• Xiaomijev prenosnik RedmiBook prihaja v Evropo

    Kitajsko podjetje Xiaomi je znano po cenovno ugodnih telefonih, v domači Kitajski pa prodajajo tudi druge naprave – med njimi tudi prenosnik, imenovan RedmiBook. Videti je kot kopija Applovih prenosnikov, a seveda z občutno nižjo ceno.

    Objavljeno: 3.10.2019 10:08
  • Microsoftov preklopni telefon z Androidom

    Microsoft je na svojem dogodku Surface presenetil s preklopnim telefonom, na katerem teče Android. Da, preklopnim, in ne prepogljivim.

    Objavljeno: 3.10.2019 09:48
  • Huawei Mate 30 Pro v Evropi ne bo v prodaji, vendar ga lahko kupite – na Gearbestu. Če si upate.

    Poročali smo že, da je Huaweiev vrhunski telefon, ki premore eno najboljših strojnih oprem ta hip, »žrtev« trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, zato na njem teče le odprtokodni Android 10, Googlovih aplikacij in storitev pa ne premore. V Evropi zato ne bo naprodaj. Tudi slovenskim tehnološkim novinarjem ni dostopen, nekateri so ga videli le za kratek čas, na predstavitvi v Münchnu.

    Objavljeno: 2.10.2019 11:00
  • Intel z novimi procesorji do 18 jeder

    V splet je pricurljala novica o Intelovih prihajajočih procesorjih, kjer je najbolj zanimiv procesor s kar osemnajstimi jedri in ceno pod tisoč dolarji.

    Objavljeno: 2.10.2019 10:43
  • Robot, ki naredi 300 pic na uro

    Zagonsko podjetje Picnic je po treh letih predstavilo robota za izdelavo pic.

    Objavljeno: 2.10.2019 09:59
  • Zuckerberg: Če nas poskusite razdeliti, bomo tožili državo

    Veliki tehnološki giganti iz ZDA imajo dandanes že takšno moč, da se pojavljalo tudi glasne zamisli o njihovi razdelitvi. Ideja ni čisto iz trte izvita, saj je na prelomu tisočletja ameriško pravosodno ministrstvo skorajda doseglo prisilno razdelitev Microsofta.

    Objavljeno: 2.10.2019 05:00
  • Prvi pogled na Google Pixel 4

    V spletu so se pojavile prve fotografije (pravzaprav računalniško generirane slike – renderji) prihajajočega Googlovega telefona Pixel 4.

    Objavljeno: 1.10.2019 15:47
  • Kaj pričakovati od Microsoftovega dogodka Surface?

    Jutri bo Microsoft na svojem dogodku v New Yorku predstavil kopico novih naprav Surface. Konkretnih podatkov sicer še ni, je pa v spletu veliko govoric in ugibanj o tem, kaj točno bo predstavljeno.

    Objavljeno: 1.10.2019 10:36
  • CentOS prinaša konstantne nadgradnje

    Ta teden je prišel CentOS 8, z njim pa tudi CentOS Stream – operacijski sistem s stalnimi nadgradnjami (t.i. »rolling release«).

    Objavljeno: 1.10.2019 08:29
  • Applov patent za osvetljeni logotip

    Apple je dobil patent za logotip, osvetljen od zadaj, z možnostjo spreminjanja barv. Nekaj podobnega so pred leti že ponujali na prenosnikih, kjer je bil jabolčni logotip osvetljen od zadaj, sedaj pa bi lahko tak logotip prišel na telefone. S spreminjanjem barv ali utripanjem bi lahko kazal različne notifikacije. Sam patent to opisuje kot »dekoracijo« na zadnji strani telefona, seveda pa velja omeniti, da podjetja pogosto prijavljajo patente za reči, ki jih v praksi nikoli ne uporabijo.

    Objavljeno: 30.9.2019 15:15
  • Huawei Watch GT 2: Več avtonomije, več beleženja in klici!

    Huawei je v Münchnu predstavil naslednjo generacijo pametnih ur Watch GT 2 s čipom Kirin A1. Odlikuje ga nizka poraba, zato ura nudi neprimerljivo trajanje baterije, poleg dodatnih športnih načinov, funkcije predvajanja glasbe ter možnosti telefonskih razgovorov preko povezave Bluetooth. Z brezmejnim zaslonom nudi nadgrajeno uporabniško izkušnjo, na voljo pa bo v dveh velikostih: premera 46 ali 42 mm.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 30.9.2019 13:07
  • Računalniški napadi na dobavitelje podjetja Airbus

    Viri iz varnostnih krogov so za agencijo AFP potrdili, da naj bi v zadnjem letu prišlo do več računalniških napadov na računalniška omrežja dobaviteljev podjetja Airbus.

    Objavljeno: 30.9.2019 10:10
  • Prihaja Honor V30

    V spletu se je pojavila fotografija prihajajočega Honor V30, ta naj bi imel dvojno prednjo kamero in možnost povezave 5G.

    Objavljeno: 30.9.2019 09:40
  • PCplus - Odlični računalniki s slovenskim poreklom

    Osebne računalnike PCplus odlikujejo kakovostne komponente svetovno priznanih proizvajalcev, aktualne konfiguracije ter hiter in zanesljiv Privilege servis.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 30.9.2019
  • Chrome OS z digitalnim pomočnikom

    Google je posodobil operacijski sistem Chrome OS s številnimi novimi zmožnostmi, med katerimi prevladuje digitalni pomočnik Google Assistant.

    Objavljeno: 29.9.2019 10:00
  • Google v boj proti deepfakom z deepfaki

    Moderne tehnologije, kot je strojno učenje in nevronske mreže, omogočajo pripravo izdelkov in manipulacije, ki si jih še pred nekaj leti nismo mogli zamisliti, danes pa jih težko ločimo od resničnosti. S tehnologijo deepfake lahko predrugačimo videoposnetke tako, da so na njih osebe, ki jih tam sploh ni bilo, s tehnologijo za sintezo govora pa jim lahko v usta polagamo poljubne besede. Google pravi, da je to lahko resen problem, proti kateremu se bodo borili z enako mero. Izdali so bazo 3000 videoposnetkov deepfake, ki jih lahko raziskovalci uporabijo za pripravo in trening orodij, namenjenih za prepoznavo deepfakov.

    Objavljeno: 29.9.2019 05:00
  • Logitech kupil najboljši program za video bloganje

    Priljubljeni proizvajalec dodatkov za računalnike in mobilne naprave Logitech namerava drzneje nastopiti na hitro rastočem trgu video bloganja.

    Objavljeno: 28.9.2019 10:00
  • Amazonova pametna očala in prstan

    Amazon, ki svojo digitalno pomočnico že ponuja v najrazličnejših oblikah, bo Alexo po novem prodajal tudi v podobi pametnih očal in prstana.

    Objavljeno: 28.9.2019 09:00
  • OnePlus predstavil televizor

    Pri podjetju OnePlus, ki se sicer ukvarja s proizvodnjo cenejših, a zmogljivih pametnih telefonov, so predstavili televizor OnePlus TV Q1.

    Objavljeno: 27.9.2019 10:00
  • Microsoft bo predstavil nov operacijski sistem

    Drugega oktobra bo Microsoft na posebni predstavitvi med drugim predstavil težko pričakovani operacijski sistem Windows Core OS.

    Objavljeno: 27.9.2019 08:00
  • K nam prihaja HTC Vive Cosmos

    HTC je na slovenski novinarski konferenci predstavil novi sistem navidezne resničnosti Vive Cosmos.

    Objavljeno: 26.9.2019 08:00
  • Oddaljene naprave v domačem brezžičnem omrežju

    Amazon je predstavil družino naprav, ki se bodo z domačim brezžičnim omrežjem povezale izven njegovega dometa.

    Objavljeno: 26.9.2019 06:00
  • Ustvarjeni za igralce računalniških iger – monitorji LG UltraGear

    LG že od nekdaj slovi po svojih monitorjih, še posebej po vrhunski kakovosti slike, ki jo prinašajo modeli LG UltraFine, in funkcijah za višjo storilnost, ki je na voljo v modelih UltraWide 21:9. UltraGear je ime novih LG-jevih monitorjev za računalniške igre, ki prinašajo najvišjo zmogljivost, potrebno za zabavo z računalniškimi igrami. Z visoko kakovostjo slike in izjemno hitrostjo so ti monitorji najboljša izbira za vse žanre iger. Ponudba modelov LG UltraGear igralcem zagotavlja konkurenčno prednost za igre na najvišji ravni, kjer lahko ravno monitor pomeni razliko med zmago in ponovnim začetkom.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 26.9.2019
  • Facebook kupil bralca misli

    Facebook je prevzel razvijalca naprav za branje možganskih signalov, ki upravljajo motorične funkcije telesa.

    Objavljeno: 25.9.2019 11:00
  • Robot podjetja Boston Dynamics obvlada gimnastiko

    Zadnji objavljeni video posnetki podjetja Boston Dynamics razkrivajo, da njihov robot po novem obvlada tudi gimnastiko. 

    Objavljeno: 25.9.2019 08:00
  • Pravica do pozabe zgolj znotraj evropskih meja

    Evropsko vrhovno sodišče je pritrdilo Googlu, ki trdi, da pravica do pozabe ni globalna.

    Objavljeno: 24.9.2019 11:00
  • Applova naročnina v Sloveniji, Googlova še ne

    Apple in Google sta splavila novi naročniški storitvi, ki obljubljata zimsko zalogo iger in aplikacij za prgišče evrov mesečno.

    Objavljeno: 24.9.2019 08:00
  • AMDjev procesor s šestnajstimi jedri zamuja

    AMD je prestavil izid prvega igričarskega procesorja s šestnajstimi jedri na svetu.

    Objavljeno: 23.9.2019 10:00
  • Facebook ukinil več deset tisoč aplikacij

    Facebook je prekinil sodelovanje z več kot štiristo razvijalci aplikacij na največjem družabnem omrežju.

    Objavljeno: 23.9.2019 08:00
  • dotBusiness - evidenca praznjenja komunalnih odpadkov

    V podjetju Medic smo v platformo dotBusiness in pripadajočo pametno aplikacijo vložili vse svoje znanje in izkušnje. S pomočjo oblačne tehnologije omogoča povezovanje, spremljanje in upravljanje aktivnosti na terenu in s pridobljenimi informacijami omogoča pridobivanje zanesljivih podatkov, ki bodo zagotovila optimalnost in učinkovitost službe za ravnanje z odpadki.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 23.9.2019
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji