodelovanja s Huaweijem

    Ameriška administracija že pol leta prepoveduje ameriškim podjetjem sodelovanje s Huaweijem, ves ta čas pa ponujajo izjemo v obliki »začasnega splošnega izvoznega dovoljenja« - ta je po novem podaljšan še za tri mesece.

    Objavljeno: 19.11.2019 14:20
  • Applove novosti v letu 2020 in še malo pozneje

    Apple je v letu 2019 predstavil družino telefonov iPhone 11, s katero so se zopet zavihteli na vodilna mesta na tem segmentu, zlasti kar se tiče kvalitete vgrajenih fotografskih tipal. Toda če odštejmo fotografski del, je s funkcionalne plati le malo sprememb glede predhodno generacijo telefonov. Letos v primerjavi s preteklostjo tudi niso prenovili svojih najzmogljivejših tablic iPad Pro.

    Objavljeno: 19.11.2019 09:00
  • Pametni rožni venec

    Poplavi pametnih e-naprav se pridružuje tudi Vatikan z elektronskim, pametnim rožnim vencem.

    Objavljeno: 19.11.2019 07:00
  • Stanford je objavil rezultate raziskave srčnega utripa z urami Apple Watch

    Znamenita univerza Stanford je leta 2017 v sodelovanju z družbo Apple odprla raziskavo povezano z meritvami srečnega utripa s pomočjo pametnih ur Apple Watch. Zdaj so objavili rezultate, ki so zelo spodbudni.

    Objavljeno: 19.11.2019 06:00
  • Avstralska agencija za zaščito pred sevanji: 5G ne škoduje

    Tudi v Avstraliji se ob vzpostavljanju omrežja 5G soočajo z nasprotniki novega omrežja, ki so prepričani, da bo imelo novo omrežje negativne posledice na zdravje ljudi. Čeprav so po vseh meritvah izpostavljenosti javnosti neionizirajočim elektromagnetnim valovanjem bistveno pod varnostnimi mejami, se očitki ponavljajo. Avstralska agencija za zaščito pred sevanji in jedrsko varnost (ARPANSA), je zato pripravila odločen odgovor. Povod je bilo ogromno pozivov, ki jih je prejel stalni odbor za komunikacije v avstralskem parlamentu.

    Objavljeno: 19.11.2019 05:00
  • Podjetja imajo napačno predstavo o varnostnih kopijah storitev v oblaku

    Raziskava družbe 4sl, sicer ponudnika upravljanih storitev v oblaku, kaže na to, da imajo številna podjetja zelo napačno predstavo o tem, kako so zaščiteni njihovi podatki in aplikacije v oblaku. Ponudniki storitev v oblaku imajo brez dvoma na voljo več sredstev in bolj dodelane postopke upravljanje s strežniki, aplikacijami in podatki, toda to še ne pomeni, da so podatki avtomatsko varovani pred možnostmi izgube podatkov, tudi katastrofalne.

    Objavljeno: 19.11.2019
  • Samsung prenaša proizvodnjo na kitajske podizvajalce

    Samsung bo za lažji boj s kitajskimi konkurenti tja preselil petino svoje proizvodnje.

    Objavljeno: 18.11.2019 09:51
  • Upravni odbor družbe HP je zavrnil ponudbo Xeroxa

    Po tem, ko je družba Xerox prejšnji teden presenetila javnost z namero za prevzem družbe HP, ki je 3-krat večja od nje, se je zdaj upravi odbor družbe HP izrekel proti ponudbi. Po mnenju vodstva HP je ponudba družbe Xerox znatno prenizka, s o ob tem pustili odškrnjena vrata. Če je Xerox pripravljen ponuditi večjo vsoto, so se pripravljeni ponovno usesti za pogajalsko mizo.

    Objavljeno: 18.11.2019 08:00
  • GitHub bo hranil odprto kodo v arktičnem trezorju

    Znanje, ki je shranjeno v številnih odprtokodnih projektih gostovanih v spletni storitvi GitHub je neprecenljivo. Zato ga je smiselno shraniti za naše zanamce, tudi v primeru katastrofičnih dogodkov, kot so vojne, okolijske nesreče in drugi dogodki, ki bi lahko ogrozili dosedanje domovanje odprtokodnih projektov.

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
  • Microsoft Project Cortex – nabiranje znanja na osnovi dokumentacije z umetno inteligenco

    Microsoft je na konferenci Ignite predstavil nov pripomoček za učinkovitejše pisarniško delo, ki so mu za zdaj nadeli ime Project Cortex. Rešitev zna analizirati različne vire podatkov, kot so dokumenti Office 365, podatki v portalih SharePoint in drugi zunanji viri podatkov, do katerih uporabniki dostopajo pri svojem delu. S pomočjo strojnega učenja nato orodje analizira, kategorizira in na koncu predstavi podatke uporabnikom. 

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
  • Nov standard za podatke v oblaku

    Družbe Amazon, Salesforce in Genesys so v sodelovanju z organizacijo The Linux Foundation predstavile novo iniciativo za združljivost podatkov v oblaku imenovano Cloud Information Model. Cilj nove pobude je odprti standard za varno in enostavno izmenjavo podatkov med storitvami v oblaku, kar je danes vse prej kot enostavno.

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
  • Huaweiev preklopni telefon Mate X je (bil) naprodaj. V kitajski spletni trgovini.

    Huaweiev preklopni/prepogljivi telefon/tablica Mate X, ki je bil napovedan že za letošnji junij, je bil za kratek čas naprodaj, vendar le v Huaweievi kitajski spletni trgovini.

    Objavljeno: 16.11.2019
  • Google lahko vklaplja in izklaplja nastavitve v vašem Chromu

    Google se je v torek odločil vklopiti enega svojih »eksperimentov« na množici brskalnikov Chrome za Windows. Rezultat je bil množica nedelujočih brskalnikov v nekaterih največjih korporacijah.

    Objavljeno: 15.11.2019 12:00
  • Paypal ukinil poslovanje s Pornhubom, igralci ostali brez plač

    Igralci na največji svetovni pornografski spletni strani Pornhub so čez noč ostali brez rednega izplačila za svoje videoposnetke, ker je Paypal prekinil sodelovanje s podjetjem.

    Objavljeno: 15.11.2019 11:00
  • Novi Intelovi procesorji imajo nove stare ranljivosti

    V Intelovih najnovejših čipih iz serije Cascade Lake so odkrili nove resne ranljivosti, ki so sorodne že maja odkritim luknjam, le da so to pot prizadele najnovejše čipe. Ranljivost TAA (Transactional Asynchronous Abort) napadalcem omogoča, da fizični dostop do procesorja izkoristijo za branje podatkov, ki bi morali biti nedostopni. Gre za sorodnika ranljivosti Spectre in Meltdown, ki so vsi povezani s predvidevanjem ukazov.

    Objavljeno: 15.11.2019 05:00
  • Letalniki bodo kmalu javno sledljivi

    Kitajski DJI, največji izdelovalec letalnikov (dronov) na svetu, je predstavil sistem, ki omogoča, da lahko vsak s pametnim telefonom in ustrezno aplikacijo sledi letalnikom v bližini.

    Objavljeno: 15.11.2019
  • Navidezni resničnosti kaže slabo. Tako zelo, da jo zapušča celo John Carmack.

    John Carmack, genij za upodabljanje 3D, ki je bil tehnični avtor tako legendarnih iger kot so Wolfenstein 3D, Doom in Quake, se umika iz Facebookih (Oculusovih) naporov v smeri navidezne resničnosti.

    Objavljeno: 14.11.2019 12:00
  • Applov serviser si je preposlal intimno fotografijo s strankinega telefona

    Ko je Gloria Fuentes v Kaliforniji svoj iPhone prinesla na popravilo razbitega zaslona, se je potrudila in iz telefona zbrisala vse »občutljive podatke«, kot so denimo bančne aplikacije. Pozabila pa je pobrisati - fotografije. Serviser je to veselo izkoristil…

    Objavljeno: 14.11.2019 10:00
  • Motorola RAZR se vrača z upogljivim zaslonom

    Podjetje Motorola, podružnica družbe Lenovo, je na predstavitvi v ZDA razkrila nov telefon z upogljivim telefonom, ki nosi enako ime kot znameniti telefoni s preklopnim načinom odpiranja, ki so jih ponujali med leti 2004 in 2007.

    Objavljeno: 14.11.2019 08:00
  • Google po novem z dostopom do množice ameriških zdravstvenih podatkov

    Google je z ameriško neprofitno organizacijo Ascension podpisal pogodbo (t.i. projekt Nightingale) o sodelovanju, s katero ima teoretični dostop do ogromnih količin zdravstvenih podatkov o Američanih. Američanov (in njihovih zdravnikov) o tem ni nihče nič vprašal, ker po zakonu to ni potrebno.

    Objavljeno: 13.11.2019 11:50
  • Disney je svoj napad na Netflix začel katastrofalno

    Medijska mega korporacija Disney je v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem včeraj zagnala pretočni video servis Disney+, ki naj bi bila najresnejša konkurenca Netflixu. Žal se je servis pod navalom uporabnikov že prvi dan sesul.

    Objavljeno: 13.11.2019 11:00
  • Interes strokovnjakov za veriženje blokov upada

    Področje kriptovalut in veriženja blokov v širšem področju rabe je bilo nedvomno med najbolj vročimi tehnologijami v zadnjih letih. Spletna kadrovska agencija Indeed v svoji raziskavi poroča, da se je število delovnih mest za to področje med leti 2015 in 2019 povečalo za neverjetnih 1.457%. Toda isto poročilo kaže, da tehnologija veriženja blokov očitno prehaja v fazo streznitve, v kateri prihaja do zmanjšanja povpraševanja in interesa.

    Objavljeno: 13.11.2019 08:00
  • Facebook te gleda

    V Facebookovi mobilni aplikaciji so odkrili hrošča, ki tudi zaradi zgodovine podjetja zbuja nelagodje, čeprav sploh še ni jasno, kako resen je. Hrošča lahko poustvarimo na več načinov, vsi pa vključujejo kamero in delujejo na iPhonu. Verjetno se strinjamo, da Facebook in kamera nista prijetna kombinacija.

    Objavljeno: 13.11.2019 05:00
  • Google bo v prihodnosti mogoče »zasramoval« počasne spletne strani

    Eden ključnih fokusov letošnje Googlove razvijalne konference Chrome Developer Summit je pohitritev svetovnega spleta, kar vključuje orodja, ki bodo razvijalcem to omogočila. In ideje o označevanju tistih, ki jim to ni (še) uspelo.

    Objavljeno: 12.11.2019 11:30
  • Zakaj izbrati Samsung Galaxy Note10

    Stojite pred vitrino čudovito razstavljenih pametnih telefonov in veste, da boste zagotovo z enim  izmed  jih danes odšli domov. A, tukaj se pojavi dilema. S katerim izmed njih?

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 12.11.2019 10:16
  • Kako (ne) slediti (več) uporabnikom Instagrama

    Apple je iz svoje tržnice aplikacij AppStore odstranil aplikacijo Like Patrol, s katero so uporabniki lahko »zasledovali« obnašanje svojih znancev in partnerjev na Instagramu. Avtorji aplikacije napovedujejo pritožbo.

    Objavljeno: 12.11.2019 10:00
  • Smernice razvoja na področju analitike in poslovne inteligence

    Poslovna inteligenca je ključni dejavnik za uspešno digitalno transformacijo podjetij, zato je še naprej med prioritetami kar se tiče investicij v inovativne rešitve. To je povzetek družbe Gartner, s katero so pospremili najnovejšo raziskavo za področje analitike in poslovne inteligence, v kateri opredeljujejo tehnološke trende na znamenitem grafu cikla navdušenja (hype cycle).

    Objavljeno: 12.11.2019 01:00
  • Da ne pozabimo (2014): Tudi ZDA imajo zakone o sodelovanju z državo...

    Yahoo ni imel druge možnosti, kakor da NSA posreduje prometne podatke o elektronskih sporočilih svojih uporabnikov in njihovo vsebino, kažejo po več letih sodnih bojev razkriti dokumenti. Podobna usoda je doletela še devet podjetij.

    Objavljeno: 13.9.2014 05:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji